Ухвала
від 29.11.2021 по справі 461/8633/20
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 461/8633/20 Головуючий у 1 інстанції: Мисько Х.М.

Провадження № 22-ц/811/3919/21 Доповідач в 2 інстанції: Шеремета Н.О.

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

29 листопада 2021 року Львівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого: Шеремети Н.О.,

суддів: Ванівського О.М., Цяцяка Р.П.

перевіривши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація на рішення Галицького районного суду м. Львова від 16 серпня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю ТРК Нові Комунікації , Товариства з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація про захист честі, гідності та ділової репутації і спростування недостовірної інформації, -

ВСТАНОВИВ:

оскаржуваним рішенням суду позов ОСОБА_1 задоволено частково.

Визнано недостовірною та такою, що порушує право на повагу до честі і гідності ОСОБА_1 інформацію, поширену ОСОБА_2 в ефірі ток-шоу 17 телеканалу ZIK :

…взагалі-то Фаріон у 80-х роках очолювала….вона взагалі-то російський філолог, очолювала тоді марксистський клуб у Львівській політехніці, вона захищала російську мову і її кандидатська дисертація стосувалась виключно КПСС і російської мови… .

Зобов`язано Товариство з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація протягом 10 календарних днів після набрання законної сили рішенням суду, опублікувати на вебсайті zik.ua спростування, у якому відобразити текст резолютивної частини судового рішення.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 1261,20 грн.

В задоволенні решти позовних вимог - відмовлено.

Рішення суду оскаржило Товариство з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація , подавши апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду скасувати та ухвалити нове судове рішення, яким позовні вимоги залишити без задоволення.

Ухвалою Львівського апеляційного суду від 12 листопада 2021 року апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація на рішення Галицького районного суду м. Львова від 16 серпня 2021 року залишено без руху та надано строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання апелянтом ухвали, для усунення недоліків апеляційної скарги, а саме, для зазначення поважних причин пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду.

23 листопада 2021 року на виконання вимог ухали Львівського апеляційного суду від 12 листопада 2021 року про залишення апеляційної скарги без руху апелянтом подано докази на підтвердження доводів клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду, яке апелянт мотивував тим, що повний текст оскаржуваного рішення суду його представник отримав 07 жовтня 2021 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно із п. 1 ч. 2 ст. 354 ЦПК України, учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

З долучених апелянтом документів вбачається, що конверти з копією оскаржуваного рішення суду, які суд першої інстанції надсилав Товариству з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація , повернулися на адресу суду за закінченням встановленого терміну зберігання, що підтверджується, в тому числі, і витягом з офіційного веб-сайту Украпошта про відстеження поштових відправлень, та свідчить про те, що Товариство з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація не отримувало копії оскаржуваного рішення суду. Представник Товариства з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація - Гомзяк І.А. отримав копію оскаржуваного рішення суду 07 жовтня 2021 року, що підтверджується його розпискою в клопотанні про вручення судового рішення, яке міститься в матеріалах справи (а.с. 148). Апеляційна скарга подана 05 листопада 2021 року, тобто протягом тридцяти днів з дня вручення йому копії рішення суду, тому колегія суддів вважає, що строк на апеляційне оскарження слід поновити.

Апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація на рішення Галицького районного суду м. Львова від 16 серпня 2021 рокуза своєю формою і змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України, судовий збір сплачено в повному обсязі відповідно до вимог Закону України Про судовий збір , тому є всі підстави для відкриття апеляційного провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 356, 359, 360, 361 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

поновити Товариству з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація строк на апеляційне оскарження рішення Галицького районного суду м. Львова від 16 серпня 2021 року .

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація на рішення Галицького районного суду м. Львова від 16 серпня 2021 року .

Витребувати з Галицького районного суду м. Львова цивільну справу № 461/8633/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю ТРК Нові Комунікації , Товариства з обмеженою відповідальністю Західна інформаційна корпорація про захист честі, гідності та ділової репутації і спростування недостовірної інформації.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданими до неї матеріалами надіслати учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст. 360 ЦПК України вони мають право протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду апеляційної інстанції в письмовій формі відзив на апеляційну скаргу.

До відзиву слід додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право на подання заяви про приєднання до апеляційної скарги до початку розгляду справи в суді апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, в касаційному порядку оскарженню не підлягає.

Головуючий: Н.О. Шеремета

Судді: О.М. Ванівський

Р.П. Цяцяк

Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено05.12.2021
Номер документу101617082
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації і спростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —461/8633/20

Постанова від 08.06.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Рішення від 16.08.2021

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Рішення від 16.08.2021

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні