Ухвала
від 25.11.2021 по справі 761/48660/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/48660/19

Провадження № 2/761/1303/2021

У Х В А Л А

про прийняття зустрічної позовної заяви

25 листопада 2021 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: Фролової І.В.,

секретаря судового засідання: Таратінова Д.І.,

за участі:

представника позивача - Вадовського В.С. ,

представник відповідача - ОСОБА_2 ,

третя особа - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні заяву відповідача ОСОБА_4 про прийняття до розгляду зустрічної позовної заяви у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Файненс Компані до ОСОБА_4 , Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Іпотека кредит , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Скай Кепітал Менеджмент , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Літвінова Артема Володимировича, треті особи - Товариство з обмеженою відповідальністю Елітком , ОСОБА_3 про визнання договорів купівлі-продажу недійсними,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні судді Шевченківського районного суду м. Києва Фролової І.В. перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Файненс Компані до ОСОБА_4 , Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Іпотека кредит , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Скай Кепітал Менеджмент , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовського Валентина Сергійовича, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Літвінова Артема Володимировича, треті особи - Товариство з обмеженою відповідальністю Елітком , ОСОБА_3 про визнання договорів купівлі-продажу недійсними.

26 березня 2020 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю Файненс Компані ,Товарної біржи Земельна Універсальна Промислова Біржа , Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Омега Банк Каранцева Артема Юрійовича третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Скай Кепітал Менеджмент про визначення результатів торгів недійсними.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 01 червня 2021 року було відмовлено у прийнятті вказаної зустрічної позовної заяви.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 06 жовтня 2021 року було скасовано ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 01 червня 2021 року.

Подану зустрічну позовну заяву обґрунтує тим, що предметом спору за зустрічним позовом ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю Файненс Компані ,Товарної біржи Земельна Універсальна Промислова Біржа , Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Омега Банк Каранцева Артема Юрійовича третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Скай Кепітал Менеджмент про визначення результатів торгів недійсними є визнання результатів відкритих торгів (аукціону), оформлених протоколом електронного аукціону № UА-ЕА-2019-02-12-000004-b від 18.02.2019 р. з продажу лоту № F160GL40257, недійсними в частині реалізації (продажу) прав вимоги по Іпотечному договору № 622/ІП-1 від 23 квітня 2008 р., укладеного між ОСОБА_4 (іпотекодавцем) і Закритим акціонерним товариством Сведбанк Інвест (іпотекодержателем), посвідченого приватним нотаріусом Івановою С. М. і зареєстрованого в реєстрі за № 2540.

Представник позивача у судовому засіданні щодо прийняття зустрічної позовної заяви заперечував, просив суд повернути вказану зустрічну позовну заяву..

Представник відповідача просив суд задовольнити клопотання, прийняти зустрічний позов.

Третя особа у судовому засіданні щодо вирішення вказаного питання поклався на розсуд суду.

Відповідно до положень ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Згідно ч.ч. 1, 4 ст. 194 ЦПК України, зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Враховуючи, що первісний та зустрічний позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зустрічна позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, тому суд вважає за необхідне прийняти до спільного розгляду з первісним позовом поданий зустрічний позов.

Керуючись ст. ст. 259, 260 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю Файненс Компані , Товарної Біржі Земельна Універсальна Промислова Біржа , Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Омега Банк Караченцева Артема Юрійовича, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Скай Кепітал Менеджмент про визнання результатів торгів недійсними.

Роз`яснити відповідачу за зустрічним позовом, що відповідно до ч. 3 ст. 83, ч. 2, 4, 8 ст. 178, ч. 1 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право подати відзив на позов та зобов`язаний подати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача в п`ятнадцятиденний термін з дня отримання відповідної ухвали та доданих до неї документів але не пізніше першого підготовчого засідання. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу за зустрічним позовом, що відповідно до ст. 179 ЦПК України, позивач має право подати відповідь на відзив в п`ятиденний термін з дня отримання відзиву на позов але не пізніше першого підготовчого засідання. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити відповідачу за зустрічним позовом, що відповідно до ст. 180 ЦПК України, він має право подати заперечення, в яких викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення в п`ятиденний термін з дня отримання відповіді на відзив але до початку розгляду справи по суті.

Ухвалу суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.11.2021
Оприлюднено07.12.2021
Номер документу101656481
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/48660/19

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Рішення від 02.02.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Рішення від 02.02.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні