Ухвала
від 17.12.2021 по справі 420/22105/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/22105/21

У Х В А Л А

17 грудня 2021 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Марина П.П., розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо продовження розгляду справи за правилами загального позовного провадження

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за адміністративним позовом державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний» до Південного офісу Держаудитслужби, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - товариство з обмеженою відповідальністю «СОТА УКРАЇНА» про визнання протиправним та скасування висновку.

Ухвалою суду від 01.12.2021 року відкрито провадження та визначено проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Від представника позивача надійшло клопотання про розгляд справи у судовому засіданні із повідомленням (викликом) сторін, в обґрунтування якого представник позивача зазначив, що для позивача значення цієї справи полягає, фактично, - у відновленні балансу між комерційними ризиками втрати у перспективі контрагента, контрагентів та підтвердження власного знаку-якості - бренду на світовому ринку морської галузі; у правовому розрізі - доведення у судовому порядку незаконності дій органу публічної влади. Обраний позивачем спосіб захисту - визнання протиправним та скасування оскаржуваного висновку є таким, що під час доказування призведе можливої необхідності надання письмових доказів у оперативному порядку з метою процесуальної економії та реалізації розумності адміністративного судочинства шляхом їх безпосереднього надання учасниками під час судових засідань, із урахування стадій судового розгляду. Характер доказів у цій справі у переважній більшості пов`язаний із функціонуванням системи Проззоро, роздруком відповідних вкладень цієї системи, що є для суду додатковим фінансовим та темпоральним навантаженням, як наслідок, - сторони шляхом безпосередньої участі у судових засіданнях на підтвердження власної правової позиції будуть як самостійно, так і за ініціативою суду, спроможні надавати відповідні письмові докази у цій справі.

Також представник позивача вказує, що суспільний інтерес для позивача у цій справі полягає у тому, що листи, що закуповуються після цієї закупівлі необхідні підприємству для нарощування виробничих потужностей, поповнення Державного бюджету України, виплати основної та додаткової заробітної плати працівникам підприємства, яких 2817 осіб.

Відповідно до ч.1 ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч.1 ст.257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті (ч.2 ст.257 КАС України).

Згідно з ч. 3 ст. 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) значення справи для сторін;

2) обраний позивачем спосіб захисту;

3) категорію та складність справи;

4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо;

5) кількість сторін та інших учасників справи;

6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч.6 ст.260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Враховуючи вищенаведені приписи законодавства, враховуючи необхідність у встановленні додаткових обстави стосовно реалізації висновку відповідача при тому, що, як вбачається з матеріалів справи за результатом електронних торгів договір про надання послуг укладений та виконується, з урахуванням доводів представника позивача, для повного та об`єктивного розгляду справи, суд дійшов висновку, що дана адміністративна справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, а клопотання представника позивача - частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 12, 241-243, 248, 257, 260, 262 КАС України суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні із повідомленням (викликом) сторін - задовольнити частково.

Розглядати справу за позовом державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний» до Південного офісу Держаудитслужби, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - товариство з обмеженою відповідальністю «СОТА УКРАЇНА» про визнання протиправним та скасування висновку - за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 13.01.2022 року об 12.00 год., у приміщені Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, зала судових засідань №31.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя П.П.Марин

Дата ухвалення рішення17.12.2021
Оприлюднено21.12.2021

Судовий реєстр по справі —420/22105/21

Рішення від 27.07.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 16.05.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 16.02.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 11.01.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 17.12.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 01.12.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні