Ухвала
від 04.01.2022 по справі 128/3297/21
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/3297/21

УХВАЛА

04 січня 2022 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Васильєвої Т.Ю.,

секретар Рипюк Т.П.,

за участі: представника позивача Щербини Л.А. , відповідача ОСОБА_2 , представника третьої особи Марценюк Л.Є.,

розглянувши у відкритому підготовчомузасіданні цивільну справу за позовною заявою Вінницького навчально-реабілітаційного центру Гніздечко Вінницької обласної ради до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Служба у справах дітей Вінницької міської ради, в інтересах неповнолітнього ОСОБА_4 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

УСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом Вінницького навчально-реабілітаційного центру Гніздечко Вінницької обласної ради до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Служба у справах дітей Вінницької міської ради, в інтересах неповнолітнього ОСОБА_4 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвалою суду відкрито провадження у даній справі та призначено підготовче судове засідання.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Служби у справах дітей Вінницької міської ради, Марценюк Л.Є. в судовому засіданні просила залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Службу у справах дітей Вороновицької селищної ради, оскільки Служба у справах дітей Вінницької міської ради не в змозі надати висновок щодо розв`язання спору, дитина перебуває в Вінницькому навчально-реабілітаційному центрі Гніздечко тимчасово, а зареєстрованим місцем проживання дитини ОСОБА_4 та відповідачки ОСОБА_2 є с. Оленівка, Вінницького району, Вінницької області. Зазначає, що оскільки сім`я дитини не проживає на території Вінницької міської територіальної громади, обстежити умови проживання матері та дитини на території Вороновицької територіальної громади для об`єктивного висновку по справі Служба у справах дітей Вінницької міської ради не має можливості.

Представник позивача Щербина Л.А. та відповідачка ОСОБА_2 в підготовчомузасіданні не заперечували щодо задоволення клопотання представника третьої особи.

Заслухавши учасників справи, оглянувши надані суду документи, суд прийшов до наступного висновку.

За відомостями відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України у Вінницькій області, відповідачка ОСОБА_2. дійсно проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно відкритих даних, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначено, що Служба у справах дітей Вороновицької селищної ради є самостійною юридичною особою, код ЄДРОПУ 43991726.

З огляду на викладене, враховуючи вимоги ч. ч. 4, 5 ст. 19 СК України, та на підставі ч. 3 ст. 53 ЦПК України, суд вважає необхідним залучити до участі в справі орган опіки та піклування, представлений належною юридичною особою, замінивши третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Службу у справах дітей Вінницької міської ради на Службу у справах дітей Вороновицької селищної ради.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача, тому підготовче засідання слід відкласти на іншу дату та зобов`язати залучену третю особу надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Керуючись ст. ст. 197, 198 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Замінити у справі за позовною заявою Вінницького навчально-реабілітаційного центру Гніздечко Вінницької обласної ради до ОСОБА_2 , в інтересах неповнолітнього ОСОБА_4 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Службу у справах дітей Вінницької міської ради на Службу у справах дітей Вороновицької селищної ради (код ЄДРОПУ 43991726, Вінницька область, Вінницький район, смт Вороновиця, вул. Козацький шлях, будинок 60).

Надіслати залученій особі копії позовної заяви та доданих документів.

Зобов`язати Службу у справах дітей Вороновицької селищної ради, як орган опіки та піклування, надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Відкласти підготовче засідання у справі на іншу дату.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 04.01.2022.

Суддя:

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення04.01.2022
Оприлюднено06.01.2022
Номер документу102399323
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —128/3297/21

Рішення від 12.05.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 04.04.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 03.12.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні