Ухвала
від 07.12.2021 по справі 175/2763/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-175/2763/20-ц

Провадження № 2-п/175/29/21

У Х В А Л А

07 грудня 2021 року Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючої судді Озерянській Ж.М.

з участю секретаря Сайгак А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у смт. Слобожанське заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 26 жовтня 2020 року по цивільній справі №2-175/2763/20 за позовною заявою Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 в інтересах держави в особі Новотаромської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області до ОСОБА_1 , третя особа: Дніпропетровська районна організація Українського товариства мисливців і рибалок про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок знищення дерев ,-

В С Т А Н О В И В:

26 жовтня 2020 року Дніпропетровським районним судом Дніпропетровської області було ухвалено заочне рішення по цивільній справі за позовом Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 в інтересах держави в особі Новотаромської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області до ОСОБА_1 , третя особа: Дніпропетровська районна організація Українського товариства мисливців і рибалок про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок знищення дерев , яким стягнуто з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , на користь держави в особі Новотаромської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 20253246) матеріальну шкоду, заподіяну внаслідок знищення дерев в розмірі 58815 (п`ятдесят вісім тисяч вісімсот п`ятнадцять) грн. 25 (двадцять п`ять) коп. та стягнуто з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір у розмірі 2102 грн.

20 жовтня 2021 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 26 жовтня 2020 року . В обґрунтування заяви відповідач вказує на те, що не з`являвся на судові засідання через те, що судові повістки направлялися йому за адресою: АДРЕСА_1 , натомість його місцем проживання є: АДРЕСА_2 , що підтверджується договором оренди житлового приміщення, який подано разом з заявою про скасування заочного рішення, тобто судові повістки направлялись не за місцем його проживання , а за іншою адресою, тому він не був повідомлений про дату і час розгляду справи та взагалі не знав про її існування. Про судове рішення по праві відповідач дізнався випадково з постанови про відкриття виконавчого провадження ВП№64380533 від 05 лютого 2021 року, відкритого на підставі заочного рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області по даній цивільній справі.

Вважає, суд не врахував, що вироком Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 19 березня 2020 року по справі №175/4730/19, істотна шкода була заподіяна державі в особі Дніпропетровської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок, а не Новотаромській сільській раді Дніпровського району Дніпропетровської області, в інтересах якої звернувся керівник Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 Дніпропетровської області.

Представник позивача про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа(а.с.97, 103), однак в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив .

Представник відповідача ОСОБА_1 за ордером на надання правової допомоги ОСОБА_2 (а.с.75) надав суду заяву про розгляд справи за відсутності сторони відповідача(а.с.93-94).

Представник третьої особи Дніпропетровської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа(а.с.105), однак в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив .

Суд, ознайомившись із заявою про перегляд заочного рішення, вивчивши матеріали справи, вважає, що заява відповідача про перегляд заочного рішення підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до п. 2 ч. 3 ст. 287 ЦПК України у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Як вбачається із заяви відповідача ОСОБА_1 , що обставини на які посилається відповідач, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

Також відповідно до положень ст. 2 ЦПК України завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ст. 288 ЦПК України, заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин і докази на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

З урахуванням наведеного,приймаючи до уваги відсутність доказів про повідомлення відповідача належним чином про розгляд справи, суд вважає, що є всі підстави для скасування заочного рішення суду та призначення справи до розгляду в загальному порядку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 287, 288 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Заяву відповідача ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 26 жовтня 2020 року по цивільній справі №2-175/2763/20 за позовною заявою Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 в інтересах держави в особі Новотаромської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області до ОСОБА_1 , третя особа: Дніпропетровська районна організація Українського товариства мисливців і рибалок про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок знищення дерев - задовольнити.

Заочне рішення Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 26 жовтня 2020 року по цивільній справі №2-175/2763/20 за позовною заявою Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 в інтересах держави в особі Новотаромської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області до ОСОБА_1 , третя особа: Дніпропетровська районна організація Українського товариства мисливців і рибалок про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок знищення дерев - скасувати і призначити справу до розгляду в судове засідання на 8 лютого 2022 року на 12 год.30 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Озерянська Ж.М.

СудДніпропетровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення07.12.2021
Оприлюднено09.12.2021
Номер документу101712581
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —175/2763/20

Рішення від 12.12.2022

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Ухвала від 20.10.2021

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Рішення від 26.10.2020

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Ухвала від 14.08.2020

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні