Вирок
від 21.12.2021 по справі 161/15744/21
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/15744/21

Провадження № 1-кп/161/1063/21

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 21 грудня 2021 року Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурорів - ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

обвинуваченого - ОСОБА_5 ,

захисника - ОСОБА_6 ,

потерпілих - ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судуобвинувальний акту кримінальномупровадженні №12021030580001876,що надійшовз Луцькоїокружної прокуратури02.09.2021відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та мешканця АДРЕСА_1 , українця, гр. України, з вищою освітою, одруженого, непрацюючого, не судимого,

- у вчиненні злочину, передбаченого ст.345 ч.1 КК України,

В С Т А Н О В И В :

Обвинувачений ОСОБА_5 28.07.2021 близько 18.20 год., перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, знаходячись за адресою: АДРЕСА_2 , умисно, з метою перешкодити працівникам правоохоронного органу ОСОБА_9 , ОСОБА_8 та ОСОБА_7 у виконанні ними своїх службових обов`язків проведенні слідчих дій, що проводились на підставі ухвали слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_10 про огляд зазначеної земельної ділянки, розпорядником якої є Підгайцівська сільська рада та використовується АТ «Луцьке підприємство» (код ЄРДПОУ 13363879), про що останні його особисто повідомили, усвідомлюючи протиправний характер свого діяння, утримуючи в руках гладкоствольну рушницю «Сайга 12С-03472606», здійснив з неї два постріли в повітря. Після чого, спрямувавши її ствол в бік вищевказаних працівників, висловивши погрозу вбивством, у випадку продовження проведення слідчих дій та вилучення належного йому майна.

Таким чином, ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч.1 ст.345 КК України, тобто умисно погрожував вбивством, насильством щодо працівників правоохоронного органу у зв`язку з виконанням цими працівниками службових обов`язків.

Допитаний всудовому засіданніобвинувачений ОСОБА_5 вину увчиненні злочину,передбаченого ст.345ч.1КК Українифактично визнавповністю,мотивуючи своїнеправомірні діїтим,що працівникиполіції,не дотримуючисьсвоїх обіцянок,намагались вилучитиналежне йомумайно техніку,яка здійснювалазбір урожаю.Зазначив,що дійсно,за допомогоюрушниці,здійснивши двічіпостріл вгору,погрожував працівникамполіції.Цивільні позовипотерпілих,кожного зокрема,не визнав,оскільки заподіянняїм моральноїшкоди недоведено.Суду давпоказання,що 28.07.2021в обіднюпору донього зателефонував ОСОБА_11 ,який збираєйого технікоюурожай,та повідомив,що їїхочуть вилучати.Приїхавши натериторію злітноїсмуги за адресою: с.Лище Луцького району Волинської області, вул.Південна, 14, йому показали рішення суду, на підставі якого проводились слідчі дії, потерпілі представились та розповіли, що вони мають намір робити. Техніку тримали близько двох годин, потім відпустили далі працювати, тому він заспокоївся та поїхав. Близько 17.00 год. зателефонував ОСОБА_12 та повідомив, що техніку все таки будуть вилучати (про це йому повідомили працівники поліції). Він відразу ж приїхав до складу, взяв зброю з багажника автомобіля та пішов розбиратись. В цей момент потерпілі ОСОБА_9 та ОСОБА_8 стояли біля трактора, ОСОБА_13 повідомив, що він буде вилучати трактор, після чого він двічі вистрілив в повітря (вверх) та сказав викликати працівників поліції, оскільки свого майна він не віддасть. В подальшому його схопили двоє з потерпілих та забрали у нього рушницю. Після цього було викликано працівників поліції. Ствердив, що зброя у нього постійно в автомобілі, оскільки приїздили люди, цікавились землею і пшеницею, він думав, що може бути незаконне захоплення землі, окрім того, на території аеропорту були умисні підпали, тому він переживав і за своє власне майно. Факту перебування в стані алкогольного сп`яніння не заперечує, оскільки в обідню пору вживав кілька келихів вина. У вчиненому розкаявся та просив суворо його не карати.

Крім фактичного визнання винуватості самим обвинуваченим його винність в погрозі вбивством, насильством щодо працівників правоохоронного органу у зв`язку з виконанням цими працівниками службових обов`язків, підтверджується зібраними на досудовому слідстві та дослідженими за клопотанням учасників судового розгляду письмовими доказами.

Так, потерпілі ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_7 , кожен зокрема, в судовому засіданні дали показання, що СУ ГУНП у Волинській області здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021030000000226. 28.07.2021 на підставі ухвали суду, в присутності понятих, проводили огляд земельної ділянки за адресою АДРЕСА_2 . Під час огляду було встановлено посіви сільськогосподарськими культурами земель та зафіксовано факт збору урожаю сільськогосподарською технікою. В ході проведення вказаної слідчої дії усе фіксувалось на відеокамеру, при цьому урожай збирався, ніхто цьому не перешкоджав. Згодом під`їхав автомобіль «Опель» синього кольору, з якого вийшло два чоловіка, один з яких ОСОБА_5 , який був агресивний та перебував в стані алкогольного сп`яніння, почав запитувати причину їх перебування на земельній ділянці. Тоді вони показали службові посвідчення, пред`явили ухвалу слідчого судді про проведення огляду, між ними певний час тривала словесна суперечка, після чого обвинувачений кудись поїхав. Вони продовжили проведення огляду. Після того як комбайн закінчив збір урожаю, під`їхав трактор, у який його було перекинуто, тому вони зупинили трактор, щоб це зафіксувати та оглянути. Водій трактора обурювався та почав комусь дзвонити. Приблизно через 20-30 хвилин приїхав автомобіль «Опель» з якого вийшов ОСОБА_5 з рушницею, почав кричати до них та погрожувати, що повбиває. ОСОБА_8 та ОСОБА_9 почали кричати, щоб обвинувачений заспокоївся. Однак той, підійшовши ближче до ОСОБА_7 (перебуваючи між трактором і автомобілем «Тойота»), направив на нього ствол та казав, що застрелить, після чого підняв його вгору та вистрілив. Вони зрозуміли, що обвинувачений не жартує. Після чого ОСОБА_5 опустив ствол, потім знову направив на них та вдруге здійснив постріл вгору, а тоді спрямував його на ОСОБА_7 . Останній почав говорити з обвинуваченим та скорочувати між ними відстань, після чого схопив за ствол та почав боротись, на допомогу підбігли ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , забрали рушницю та викликали слідчо-оперативну групу. Щодо покарання обвинуваченого потерпілий ОСОБА_7 покладався на розсуд суду, потерпілі ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , кожен зокрема, наполягали на суворій мірі покарання. Цивільні позови про відшкодування завданої їм моральної шкоди в розмірі 100 000 грн кожен з потерпілих підтримують повністю, просять їх задовольнити, оскільки кожен з них звертались за психологічною допомогою, з ними проводили та продовжують проводити психологічну роботу, а дії обвинуваченого вони реально розцінювали як загрозу їх життю. Окрім того, потерпілі ОСОБА_8 та ОСОБА_9 просили стягнути понесені ними судові витрати по сплаті судового збору,

Факт здійснення слідчими СУ ГУНП у Волинській області досудового розслідування у кримінальному провадженні №12021030000000226 та виконання слідчими ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_7 своїх службових обов`язків 28.07.2021 стверджується протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 17.08.2021 та отриманими документами (проведеного на підставі ухвали слідчого судді від 13.08.2021).

З протоколу огляду місця події від 28.07.2021 (з доданими фототаблицями) вбачається, що місцем вчинення злочину є злітно-посадкова смуга у АДРЕСА_2 , посередині якої наявний трактор з причіпом в якому міститься сільськогосподарська культура. В ході огляду було виявлено гільзи, гвинтівку з магазином чорного кольору в якому наявні два патрони.

Протоколом огляду предмету від 17.08.2021, оглянуто відеозапис до протоколу огляду від 28.07.2021 за адресою: АДРЕСА_2 . Вказаний диск був предметом безпосереднього дослідження в ході судового розгляду. Під час його перегляду встановлено, що потерпілі, кожен зокрема, представлялись обвинуваченому ОСОБА_5 , повідомляли та надавали відповідне судове рішення, на підставі якого проводились слідчі дії, а тому обвинувачений був достеменно обізнаний, що вказані особи є працівниками поліції, які виконували покладені на них службові обов`язки.

З висновкуексперта №СЕ-19/103-21/6483-БЛвід 26.08.2021вбачається,що наданана дослідженнярушниця,вилучена 28.07.2021за адресою: с.Лище Луцького району Волинської області, вул.Південна, 14 належить до гладкоствольної вогнепальної зброї, і є гладкоствольною самозарядною рушницею, 12-го калібру «Сайга-12К», зі складним прикладом, заводський номер « НОМЕР_1 », виробництва «ІЖМАШ», РФ. Рушниця виготовлена промисловим способом, слідів саморобної переробки не виявлено.

Надані надослідження двапатрони,вилучені 28.07.2021за адресою: АДРЕСА_2 та 1 патрон, що знаходився в патроннику, наданої на дослідження рушниці належить до боєприпасів і є мисливськими боєприпасами 12-го калібру до гладкоствольної мисливської зброї 12-го калібру.

Надані надослідження двігільзи,вилучені 28.07.2021за адресою: АДРЕСА_2 відстріляні з мисливської рушниці 12-го калібру «Сайга 12К», заводський номер « НОМЕР_1 ».

Постановою слідчого від 28.07.2021 вказані речі визнано речовими доками у кримінальному провадженні.

Свідки ОСОБА_14 , ОСОБА_15 в судовому засіданні дали показання, що влітку 2021 вони брали участь в якості понятих при проведенні огляду земельних ділянок в с.Крупа (поблизу аеропорту), на яких вирощувались сільськогосподарські культури. Під час цього приїздив обвинувачений та виясняв причину їх перебування у зазначеному місці. Працівники поліції представились, показали документи, розповіли, що відбувається, після чого останній поїхав. В подальшому, коли всі вже збирались, обвинувачений приїхав другий раз, так як йому хтось зателефонував та повідомив, що хочуть забрати техніку. ОСОБА_5 відразу ж підійшов до них зі зброєю, почав направляти її на людей, здійснював постріли вгору. Вони злякались та почали втікати. Під час того як забирали зброю почули ще один постріл, обвинувачений кричав, що їх «повбиває», потім було викликано СОГ.

Свідок ОСОБА_16 в судовому засіданні дав показання, що 28.07.2021 близько 11.00 год. почали молотити сільськогосподарську культуру на полі в с.Крупа. В цей момент приїхала група людей, зупинили роботу, представились та показали документи про те, чому вони приїхали, протримали їх години дві, а потім дозволили далі працювати. Через певний проміжок часу вони знову їх зупинили, сказали, що будуть затримувати і забирати трактор, тому він зателефонував ОСОБА_5 і сказав, що все будуть конфісковувати. Згодом приїхав обвинувачений, вийшов з автомобіля з рушницею, вистрілив два рази і всі розбіглись. Чи направляв ОСОБА_5 зброю на потерпілих не бачив.

Свідок ОСОБА_17 в судовому засіданні дав показання, що 28.07.2021 о 13.00 год. він приїхав з ОСОБА_5 на поле, оскільки зателефонували і сказали, що приїхали невідомі люди і щось там проводять. Коли вони приїхали, то там було декілька автомобілів, працівники поліції представились та повідомили, що проводяться слідчі дії і що нічого вони забирати не будуть. Тому вони поїхали звідти. Близько 18.00 год. ОСОБА_5 зателефонував ОСОБА_16 та повідомив, що трактор збираються конфісковувати. Вони відразу поїхали на злітну смугу. Він сидів в автомобілі, а ОСОБА_5 вийшов з автомобіля з рушницею «Сайга» (сказав, що йде захищати своє майно), почалась словесна перепалка, останній двічі вистрілив вгору. Зброю ні на кого не направляв, оскільки йому було видно, що ствол був опущений вниз. Коли ОСОБА_5 повертався до автомобіля, то ОСОБА_7 , ОСОБА_8 повалили його на землю, почали боротися та забрали у нього зброю.

Консультативним висновком спеціаліста КП «Волинський медичний центр терапії залежностей» №446 від 29.07.2021 стверджується факт перебування ОСОБА_5 у момент вчинення кримінального правопорушення в стані алкогольного сп`яніння.

Таким чином,показання обвинуваченого ОСОБА_5 ,дані вході судовогорозгляду,відповідають обставинамсправи,підтверджуються показаннямипотерпілих,свідків тадослідженими всудовому засіданніписьмовими доказами,тому судбере їхза основупри постановленніданого вирокута приходитьдо висновкупро їхдостатність дляприйняття відповідногорішення щодовинуватості ОСОБА_5 кваліфікуючи його дії за ст.345 ч.1 КК України.

При обранні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення і дані про особу винного.

До обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченого, відповідно до ст.66 КК України, суд, за наслідками судового розгляду, відносить щире каяття (оскільки в судовому засіданні він щиро розкаявся у вчиненому та висловив жаль з приводу вчинених ним дій).

До обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого, відповідно до ст.67 КК України, суд відносить вчинення злочину особою, яка перебуває в стані алкогольного сп`яніння.

Обвинувачений ОСОБА_5 збитки потерпілим не відшкодував, останні щодо покарання, зокрема ОСОБА_9 , ОСОБА_8 - наполягали на суворій мірі покарання, потерпілий ОСОБА_7 покладався на розсуд суду, однак вину обвинувачений визнав повністю, стверджуючи лише про те, що мотивом таких його дій було невиконання обіцянки працівниками поліції щодо невилучення належного йому майна, вчинене ним кримінальне правопорушення, згідно ст.12 КК України, відноситься до нетяжкого злочину, він не судимий, до кримінальної відповідальності не притягувався, має постійне місце проживання, тривалий час хворіє, що стверджується поданою медичною документацією, лише на його утриманні знаходиться дружина інвалід ІІІ групи, у якої наявне тяжке захворювання, що стверджується доданими медичними документами, тому суд, призначає покарання в межах санкції ст.345 ч.1 КК України, у виді позбавлення волі, з застосуванням ст.75 КК України.

На думку суду, обрана міра покарання, є необхідною та достатньою для його виправлення та попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень.

Відповідно до ст.72 ч.5 КК України слід зарахувати в строк відбуття покарання ОСОБА_5 термін його перебування під вартою: з 28.07.2021 (з моменту затримання) по 30.07.2021 (дата ухвали слідчого судді про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту), із розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

На підставі ст.ст.128, 129 КПК України, ст.1167 ЦК України цивільні позови потерпілих ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , кожного зокрема, про відшкодування завданої моральної шкоди та судового збору задовольнити частково, стягнути з обвинуваченого ОСОБА_5 в користь:

- потерпілого ОСОБА_8 завдану моральну шкоду в сумі 15 000 (п`ятнадцять тисяч) грн. та 909 (дев`ятсот дев`ять) грн. судових витрат у справі, що підтверджено відповідною квитанцією;

- потерпілого ОСОБА_9 завдану моральну шкоду в сумі 15 000 (п`ятнадцять тисяч) грн. 908 (дев`ятсот вісім) грн. судових витрат у справі, що підтверджено відповідною квитанцією.

Вирішуючи питання щодо заявлених цивільних позовів суд виходів із наступного.

Так, відповідно до ч.1ст.1167 ЦК Україниморальна шкода, завдана фізичній або юридичній особі неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю, відшкодовується особою, яка її завдала, за наявності її вини, крім випадків, встановлених ч.2 цієї статті.

Відповідно до п.3 Постанови Пленуму ВСУ «Про судову практику в справах про відшкодування моральної (немайнової) шкоди» №4 від 31.03.1995 р.під моральноюшкодоюслідрозумітивтратинемайновогохарактерувнаслідокморальнихчи фізичних страждань, або інших негативнихявищ,заподіянихфізичнійчиюридичнійособі незаконними діями або бездіяльністю інших осіб. Моральна шкода може полягати, зокрема: у приниженні честі, гідності, престижу або ділової репутації, моральних переживаннях у зв`язку з ушкодженням здоров`я,…у порушенні нормальних життєвих зв`язків через неможливість продовження активного громадського життя, порушенні стосунків з оточуючими людьми, при настанні інших негативних наслідків.

Згідно з п.5 вказаної постанови Пленуму ВСУ відповідно до загальних підстав цивільно-правової відповідальності обов`язковому з`ясуванню при вирішенні спору про відшкодування моральної (немайнової) шкоди підлягають: наявність такої шкоди, протиправність діяння її заподіювача, наявність причинного зв`язку між шкодою і протиправним діянням заподіювача, а також вини останнього в її заподіянні.

Відповідно до п.9 даної Постанови розмір відшкодування моральної (немайнової) шкоди суд визначає залежно від характеру та обсягу страждань (фізичних, душевних, психічних тощо), яких зазнав позивач, характеру немайнових втрат (їх тривалості, можливості відновлення тощо) та з урахуванням інших обставин. Зокрема, враховуються стан здоров`я потерпілого, тяжкість вимушених змін у його життєвих і виробничих стосунках, ступінь зниження престижу, ділової репутації, час та зусилля, необхідні для відновлення попереднього стану. При цьому суд має виходити із засад розумності, виваженості та справедливості.

Суд вважає, що кримінальним правопорушенням, яке мало місце 28.07.2021 року, потерпілим ОСОБА_8 , ОСОБА_9 заподіяно моральну шкоду, при цьому, визначаючи розмір моральної шкоди суд виходив із засад розумності, виваженості, справедливості та вважає, що визначена сума моральної шкоди, з врахуванням ступеню спричиненої шкоди, відповідає обсягу та характеру спричинених страждань потерпілих та характеру вимушених змін у їх життєвих стосунках.

В решті позовних вимог потерпілих відмовити.

На підставі ст.ст.128, 129 КПК України, ст.2, 5 ЗУ «Про судовий збір», ст.185 ЦПК України цивільний позов потерпілого ОСОБА_7 залишити без розгляду та повернути позивачу.

Речові докази,згідно ст.100КПК України,відповідно,залишити та повернути за належністю законному володільцеві.

При цьому, вирішуючи долю речових доказів - рушниці гладкоствольної «Сайга 12К» серії Н номер « НОМЕР_2 », патронів синього кольору з маркуванням «ТАХО12UKRAINE» 000 12/70 36Г ПАТРІОТ у кількості 2 шт., гільз синього кольору з маркуванням «ТАХО12UKRAINE» 000 12/70 36Г ПАТРІОТ у кількості 2 шт., що передані на зберігання до кімнати речових доказів Луцького РУП ГУНП у Волинській області (квитанція №102680), суд виходить із наступного.

Так, згідно п.1 ч.9 ст.100 КПК України, питання про спеціальну конфіскацію та долю речових доказів і документів, які були надані суду, вирішується судом під час ухвалення судового рішення, яким закінчується кримінальне провадження. При цьому, гроші, цінності та інше майно, які підшукані, виготовлені, пристосовані або використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та/або зберегли на собі його сліди, конфіскуються, крім випадків, коли власник (законний володілець) не знав і не міг знати про їх незаконне використання. У такому разі зазначені гроші, цінності та інше майно повертаються власнику (законному володільцю).

З матеріалів кримінального провадження вбачається, щозазначені речі, визнано речовими доказами, оскільки вони відповідають критеріям зазначеним у ст.98 КПК України. Враховуючи обставини кримінального провадження, суд приходить до висновку, що вищевказані речі є майном, яке було обвинуваченим використане як засоби та знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а також зберегло на собі його сліди, оскільки обвинувачений використовував їх для здійснення своєї протиправної діяльності, тому, враховуючи норми п.1 ч.9 ст.100, 96-1 КК України, вважає, щозазначені речі підлягають конфіскації (при цьому, речі, що не мають матеріальної цінності підлягають знищенню).

Судові витрати, згідно ст.124 КПК України, що підтверджені документально, покласти на обвинуваченого ОСОБА_5 .

Арешт, накладений на майно, вилучене в ході проведення огляду місця події 28.07.2021 та в ході обшуку від 08.08.2021 (ухвали слідчого судді від 11.08.2021), відповідно до ч.4 ст.174 КПК України, скасувати.

Керуючись ст.ст. 368, 370, 374 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

ОСОБА_5 визнати винуватим у пред`явленому обвинувачені за ст. 345 ч.1 КК України та призначити покарання 2 (два) роки позбавленні волі.

На підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнити обвинуваченого ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання, якщо він протягом 2 (двох) років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки:

-періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

-повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Цивільні позови потерпілих ОСОБА_8 , ОСОБА_9 про відшкодування завданої моральної шкоди та судового збору задовольнити частково.

Стягнути з обвинуваченого ОСОБА_5 в користь потерпілого ОСОБА_8 завдану моральну шкоду в сумі 15 000 (п`ятнадцять тисяч) грн. та 909 (дев`ятсот дев`ять) грн. судових витрат у справі.

Стягнути з обвинуваченого ОСОБА_5 в користь потерпілого ОСОБА_9 завдану моральну шкоду в сумі 15 000 (п`ятнадцять тисяч) грн. 908 (дев`ятсот вісім) грн. судових витрат у справі.

Цивільний позов потерпілого ОСОБА_7 про відшкодування завданої моральної шкоди залишити без розгляду та повернути позивачу.

Речові докази:

- дозвіл на зброю № НОМЕР_3 , виданий 08.12.2017 (сейф-пакет №КІV1121513), мобільний телефон «SIGMA» чорного кольору ІМЕІ НОМЕР_4 , ІМЕІ 2: НОМЕР_5 ; патрони 9 мм у кількості 13 шт. (спеціальний пакет №4229775), що передані на зберігання до кімнати речових доказів Луцького РУП ГУНП у Волинській області повернути за належністю законному володільцеві ОСОБА_5 ;

-рушницю гладкоствольну «Сайга 12К» серії Н номер « НОМЕР_2 », патрони синього кольору з маркуванням «ТАХО12UKRAINE» 000 12/70 36Г ПАТРІОТ у кількості 2 шт., гільзи синього кольору з маркуванням «ТАХО12UKRAINE» 000 12/70 36Г ПАТРІОТ у кількості 2 шт., що передані на зберігання до кімнати речових доказів Луцького РУП ГУНП у Волинській області (квитанція №102680) конфіскувати в доход держави (речі, що не мають матеріальної цінності підлягають знищенню).

Стягнути з обвинуваченого ОСОБА_5 в доход держави 5491 (п`ять тисяч чотириста дев`яносто одну) грн 84 (вісімдесят чотири) коп. судових витрат у справі за проведення експертиз.

Арешт, накладений на майно, згідно ухвал слідчого судді від 11.08.2021 скасувати.

Зарахувати в строк відбуття покарання ОСОБА_5 термін його перебування під вартою - з 28.07.2021 (з моменту затримання) по 30.07.2021 (дата ухвали слідчого судді про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту), із розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Луцький міськрайонний суд.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копію вироку після проголошення негайно вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу102106820
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян та злочини проти журналістів Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу

Судовий реєстр по справі —161/15744/21

Ухвала від 07.06.2022

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Клок О. М.

Ухвала від 07.06.2022

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Клок О. М.

Ухвала від 23.02.2022

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Клок О. М.

Ухвала від 22.02.2022

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Клок О. М.

Ухвала від 09.02.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Остапук Віктор Іванович

Вирок від 21.12.2021

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Полюшко А. В.

Ухвала від 08.09.2021

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Полюшко А. В.

Ухвала від 03.09.2021

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Полюшко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні