Ухвала
від 10.12.2021 по справі 571/1976/21
РОКИТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 571/1976/21

Провадження№2/571/399/2021

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

"10" грудня 2021 р. смт.Рокитне

Рокитнівський районний суд Рівненської області в особі судді Комзюк А.Ф., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Будівської гімназії Рокитнівської селищної ради про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи та поновлення на роботі,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Будівської гімназії Рокитнівської селищної ради, згідно якого просить:

- визнати незаконним та скасувати наказ відповідача про відсторонення позивача від роботи та поновити на роботі;

- зобов`язати відповідача виплатити позивачу невиплачену заробітну плату за час незаконного відсторонення від роботи.

Згідно частини першої статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Звернення до суду здійснюється, зокрема, шляхом пред`явлення позову, форма і зміст якого повинні відповідати вимогам статей 175,177 ЦПК України.

Згідно п.3 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Відповідно до п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно частини четвертої статті 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Разом з тим, позивачем не викладено обставин та не зазначено доказів щодо позовної вимоги про зобов`язання відповідача виплатити позивачу заробітну плату за час незаконного відсторонення позивача від роботи та не наведено обґрунтованого розрахунку, що не відповідає вимогам п.п.3,5 ч.3 ст.175 ЦПК України.

Крім того, при зверненні до суду із даним позовом позивачем не сплачено судовий збір, посилаючись на п.1 ч.1 ст.5 Закону України Про судовий збір .

Слід зазначити, що відповідно до п.1 ч.1 ст.5 Закону України Про судовий збір , від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Згідно позовної заяви, позивачем заявлено три позовні вимоги, при цьому дві з них є немайнового характеру, а саме:1) визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, 2) поновлення на роботі, 3) стягнення заробітної плати за час незаконного відстороненні від роботи.

Враховуючи норми Закону України Про судовий збір , позивач ОСОБА_1 в даному випадку звільняється від сплати судового збору лише за дві позовні вимоги, а саме: поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час незаконного відстороненні від роботи.

Відповідно до ч.2 ст. 4 Закону України Про судовий збір за подання фізичною особою позовної заяви немайнового характеру сплачується судовий збір у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто на момент подачі позову 908,00 грн..

Оскільки обов`язок, щодо сплати судового збору за вчинення відповідної процесуальної дії лежить на стороні, яка ініціює вчинення такої дії, відповідно позивачу необхідно сплати судовий збір за позовну вимогу про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи в розмірі 908,00 грн..

Крім того, слід зазначити, що копії документів долучених до позовної заяви є нечитабельні та стосуються ОСОБА_2 .

Відповідно до ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в статтях 175, 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Будівської гімназії Рокитнівської селищної ради про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи та поновлення на роботі залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Реквізити для сплати судового збору:

Отримувач коштів ГУК у Рівн.обл/отг Рокитне/22030101,

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38012494,

Банк отримувача: Казначейство України (ел. адм. подат.),

Рахунок отримувача: UA938999980313131206000017529,

Код класифікації доходів бюджету: 22030101,

Призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Рокитнівський районний суд Рівненської області, (назва суду, де розглядається справа).

Роз`яснити позивачеві, що в разі не усунення недоліків у встановлений судом строк, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала в частині визначення розміру судового збору може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали, в іншій частині оскарженню не підлягає.

Суддя (підпис) Згідно з оригіналом.

Суддя Рокитнівського районного суду

Рівненської області А.Ф.Комзюк

СудРокитнівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення10.12.2021
Оприлюднено12.12.2021
Номер документу101800253
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —571/1976/21

Рішення від 25.05.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Постанова від 25.05.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Рішення від 19.05.2022

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Рішення від 19.05.2022

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Ухвала від 05.01.2022

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Ухвала від 10.12.2021

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні