Ухвала
від 21.12.2021 по справі 912/3516/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, м. Кропивницький, 25022,

тел. (0522) 32 05 11, факс 24 09 91, код ЄДРПОУ 03499951,

e-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua, web: http://kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

21 грудня 2021 рокуСправа № 912/3516/21

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Кабакової В.Г., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , АДРЕСА_1

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроактив", вул. Заводська, буд. 1-Б, с. Писанка, Долинський район, Кіровоградська область, 28505

про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників товариства

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроактив" з вимогами про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроактив", ЄДРПОУ 37297544, оформлені проколом загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроактив" про зміну статутного капіталу Товарисвта, про затвердження порядку та умов внесення додаткового вкладу, про затвердження розподілу часток у статутному капіталі Товариства, з покладенням судового збору.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що відповідач в порушення вимог статуту та норм чинного законодавства не вжив заходів щодо повідомлення позивача про проведення позачергових загальних зборів учасників, які відбулися в період з січня 2018 року по грудень 2019 року.

Також, позивачем вказано про наступне: вона отримала інформацію, що відповідачем по справі без її відома та запрошення скликано та проведено загальні збори учасників товариства, на яких прийнято рішення, про зміну складу учасників товариства, яким її протиправно виключено зі складу учасників товариства, проте в реєстрі до сьогоднішнього дня зазначені зміни не вносилися.

Позивач наголошує, що на її прохання надати для ознайомлення копії протоколів загальних зборів учасників товариства, які складені учасниками за її відсутності, відповідач без жодних пояснень відповів відмовою. В зв`язку з чим вона вимушена звернутись до суду за захистом свого права.

Суд враховує, що нормами ст. 162 ГПК України встановлено, що позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Тому, всебічно оцінюючи вказані позивачем обставини, суд дійшов висновку, що форма і зміст позовної заяви відповідають вимогам ст. 162, 164 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , господарський суд дійшов висновку, що вказану заяву слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Окрім того, у позові зазначено третіми особами ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ).

Як встановлено судом з відомостей, що додані до позову, з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 є засновниками Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроактив" з розміром частки статутного капіталу - 29,13 відсотків та 29.12 відсотків відповідно.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне, на підставі положень ст. 50 ГПК України, залучити ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ) третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у даній справі, оскільки рішення може вплинути на їх права та обов`язки.

Також до позову додано клопотання від 15.11.2021 про витребування доказів з вимогами:

- зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Агроактив", ЄДРПОУ: 37297544, надати засновнику (учаснику) ОСОБА_1 рішення Загальних зборів засновників (учасників) Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроактив", оформлене відповідним протоколом засідання Загальних зборів засновників (учасників) Товариства щодо збільшення статутного капіталу Товариства за рахунок додаткового вкладу, про затвердження порядку та умов внесення додаткового вкладу, а також про затвердження розподілу часток у статутному капіталі Товариства, Статут Товариства зі змінами та доповненнями до Статуту Товариства, здійснені на підставі рішення Загальних зборів;

- зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Агроактив", ЄДРПОУ 37297544, надати засновнику (учаснику) ОСОБА_1 інформацію щодо вручення їй повідомлення як засновнику (учаснику) Товариства щодо скликання Загальних зборів Товариства.

За нормами ст. 80 ГПК України, учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до ст. 81 ГПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено, зокрема, заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Разом з тим, позивачем не дотримано вимог ст. 81 ГПК України та у клопотанні від 15.11.2021 не зазначено яких заходів позивачем вжито для отримання відповідних доказів самостійно, не подано докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу з відповідним підтвердженням.

Як зазначено у позові - на прохання позивача відмовлено у наданні відповідних документів. Проте доказів на підтвердження відповідних дій суду не подано.

Окрім того, суд звертає увагу, що докази подаються до суду, тому клопотання про зобов`язання надати витребувані докази позивачу є безпідставним.

З підстав викладеного, клопотання позивача від 15.11.2021 задоволенню не підлягає.

Керуючись статтями 12, 50, 80, 81, 162, 164, 165, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 912/3516/21.

2. Справу № 912/3516/21 розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 20.01.2022 о 14:00.

4. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань № 208.

5. Залучити ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ) третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у даній справі, оскільки рішення може вплинути на їх права та обов`язки.

6. Відмовити в задоволенні клопотання позивача від 15.11.2021 про витребування доказів.

7. Відповідно до ст. ст. 165, 167 ГПК України ВІДПОВІДАЧ має право подати відзив на позовну заяву, з дотриманням правил, встановлених частинами третьою - шостою статті 165 ГПК України, та заперечення на відповідь позивача на відзив, з дотриманням наведених правил.

Встановити строк для подання відзиву на позов з усіма документами (доказами) до нього - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити строк для подання заперечення на відповідь позивача на відзив - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

До відома відповідача - у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 9 ст. 165 ГПК України).

8. Відповідно до ст. 166 ГПК України встановити ПОЗИВАЧУ строк для подання відповіді на відзив відповідача - протягом 5 днів з дня його отримання. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені ч.ч. третьою - шостою статті 165 ГПК України.

Звернути увагу позивача на положення ч. 4 ст. 202 ГПК України.

9. Відповідно до ст. 168 Господарського процесуального кодексу України ТРЕТІ ОСОБИ мають право надати суду пояснення щодо позову.

Встановити строк для подання пояснень - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

10. До відома учасників справи - порядок подання доказів у справі визначено ст. 80 Господарського процесуального кодексу України. Копії документів (матеріалів) повинні бути належним чином засвідчені відповідно до вимог пункту 5.26 ДСТУ 4163-2020; оригінали надати для огляду в судовому засіданні.

11. У зв`язку з карантином, введеним у дію Постановою Кабінету Міністрів України "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" від 11.03.2020 № 211, рекомендувати учасникам судового процесу подавати документи по справі (заяви, клопотання, пояснення, відзиви, скарги, тощо) в електронному вигляді на електронну адресу господарського суду (inbox@kr.arbitr.gov.ua) з кваліфікованим електронним цифровим підписом, через особистий кабінет в підсистемі "Електронний суд", або поштою.

12. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

13. Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та не підлягає оскарженню.

14. Копії ухвали надіслати позивачу ( АДРЕСА_1 ), відповідачу ( АДРЕСА_4 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ).

Суддя В.Г. Кабакова

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено22.12.2021
Номер документу102057624
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення загальних зборів учасників товариства

Судовий реєстр по справі —912/3516/21

Рішення від 11.07.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 11.07.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 22.06.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 22.05.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 09.05.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 16.02.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 20.01.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 21.12.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні