Ухвала
від 10.12.2021 по справі 554/11704/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 10.12.2021 Справа № 554/11704/21

Провадження № 1-кс/554/16505/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.12.2021 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Полтаві клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , подане в межах кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021170000000066 від 12.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку,-

УСТАНОВИВ:

Слідчими відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області проводиться розслідування у зазначеному кримінальному провадженні за фактами того, що службові особи Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області спільно із службовими особами ТОВ «Купол Транс» під час виконання робіт та послуг щодо об`єкту «Берегоукріплювальні заходи на Кременчуцькому водосховищі в районі с. Мозоліївка Глобинського району Полтавської області. І черга (ПК0-ПК5+0). (Коригування)» здійснили привласнення державних бюджетних коштів шляхом внесення недостовірних даних до офіційних документів.

Так в ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що між Регіональним офісом водних ресурсів у Полтавській області та ТОВ «Купол Транс» 14.09.2020 року укладено договір про виконання робіт №14/09. Під час проведення процедури державних закупівель переможцем обрано підприємство ТОВ «Купол Транс» яке запропонувало найвищу ціну та не могло самостійно виконати необхідні роботи та потребувало залучення субпідрядної організації. Крім того посадовими особами Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області було відхилені скарги інших учасників торгів.

Перераховані бюджетні грошові кошти в подальшому переводились в готівку та перерозподіляються між службовими посадовими особами Регіонального офісу водних ресурсів в Полтавській області та службовими особами ТОВ «Купол Транс». При цьому службовими особами ТОВ «Купол Транс» в актах виконаних робіт форми КБ-2в та довідках форми КБ-3 також відображаються недостовірні відомості щодо походження та вартості закуплених матеріалів та послуг, що залучаються при виконанні робіт та послуг. Зокрема, відображається походження будівельних матеріалів від суб`єктів господарювання, які не здійснювали придбання таких матеріалів та не є його виробниками, тобто від підприємств, які містять ознаки фіктивності.

12.02.2021 у кримінальному провадженні призначено будівельно-технічну експертизу об`єкту будівництва «Берегоукріплювальні заходи на Кременчуцькому водосховищі в районі с. Мозоліївка Глобинського району Полтавської області. І черга (ПК0-ПК5+0). (Коригування)». За результатами проведеної експертизи відповідно до висновку експерту №226/549 складеного 30.09.2021 збитки становлять 746858 гривень.

Крім того встановлено, що відповідно довідки Північного офісу Держаудитслужби №18-31/305 від 14.06.2021 «Про веденої зустрічної звірки в ТОВ «Купол Транс» з метою документального та фактичного підтвердження виду, обсягу, якості операцій, розрахунків для з?ясування їх реальності та повноти відображення в обліку Регіонального офісу водних ресурсів Полтавської області за період 01.01.2019 по 31.12.2020», було залучено наступні субпідрядні організації, якими виконувались роботи, надавались послуги та постачались матеріальні ресурси по об`єкту будівництва «Берегоукріплювальні заходи на Кременчуцькому водосховищі в районі с. Мозоліївка Глобинського району Полтавської області. І черга (ПК0-ПК5+0). (Коригування)», а саме: ТОВ «Фастівгідроресурс» (ЄДРПОУ 37237401), ТОВ «Граніт Інвест-Рокитне» (ЄДРПОУ 39654473), ТОВ «Комплекс транс буд» (ЄДРПОУ 33882561), ТОВ «Полтаватранс плюс» (ЄДРПОУ 41371707), ТОВ «ТКБ Інжиніринг» (ЄДРПОУ 36258132), ТОВ «Логістик-К» (ЄДРПОУ 43832433).

Згідно положень чинного кримінального процесуального кодексу України орган досудового розслідування зобов`язаний забезпечити повне та об`єктивне дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення та зобов`язаний здійснити доказування обставин, які визначені положеннями ст. 91 КПК України.

У зв`язку із вказаним під час розслідування кримінального провадження виникла слідча та оперативна необхідність в отриманні та долучені до матеріалів кримінального провадження документів, які стосуються виконання робіт та послуг за об`єктом будівництва: «Берегоукріплювальні заходи на Кременчуцькому водосховищі в районі с. Мозоліївка Глобинського району Полтавської області. І черга (ПК0-ПК5+0). (Коригування)», а також встановлення відомостей, що мають значення для установлення фактів та обставин вчинення кримінального правопорушення, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для більш повного всебічного та об`єктивного з`ясування обставин кримінального провадження, необхідно здійснити вилучення оригіналів документів: за взаємовідносинами ТОВ «Фастівгідроресурс» (ЄДРПОУ 37237401) та ТОВ «Купол Транс» стосовно поставки товарів, надання послуг, виконання робіт за об`єктом будівництва «Берегоукріплювальні заходи на Кременчуцькому водосховищі в районі с. Мозоліївка Глобинського району Полтавської області. І черга (ПК0-ПК5+0). (Коригування)», а саме договорів про закупівлю послуг, додатків та додаткових угод, документів, в яких містяться відомості щодо фактичного виконання робіт згідно умов договорів та додаткових угод до них, договірних цін, довідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3), актів виконаних робіт (форми КБ-2В), відомостей ресурсів, відомостей загальновиробничих витрат, актів на приховані роботи, калькуляцій, платіжних доручень на перерахування коштів, рахунків, сертифікатів на використані у будівництві матеріали, технічних актів, технічних завдань, заявок на виконання робіт, документів щодо перевірок виконання робіт підрядною організацією, товарно-транспортних накладних, документи на використання будівельної техніки, документів (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використанні при виконанні робіт, журналів технічного нагляду за об`єктом будівництва, документації, в якій підтверджуються відомості про фактичні трудовитрати робітників будівельників та робітників, що обслуговували машини та механізми при проведені робіт.

Згідно вимог чинного кримінального процесуального законодавства України збирання доказів сторонами кримінального провадження здійснюється в порядку, передбаченому КПК України. Положеннями ч. 2 ст. 93 КПК України передбачено, що сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій.

Зазначені вище документи мають важливе значення для забезпечення повного та об`єктивного розслідування кримінального провадження, адже в них містяться всі необхідні відомості про хід виконання робіт згідно умов договорів та спрямування бюджетних грошових коштів на оплату виконання таких робіт та послуг. Розміщені в таких документах відомості є необхідними в тому числі для їх врахування під час проведення експертних досліджень, спрямованих на встановлення збитків та розмірів таких збитків, спричинених державі, а також почеркознавчих експертиз. Крім того, розміщені у документах відомості можуть підтверджувати факти вчинення кримінального правопорушення, дозволять в повному об`ємі дослідити діяльність суб`єктів для подальшого аналізу та оцінки мотивів та підстав вчинення кримінального правопорушення, нададуть можливість встановити осіб, які вчинили злочин та дії яких створили умови для його вчинення.

З урахуванням вказаного іншим чином (зокрема, шляхом застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до речей та документів) отримати такі документи не представляється можливим, адже надасть службовим особам ТОВ «Фастівгідроресур», код ЄДРПОУ 37237401, можливість внести зміни до документів, знищити, пошкодити або приховати такі документи. Наявна в матеріалах кримінального провадження інформація свідчить про наявність обґрунтованих ризиків зміни, знищення чи пошкодження документів та відомостей, що є необхідними для забезпечення повноти та об`єктивності під час розслідування кримінального провадження. У зв`язку із вказаним отримати такі документи та відомості можливо лише шляхом проведення обшуку.

Зважаючи на вказане, виникає слідча та оперативна необхідність у проведенні обшуку на території та в приміщенні, що використовується ТОВ «Фастівгідроресур», код ЄДРПОУ 37237401, що знаходиться за адресою Київська область, м. Фастів, вул. Білоцерківська, 1. Згідно витягу із державного реєстру прав на нерухоме майно інформація про власника даного об`єкту нерухомості відсутня.

В судовому засіданні слідчий подане до суду клопотання підтримав та надав пояснення аналогічні викладеним у ньому.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб.

Проаналізувавши наведеніслідчим даніта обставиниза ознакамикримінального правопорушення,а такожповно,всебічно іоб`єктивно дослідившиматеріали доданідо клопотання,слідчий суддядійшов довисновку пронаявність достатніхпідстав длязадоволення клопотання.

Керуючись ст. 30 Конституції України, ст.ст. 107, 110, 234, 235, 370, 372, ч. 2 ст.376 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку на території та в приміщенні, що використовується ТОВ «Фастівгідроресур», код ЄДРПОУ 37237401, що знаходиться за адресою Київська область, м. Фастів, вул. Білоцерківська, 1, з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, які стосуються будівництва об`єкту «Берегоукріплювальні заходи на Кременчуцькому водосховищі в районі с. Мозоліївка Глобинського району Полтавської області. І черга (ПК0-ПК5+0). (Коригування)», а саме: за взаємовідносинами ТОВ «Фастівгідроресурс» (ЄДРПОУ 37237401) та ТОВ «Купол Транс» стосовно поставки товарів, надання послуг, виконання робіт за об`єктом будівництва «Берегоукріплювальні заходи на Кременчуцькому водосховищі в районі с. Мозоліївка Глобинського району Полтавської області. І черга (ПК0-ПК5+0). (Коригування)», а саме договорів про закупівлю послуг, додатків та додаткових угод, документів, в яких містяться відомості щодо фактичного виконання робіт згідно умов договорів та додаткових угод до них, договірних цін, довідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3), актів виконаних робіт (форми КБ-2В), відомостей ресурсів, відомостей загальновиробничих витрат, актів на приховані роботи, калькуляцій, платіжних доручень на перерахування коштів, рахунків, сертифікатів на використані у будівництві матеріали, технічних актів, технічних завдань, заявок на виконання робіт, документів щодо перевірок виконання робіт підрядною організацією, товарно-транспортних накладних, документи на використання будівельної техніки, документів (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використанні при виконанні робіт, журналів технічного нагляду за об`єктом будівництва, документації, в якій підтверджуються відомості про фактичні трудовитрати робітників будівельників та робітників, що обслуговували машини та механізми при проведені робіт.

Надати дозвіл на залучення працівників ДСНС України для здійснення під час проведення обшуку примусового відчинення (деблокування) приміщень із застуванням спеціальних засобів та пристроїв у разі виникнення потреби у здійсненні такого.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_4 ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення10.12.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101799908
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —554/11704/21

Ухвала від 17.11.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 14.11.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 07.09.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 04.08.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 01.07.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 01.07.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні