Ухвала
від 07.12.2021 по справі 440/16603/21
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

07 грудня 2021 рокум. ПолтаваСправа № 440/16603/21 Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Гіглава О.В., перевіривши матеріали позову ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Великобагачанської селищної ради Полтавської області (вул. Каштанова 20, смт Велика Багачка, Миргородський район, Полтавська область, 38300), Миргородської районної державної адміністрації Полтавської області (вул. Гоголя, 120, м. Миргород, Полтавська область, 37600), Полтавської обласної державної адміністрації (вул. Соборності, 45, м. Полтава, Полтавська область, 36014) про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Великобагачанської селищної ради Полтавської області, Миргородської районної державної адміністрації Полтавської області, Полтавської обласної державної адміністрації, у якій просить:

- визнати протиправною бездіяльність Великобагачанської селищної ради Полтавської області, Миргородської районної державної адміністрації Полтавської області та Полтавської обласної державної адміністрації щодо не виконання доручення Першого заступника Глави Адміністрації Президента України В. Ковальчука від 08.08.2017 за №04-01/2700 стосовно не введення в експлуатацію Меморіала Скорботи голодомору 1932-1933 років в с. Семенівка Миргородського району Полтавської області;

- зобов`язати Великобагачанську селищну раду, Миргородську районну державну адміністрацію та Полтавську обласну державну адміністрацію виконати доручення Першого заступника Адміністрації Президента України В. Ковальчука від 08.08.2017 року за № 04-01/2700 шляхом прийняття узгоджених рішень щодо оформлення в установленому порядку необхідних дозволів та з інших питань, пов`язаних із добудовою, введенням в експлуатацію та подальшим утриманням Меморіала Скорботи голодомору 1932-1933 років в с. Семенівка Миргородського району Полтавської області.

Підставою позову позивач зазначив порушення спірною бездіяльністю своїх прав у сфері публічно-правових відносин.

Позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, належить розглядати в порядку адміністративного судочинства та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні, у зв`язку з чим суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення її обставин, суддя приходить до висновку про те, що дана справа є справою незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини шостої статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 12, 171, 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 440/16603/21 за позовом ОСОБА_1 до Великобагачанська селищна рада Полтавської області , Миргородська районна державна адміністрація Полтавської області , Полтавська обласна державна адміністрація про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

Надати відповідачам строк - п`ять днів з дня вручення ухвали, для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Зобов`язати відповідачів (відповідно до наявності у кожного з них) надати до Полтавського окружного адміністративного суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали належним чином завірені копії:

- усіх звернень ОСОБА_1 з приводу добудови, введення в експлуатацію та подальшого утриманням Меморіалу Скорботи голодомору 1932-1933 років в с. Семенівка Миргородського району Полтавської області;

- усіх відповідей відповідачів на такі звернення ОСОБА_1 ;

- інформацію (з документальним підтвердженням) щодо стану вирішення питання добудови, введення в експлуатацію та подальшого утриманням Меморіала Скорботи голодомору 1932-1933 років в с. Семенівка Миргородського району Полтавської області;

- письмові пояснення щодо органу місцевого самоврядування, на балансі якого перебуває чи має перебувати Меморіал Скорботи голодомору 1932-1933 років в с. Семенівка Миргородського району Полтавської області;

- інформацію (з документальним підтвердженням) щодо стану виконання доручення Першого заступника Адміністрації Президента України В. Ковальчука від 08.08.2017 року за № 04-01/2700;

- інших матеріалів, що стосуються добудови, введення в експлуатацію та подальшого утриманням Меморіала Скорботи голодомору 1932-1933 років в с. Семенівка Миргородського району Полтавської області.

У разі якщо особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом (частина сьома та восьма статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України).

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Відзив повинен відповідати статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати статті 163 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити відповідачам триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати статті 164 Кодексу адміністративного судочинства України.

Попередити учасників справи, що невиконання процесуальних обов`язків, зловживання правами та створення протиправних перешкод у здійсненні судочинства є підставою до застосування судом заходів процесуального примусу визначених статтею 145 Кодексу адміністративного судочинства України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам.

Копію позовної заяви з додатками направити відповідачам.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя О.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення07.12.2021
Оприлюднено09.12.2021

Судовий реєстр по справі —440/16603/21

Ухвала від 04.04.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Рішення від 05.04.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 07.12.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні