Ухвала
від 29.12.2021 по справі 200/16277/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

29 грудня 2021 р. Справа №200/16277/21

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Зеленова А.С.

за участю:

секретаря Бондарцової О.Д.,

представник позивача Лупол С.В.,

представника відповідача не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження адміністративну справу №200/16277/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспортна логістична компанія» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, -

В С Т А Н О В И В:

19 листопада 2021 року до суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспортна логістична компанія» , в якій позивач просить суд:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення роботи Товариства з

обмеженою відповідальністю «Транспортна логістична компанія» , розташованого за адресою: Донецька обл., м. Краматорськ, вул. Анатолія Солов`яненка, 2 А до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки;

- встановити у судовому рішенні спосіб і порядок його виконання шляхом зобов`язання директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспортна логістична компанія» зупинити експлуатацію Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспортна логістична компанія» , розташованого за адресою: Донецька обл., м. Краматорськ, вул. Анатолія Солов`яненка, 2 А до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Ухвалою суду від 23 листопада 2021 року відкрито провадження по справі та призначено підготовче судове засідання на 13 грудня 2021 року.

13 грудня 2021 року до суду надійшов відзив на позовну заяву/а.с.71-73/.

13 грудня 2021 року надійшла заява про відкладення розгляду справи на строк необхідний для проведення перевірки представниками позивача.

13 грудня 2021 року ухвалою, постановленою без видалення до нарадчої кімнати у задоволенні клопотання про відкладення підготовчого засідання відмовлено, оголошено перерву до 29 грудня 2021 року.

29 грудня 2021 року у судове засідання з`явився представник позивача, представник відповідача до судового засідання не з`явився, надав суду заяву про відкладення підготовчого судового засідання на строк необхідний для проведення перевірки.

Враховуючи повторну неявку представника відповідача, неповідомлення ним про поважність причин цієї неявки, відсутності підстав для відкладення підготовчого засідання, ухвалою суду постановленою без видалення до нарадчої кімнати від 29 грудня 2021 року у задоволенні клопотання про відкладення підготовчого судового засідання було відмовлено.

Згідно з нормами частини першої статті 205 КАС України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Враховуючи наведене суд проводить підготовче судове засідання без участі представника відповідача.

Суд вважає за необхідне зазначити, що відповідачем до позивача був скерований відзив на позовну заяву який ним був отриманий, своїм правом на подання відповіді на відзив позивач не скористався.

Під час судового засідання судом було поставлено питання щодо подання відповіді на відзив.

Представник позивача зазначив що відповіді на відзив подаватися не буде, строк на подання відповіді на відзив поновити не просив. Також представник позивача не підтвердив отримання запрошення від ТОВ «Транспортна логістична компанія» на проведення позапланової перевірки щодо усунення встановлених порушень. Вважав за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст.180 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому засіданні суд: 1) оголошує склад суду, а також прізвища секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з`ясовує наявність підстав для відводів; 2) з`ясовує, чи бажають сторони вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; 3) у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; 4) вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, заміну позивача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; 5) роз`яснює учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; 6) з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; 7) з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; 8) вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; 9) за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову; 10) вирішує заяви та клопотання учасників справи; 11) направляє судові доручення; 12) встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; 13) встановлює строк для подання пояснень третіми особами; 14) встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення; 15) призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (засідань) для розгляду справи по суті; 16) встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання; 17) вирішує питання про колегіальний розгляд справи; 18) здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Згідно до вимог пункту третього частини другої статті 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведеного, суд закриває підготовче провадження та призначає справу до розгляду з урахуванням виходу судді із щорічної додаткової відпустки.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 3, 12, 180-183,192,194,205,243, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження по справі №200/16277/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспортна логістична компанія» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду та призначити справу до судового розгляду.

Призначити справу до судового розгляду на 31 січня 2022 року о 10год.00хв.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвалу підписано та проголошено у судовому засіданні 29 грудня 2021 року

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2021
Оприлюднено31.12.2021
Номер документу102303692
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/16277/21

Рішення від 13.02.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 14.02.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 29.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 23.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні