Ухвала
від 12.01.2024 по справі 237/3355/21
МАР`ЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи 237/3355/21

Номер провадження

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

року м.Курахове

Мар`їнський районний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Ліпчанського С. М.,

при секретарі Бахтіяровій Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Курахове заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення по об`єднаній цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особи без самостійних вимог: Служба у справах дітей Мар`їнської міської військово цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа Орган опіки та піклування Мар`їнської військово-цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини та стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

03.10.2023 року заочним рішенням Мар`їнського районного суду Донецької області позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особи без самостійних вимог: Служба у справах дітей Мар`їнської міської військово цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини залишено без задоволення. Позовні вимоги ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа Орган опіки та піклування Мар`їнської військово-цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини та стягнення аліментів задоволені. Визначино місце проживання неповнолітньої - ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 разом із ОСОБА_2 , залишивши її на утриманні та вихованні ОСОБА_2 . Вирішено стягувати з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання дитини, ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, починаючи з 16.11.2021 року та до досягнення дитиною повноліття. Допущено негайне виконання рішення суду про стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів протягом його проголошення. Учасник справи, якому повне судове рішення не було вручене день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення.

16.11.2023 року до електронного суду надійшла заява ОСОБА_1 про скасування заочного рішення, в якій заявник просив скасувати заочне рішення та призначити справу до розгляду в загальному порядку. Заява мотивована тим, що судом при винесенні рішення не було досліджено суттєві факти, які прямо випливають на обсяг позовних вимог, а також посилається на те, що вона є зацікавленою особою в даних правовідносинах та не мала можливості приймати участь у судовому засіданні по розгляду вищевказаної справи, що спричинило неможливість надання ним пояснень та заперечень.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню.

Так, відповідно до ст. 280 ЦПК України суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов: відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання; відповідач нез`явився всудове засіданнябез поважнихпричин абобез повідомленняпричин; відповідач не подав відзив; позивач не заперечує проти такого вирішення справи. У разі участі у справі кількох відповідачів заочний розгляд справи можливий у випадку неявки в судове засідання всіх відповідачів. У разі зміни позивачем предмета або підстави позову, зміни розміру позовних вимог суд відкладає судовий розгляд для повідомлення про це відповідача.

Відповідно до ст. 128 ЦПК України судові виклики здійснюються судовими повістками про виклик. Судові повідомлення здійснюються судовими повістками-повідомленнями. Судова повістка про виклик повинна бути вручена з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи, але не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, а судова повістка-повідомлення - завчасно.

Днем вручення судової повістки є: день врученнясудовоїповісткипідрозписку , день отримання судом повідомлення про доставлення судової повістки на офіційну електронну адресу особи; день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду; день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Так, матеріали справи не містять належних та допустимих доказів на підтвердження належного повідомлення відповідача за п`ятиденний строк про дату, час та місце судового засідання

Відповідно до ст. 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи. Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку, встановленому цим Кодексом.

На підставі вищевикладеного, керуючись ч. 1ст. 288 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заву ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку на подання заяви про перегляд заочного рішення задовольнити.

Заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Мар`їнського районного суду Донецької області від 03.10.2023 року в цивільній справі № 237/3355/21 задовольнити.

Заочне рішення від 03.10.2023 року у справі № 237/3355/21 в об`єднаній цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особи без самостійних вимог: Служба у справах дітей Мар`їнської міської військово цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа Орган опіки та піклування Мар`їнської військово-цивільної адміністрації Покровського району Донецької області про визначення місця проживання дитини та стягнення аліментів скасувати і призначити справу до розгляду у загальному позовному провадженні.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Мар`їнського районного суду на 13.03.2024 року на 09 годину 30 хвилин.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://mr.dn.court.gov.ua/sud0533.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.М.Ліпчанський

СудМар`їнський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116254791
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про перегляд судового рішення за виключними обставинами

Судовий реєстр по справі —237/3355/21

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні