Ухвала
від 04.01.2022 по справі 328/1040/21
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Токмацький районний суд Запорізької області

Справа № 328/1040/21

У Х В А Л А

"04" січня 2022 р. Токмацький районний суд Запорізької області в складі:

головуючого Петренко Л. В.

при секретарі Шпітько Я. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. м. Токмак цивільну справу за позовом позивача КП "Токмак біоенергія" Токмацької міської ради до відповідача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: про про стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Токмацького районного суду Запорізької області перебуває цивільна справа №328/1040/21 (провадження 2/328/453/21) за первісною позовною заявою Комунального підприємства Токмак біоенергія Токмацької міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії, та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Майсак Віта Олександрівна, до Комунального підприємства Токмак біоенергія Токмацької міської ради про визнання незаконною та необґрунтованою нарахованої заборгованості за послуги з постачання теплової енергії.

12 жовтня 2021 року до суду від відповідача ОСОБА_1 за первісною позовною заявою в особі представника адвоката Майсак В.О. надійшло клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи, в якому просив призначити у справі судову будівельно-технічну експертизу, у зв`язку з тим, що предметом позову за первісним позовом КП Токмак біоенергія Токмацької міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 є стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії, які обґрунтовуються тим, що позивач надавав та надає відповідачам послуги з постачання теплової енергії. Предметом зустрічної позовної заяви ОСОБА_1 до КП Токмак біоенергія є визнання незаконною та необґрунтованою нарахованої заборгованості за послуги з постачання теплової енергії. Для того щоб встановити факт того, що квартира, наймачем якої є ОСОБА_1 не підключена до системи центрального опалення, а обладнана індивідуальним автономним опаленням, що виключає потребу у користуванні послугами позивача, а також те, що відповідач за первісним позовом не являється споживачем теплової енергії, стягнення вартості якої є предметом позову, вважає за необхідне просити суд призначити судову будівельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання: Чи підключено приміщення квартири АДРЕСА_1 до мережі центрального опалення? Якщо ні, то яким чином відбувається опалення вказаного приміщення? Проведення експертизи доручити експертам ТОВ Регіональне судово-експертне бюро (69005, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 121).

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача за первісною позовною заявою ОСОБА_1 адвокат Майсак В.О. клопотання про призначення експертизи підтримала, просила задовольнити.

Відповідачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явилися. Про час та місце підготовчого судового засідання повідомлялись належним чином.

Представник позивача за первісною позовною заявою ОСОБА_3 щодо вирішення питання про призначення судової будівельно-технічної експертизи покладався на розсуд суду.

Суд, заслухавши думку учасників розгляду справи, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.1, 3 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

При призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи.

Відповідно до положень п.9 ч.1 ст. 253 ЦПК України на час проведення експертизи провадження у справі зупиняється.

Враховуючи, що відповідач за первісною позовною заявою ОСОБА_1 в особі представника адвоката Майсак В.О. просять призначити судову будівельно-технічну експертизу, для з`ясування питань: Чи підключено приміщення квартири АДРЕСА_1 до мережі центрального опалення?; Якщо ні, то яким чином відбувається опалення вказаного приміщення?; суд вважає, що клопотання про призначення експертизи підлягає задоволенню враховуючи те, що представник на цьому наполягає.

Відповідно до ч.1 ст. 104 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Ухвала про призначення експертизи направляється особам, яким доручено проведення експертизи, та учасникам справи. Об`єкти та матеріали, що підлягають дослідженню, направляються особі, якій доручено проведення експертизи (провідному експерту або експертній установі).

Відповідно до ч. 1 ст. 107 ЦПК України м атеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи.

Враховуючи наведені обставини, суд вважає за необхідне призначити у справі судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам ТОВ Регіональне судово-експертне бюро (69005, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 121) та направити експертам матеріали цивільної справи № 328/1040/21 (2/328/453/21).

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1-12, 76, 103, 104, 106-108, 247, 252, 253, 258-261, 353-355 ЦПК України суд,-

У Х В А Л И В:

призначення судом експертизи

Суддя: Л. В. Петренко

СудТокмацький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення04.01.2022
Оприлюднено11.01.2022
Номер документу102451526
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —328/1040/21

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

Ухвала від 24.04.2022

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Петренко Л. В.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Петренко Л. В.

Ухвала від 07.07.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Петренко Л. В.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Петренко Л. В.

Ухвала від 14.06.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Гавілей М. М.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Гавілей М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні