Ухвала
від 15.12.2021 по справі 500/4482/21
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення заяви про визнання виконавчого листа

таким, що не підлягає виконанню

Справа № 500/4482/21

15 грудня 2021 рокум.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд у складі судді Чепенюк О.В., одержавши заяву заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Підгаєцької міської ради Лучки Наталії про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Підгаєцької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Підгаєцької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення Підгаєцької міської ради №1216 від 13.07.2021 «Про відмову ОСОБА_1 у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для індивідуального садівництва та передачі її у власність» ; зобов`язання Підгаєцьку міську раду повторно розглянути заяву ОСОБА_1 від 29.06.2021 про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення садівництва, орієнтовною площею 0,1200 га, кадастровий номер: 6124810100:02:001:0042, яка розташована в адміністративно-територіальних межах АДРЕСА_1 та надання її у власність, на найближчому засіданні чергової сесії та прийняти законне рішення з урахуванням правових висновків суду.

Рішенням Тернопільського окружного адміністративного суду від 30.09.2021 позов ОСОБА_1 до Підгаєцької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії задоволено повністю.

Визнано протиправним та скасовано рішення Підгаєцької міської ради №1216 від 13.07.2021 «Про відмову ОСОБА_1 у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для індивідуального садівництва та передачі її у власність» .

Зобов`язано Підгаєцьку міську раду на найближчому засіданні чергової сесії повторно розглянути заяву ОСОБА_1 від 29.06.2021 про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення садівництва, орієнтовною площею 0,1200 га, кадастровий номер 6124810100:02:001:0042, яка розташована в адміністративно-територіальних межах АДРЕСА_1 , та надання її у власність, з урахуванням висновків суду, викладених у мотивувальній частині цього рішення.

Стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Підгаєцької міської ради на користь ОСОБА_1 судові витрати зі сплати судового збору у розмірі 908,00 грн (дев`ятсот вісім грн 00 коп).

Повний текст рішення складено та підписано 05.10.2021.

11.11.2021 Тернопільським окружним адміністративним судом у цій справі видано виконавчі листи.

14.12.2021 до суду надійшла заява заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Підгаєцької міської ради Лучки Наталії про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

До цієї заяви не долучено жодних доказів на підтвердження повноважень особи, яка підписала заяву - заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Підгаєцької міської ради Лучки Наталії, діяти від імені суб`єкта владних повноважень та на представництво його інтересів у суді.

З огляду на це суд зазначає таке.

Відповідно до частини першої статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника, крім випадку, встановленого частиною дев`ятою статті 266 цього Кодексу.

Юридична особа незалежно від порядку її створення, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, беруть участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи, суб`єкта владних повноважень), або через представника (частина третя статті 55 КАС України).

Держава, Автономна Республіка Крим, територіальна громада беруть участь у справі через відповідний орган державної влади, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник, інша уповноважена особа відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування), або через представника.

Згідно із частинами першою, другою статті 57 КАС України представником у суді може бути адвокат або законний представник. У справах незначної складності та в інших випадках, визначених цим Кодексом, представником може бути фізична особа, яка відповідно до частини другої статті 43 цього Кодексу має адміністративну процесуальну дієздатність.

Як передбачено пунктом 1 частини першої статті 59 КАС України, повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: довіреністю фізичної або юридичної особи.

Відповідно до частини третьої статті 59 КАС України довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами.

У разі подання представником заяви по суті справи в електронній формі він може додати до неї довіреність або ордер в електронній формі, підписані електронним підписом відповідно до Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (частина сьома статті 59 КАС України).

У разі подання представником до суду заяви, скарги, клопотання він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної заяви, скарги, клопотання (частина восьма статті 59 КАС України).

Як зазначено вище судом, заявником до заяви про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, не додано жодних документів, що посвідчують його повноваження, а у справі також немає підтвердження такого повноваження на момент подання цієї заяви.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 14.12.2021 щодо Підгаєцької міської ради (код ЄДРПОУ 04058462) міститься інформація щодо осіб, які можуть вчиняти дії від імені юридичної особи, а саме про ОСОБА_2 . Натомість інформація про уповноваження представляти юридичну особу чи вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності стосовно заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Підгаєцької міської ради Лучки Наталії відсутня.

Згідно із пунктом 6 частини першої статті 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення).

За правилами частини другої статті 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Оскільки заява про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Підгаєцької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії подана заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів Підгаєцької міської ради Лучка Наталією без надання до суду доказів на підтвердження повноважень особи, яка її підписала, то виходячи із приписів частини другої статті 167 КАС України, з наведених вище мотивів цю заяву належить повернути без розгляду заявнику.

Керуючись статтями 57, 59, 167, 248, 256, 294, 374 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Підгаєцької міської ради Лучки Наталії про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Підгаєцької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії повернути заявнику без розгляду.

Копію ухвали направити особі, яка подала заяву, разом із заявою та доданими до неї документами.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Чепенюк О.В.

Дата ухвалення рішення15.12.2021
Оприлюднено16.12.2021
Номер документу101919450
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —500/4482/21

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 17.12.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 15.12.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 08.12.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 03.11.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Рішення від 30.09.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Рішення від 30.09.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 02.08.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні