Ухвала
від 05.01.2022 по справі 571/1976/21
РОКИТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 571/1976/21

Провадження № 2/571/70/2022

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

"05" січня 2022 р. смт.Рокитне

Рокитнівський районний суд Рівненської області, в особі судді Комзюк А.Ф., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) до Будівської гімназії Рокитнівської селищної ради (юридична адреса: с.Остки, вул.Незалежності,20, Сарненського району Рівненської області) про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідача Будівської гімназії Рокитнівської селищної ради про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати.

Дана цивільна справа підсудна Рокитнівському районному суду Рівненської області.

Підстави для відмови у відкритті провадження у справі, повернення позовної заяви позивачу, залишення її без руху немає.

Крім того, слід зазначити, що засновником Будівської гімназії Рокитнівської селищної ради є Рокитнівська селищна рада.

Відповідно до ч. 1 та ч. 3 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи вищевикладене, та те, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Рокитнівської селищної ради, слід залучити останню до участі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

На підставі ст.ст.53, 187, 190, 260, 261, 277, 352 - 355 ЦПК України,

у х в а л и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі №571/1976/21 за позовом ОСОБА_1 до Будівської гімназії Рокитнівської селищної ради про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати.

Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Рокитнівську селищну раду (адреса: 34200, смт.Рокитне, вул.Незалежності,15, Рівненської області).

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити і провести судове засідання по даній цивільній справі о 14 годині 00 хвилин 23 лютого 2022 року в приміщенні Рокитнівського районного суду Рівненської області за адресою: Рівненська область смт.Рокитне вул.Радянська,14.

Повідомити про судове засідання учасників справи.

Направити відповідачу та третій особі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати відзив та посилання на докази, якими він обґрунтовується у строк, який не може перевищувати п`ятнадцяти днів з дня отримання відповідачем ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що згідно до ст.191 ЦПК України у встановлений строк, вони мають право надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Направити третій особі копію позовної заяви та повідомити, що вони мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud1717/

Ухвала оскаржується в частині порушення правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали до Рівненського апеляційного суду.

Суддя А.Ф. Комзюк

СудРокитнівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення05.01.2022
Оприлюднено06.01.2022
Номер документу102413977
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —571/1976/21

Рішення від 25.05.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Постанова від 25.05.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Рішення від 19.05.2022

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Рішення від 19.05.2022

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Ухвала від 05.01.2022

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Ухвала від 10.12.2021

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні