Ухвала
від 13.12.2021 по справі 905/1007/19
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

13 грудня 2021 року м. Харків Справа № 905/1007/19

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Медуниця О.Є., суддя Барбашова С.В. , суддя Істоміна О.А.

рбез виклику представників сторін

розглянувши заяву другого відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

за апеляційною скаргою позивача (вх.3251) на рішення Господарського суду Донецької області від 22.09.2021 (головуючий суддя Зекунов Е.В., суддя Фурсова С.М., суддя Бокова Ю.В, повний текст складено 23.09.2021) у справі №905/1007/19

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Корум Груп»

до Державного підприємства «Мирноградвугілля»

Товариства з обмеженою відповідальністю «Сані Україна»

про захист прав інтелектуальної власності,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 02.12.2021 призначено справу до розгляду на 16.12.2021 о 14:00 год.

До Східного апеляційного господарського суду надійшла заява другого відповідача про його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника.

Частиною 3 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України визначено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Згідно з ч. 4 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

У відповідності до ч. 5 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.2020 № 169 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

Пунктом 2 розділу ІІ зазначеного Порядку визначено, що системою відеоконференцзв`язку є комплекс технічних засобів і програмного забезпечення "EаsyCon".

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ вказаного Порядку, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного ЕЦП в Системі на офіційному веб-порталі Судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку.

Враховуючи вищезазначене, судова колегія дійшла висновку про задоволення заяви другого відповідача про його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів представника.

На підставі зазначеного та керуючись ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву другого відповідача про його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів представника.

2.Судове засідання, призначене на 16.12.2021 о 14:00 год., провести за участі представника другого відповідача поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів.

3. Повідомити заявнику, що Інструкція щодо участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf , та роз`яснити, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення; за 10 хвилин до початку судового засідання адвокат зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку та очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя О.Є. Медуниця

Суддя С.В. Барбашова

Суддя О.А. Істоміна

Дата ухвалення рішення13.12.2021
Оприлюднено14.12.2021
Номер документу101827374
СудочинствоГосподарське
Сутьзахист прав інтелектуальної власності

Судовий реєстр по справі —905/1007/19

Постанова від 03.02.2022

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 21.12.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 16.12.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 13.12.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 02.12.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 01.11.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Рішення від 22.09.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Зекунов Едуард Вікторович

Рішення від 22.09.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Зекунов Едуард Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні