Ухвала
від 21.12.2021 по справі 606/710/21
ТЕРЕБОВЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 606/710/21

У Х В А Л А

21 грудня 2021 року м. Теребовля

Теребовлянський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючої судді Мельник А.В.,

за участю секретаря судового засідання Кавалко В.С.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника третьої особи Товариства з додатковою відповідальністю Микулинецьке адвоката Будза Т.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання позивача про зобов`язання відповідача Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області надати відповіді на поставлені у позові запитання про обставини, що мають значення для справи в межах розгляду цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області Брусь Ольги Степанівни, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору товариство з додатковою відповідальністю "Микулинецьке", Микулинецька селищна рада Тернопільського району Тернопільської області, про визнання незаконними дій державних кадастрових реєстраторів, визнання незаконними наказів та скасування рішення державного реєстратора,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Теребовлянського районного суду Тернопільської області знаходиться вказана цивільна справа.

В підготовчому судовому засіданні позивач підтримав подане ним клопотання та просив зобов`язати відповідача Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області надати суду письмові відповіді на поставлені у позовній заяві запитання про обставини, що мають значення для справи.

Клопотання мотивоване тим, що позивач має право скористатися правом, передбаченим ст.93 ЦПК України та поставити питання відповідачу щодо обставин, які мають значення для правильного вирішення справи. Відповідей на поставлені запитання у формі заяви свідка надано не було.

Представник третьої особи Товариства з додатковою відповідальністю Микулинецьке адвокат Будз Т.В. при розгляді заявленого клопотання поклався на думку суду.

Відповідач Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області у підготовче судове засідання не з`явився повторно, причин неявки суду не повідомив.

Відповідач - державний реєстратор Великогаївської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області Брусь О.С. та представник третьої особи Микулинецької селищної ради Тернопільського району Тернопільської області у підготовче судове засідання не з`явились, однак від них надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Суд вислухавши думки учасників судового розгляду, дійшов наступних висновків.

Згідно зі ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до ст.42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Статтею 92 ЦПК України передбачено, що сторони, треті особи та їхні представники за їхньою згодою, в тому числі за власною ініціативою, якщо інше не встановлено цим Кодексом, можуть бути допитані як свідки про відомі їм обставини, що мають значення для справи.

Згідно ст.93 ЦПК України учасник справи має право поставити в першій заяві по суті справи, що ним подається до суду, не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи. Учасник справи, якому поставлено питання позивачем, зобов`язаний надати вичерпну відповідь окремо на кожне питання по суті. На запитання до учасника справи, який є юридичною особою, відповіді надає її керівник або інша посадова особа за його дорученням. Відповіді на запитання подаються до суду учасником справи - фізичною особою, керівником або іншою посадовою особою юридичної особи у формі заяви свідка не пізніш як за п`ять днів до підготовчого засідання, а у справі, що розглядається в порядку спрощеного провадження, - до першого судового засідання.

Копія такої заяви свідка у той самий строк надсилається учаснику справи, який поставив письмові запитання.

Відповідно до ч.6 ст.93 ЦПК України учасник справи має право відмовитися від надання відповіді на поставлені запитання: 1) з підстав, визначених статтями 70, 71 цього Кодексу; 2) якщо поставлене запитання не стосується обставин, що мають значення для справи; 3) якщо учасником справи поставлено більше десяти запитань. За наявності підстав для відмови від відповіді учасник справи повинен повідомити про відмову іншого учасника та суд у строк для надання відповіді на запитання. Суд за клопотанням іншого учасника справи може визнати підстави для відмови відсутніми та зобов`язати учасника справи надати відповідь.

Як вбачається з матеріалів справи позивачем у позовній заяві було, з урахуванням вимог ст.93 ЦПК України, поставлено до відповідача Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області 10 запитань. Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області було надіслано суду відзив на позов, однак ані відповідей на поставлені запитання у формі заяви свідка, ані повідомлення про обставини для відмови від відповіді надано не було.

З метою забезпечення дотримання прав усіх учасників справи суд приходить до висновку про задоволення клопотання позивача щодо зобов`язання відповідача Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області надати до суду відповіді на поставлені питання у формі заяви свідка не пізніше як за п`ять днів до наступного судового засідання, копію такої заяви у той самий строк направити учаснику справи, який поставив письмові запитання та надати суду протягом п`яти днів з дня направлення докази про таке направлення.

Керуючись статтями 93, 251, 260 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання позивача ОСОБА_1 щодо письмового опитування учасників справи, як свідків, згідно ст.93 ЦПК України задовольнити.

Зобов`язати Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області згідно ст.93 ЦПК України надати до суду відповідь на поставлені питання (перелік питань міститься у позовній заяві по справі) у формі заяви свідка не пізніше як за п`ять днів до наступного судового засідання, копію такої заяви у той самий строк направити учаснику справи, який поставив письмові запитання та надати суду протягом п`яти днів з дня направлення докази про таке направлення.

Роз`яснити Головному управлінню Держгеокадастру у Тернопільській області приписи ст.93 ЦПК України: у заяві свідка зазначаються ім`я (прізвище, ім`я та по батькові), місце проживання (перебування) та місце роботи свідка, поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків свідка за його наявності або номер і серія паспорта, номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти (за наявності), відповіді на питання щодо обставин справи, про які відомо свідку, джерела обізнаності свідка щодо цих обставин, а також підтвердження свідка про обізнаність із змістом закону щодо кримінальної відповідальності за надання неправдивих показань; якщо поставлене запитання пов`язане з наданням відповідних доказів, що підтверджують відповідні обставини, учасник справи разом з наданням заяви свідка надає копії відповідних письмових чи електронних доказів; учасник справи має право відмовитися від надання відповіді на поставлені запитання: з підстав, визначених статтями 70,71 цього Кодексу; якщо поставлене запитання не стосується обставин, що мають значення для справи; якщо учасником справи поставлено більше десяти запитань; за наявності підстав для відмови від відповіді учасник справи повинен повідомити про відмову іншого учасника та суд у строк для надання відповіді на запитання; суд за клопотанням іншого учасника справи може визнати підстави для відмови відсутніми та зобов`язати учасника справи надати відповідь.

Оголосити перерву в судовому засіданні до 12 год. 20 хв. 03 лютого 2022 року.

Копію ухвали направити позивачу та відповідачу Головному управлінню Держгеокадастру у Тернопільській області.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя А.В. Мельник

СудТеребовлянський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено24.12.2021
Номер документу102125477
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —606/710/21

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Марціцка І. Б.

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Ромазан Л. С.

Постанова від 23.06.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Ходоровський М. В.

Ухвала від 11.06.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Ходоровський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні