Ухвала
від 07.07.2021 по справі 328/1040/21
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

328/1040/21

07.07.2021

2/328/453/21

УХВАЛА

Іменем України

07 липня 2021 року м. Токмак

Токмацький районний суд Запорізької області у складі: головуючого судді Петренко Л.В., за участі секретаря судового засідання Шпітько Я.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу №328/1040/21 (провадження номер 2/328/453/21) за позовом Комунального підприємства Токмак біоенергія Токмацької міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії, -

за участі:

представника позивача - ОСОБА_3

відповідача - ОСОБА_1

представника відповідача- адвоката Майсак

встановив:

14 квітня 2021 року позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14 квітня 2021 року, справу розподілено судді Гавілей М.М.

20 квітня 2021 року ухвалою судді Гавілей М.М. провадження у даній справі відкрито, призначено розгляд справи в порядку спрощеного провадження в судовому засіданні з викликом (повідомленням) сторін. Роз`яснено відповідачу право на подання відзиву, зустрічної позовної заяви, заперечення та строки їх подачі, позивачу роз`яснено право на подання відповіді на відзив.

Судове засідання призначене на 17 травня 2021 року о 09-30 год. відкладено на 03 червня 2021 року у зв`язку з неявкою сторін.

02 червня 2021 року від відповідача ОСОБА_1 надійшла заява про відкладення судового засідання у зв`язку з необхідністю звернутися за наданням правової допомоги.

Судове засідання призначене на 03 червня 2021 року о 08-30 год. відкладено на 14 червня 2021 року о 08-30 год. у зв`язку з неявкою сторін.

Представником відповідача, до суду 07 червня 2021 року подано заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Представником відповідача, до суду 08 червня 2021 року подано відзив на позовну заяву про стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії, та зустрічну позовну заяву про захист прав споживачів.

14 червня 2021 року суддею Токмацького районного суду Запорізької області Гавілей М.М. заявлено та задоволено самовідвід у даній цивільній справі; справу передано до канцелярії Токмацького районного суду Запорізької області для повторного автоматизованого розподілу справи в порядку, встановленому ст. 33 ЦПК України.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14 червня 2021 року, судову справу передано судді Петренко Л.В. для розгляду.

Що стосується зустрічної позовної заяви, долученої до матеріалі справи, то питання про прийняття зустрічної позовної заяви до спільного розгляду з первісним позовом не вирішувалося.

В судовому засіданні представник позивача, враховуючи подання зустрічної позовної заяви, не заперечував перейти в загальне позовне провадження.

Відповідач та його представник вважають, що первісний позов та зустрічний позов взаємопов`язані між собою і спільний їх розгляд є доцільним, а тому зазначають на необхідність здійснювати розгляд даної справи в порядку загального позовного провадження.

Суд, заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали цивільної справи, дійшов наступних висновків.

Відповідно до ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Згідно зі ст. 194 ЦПК України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу. До зустрічної позовної заяви, поданої з порушенням вимог, встановлених частиною першою цієї статті, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу. Зустрічна позовна заява, подана з порушенням вимог частин першої та другої статті 193 цього Кодексу, ухвалою суду повертається заявнику. Копія зустрічної позовної заяви долучається до матеріалів справи.

Заявлено позовні вимоги про захист прав споживачів, у зв`язку з чим особа звільняється від сплати судового збору.

Вбачається, що первісний позов та зустрічний позов взаємопов`язані між собою і спільний їх розгляд є доцільним.

У зв`язку з вказаним, зустрічний позов підлягає прийняттю до спільного розгляду з первісним позовом.

Враховуючи ту обставину, що сторона відповідача, скориставшись своїм процесуальним правом, звернулася до суду з зустрічним позовом, відповідно до ст. 193 ЦПК України, яка регулює, в даному випадку, перехід справи із спрощеного позовного провадження в загальне позовне провадження, а тому суд з врахуванням положень ст.ст. 19, 193, 274, 277 ЦПК України вбачає за доцільне призначити розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання.

Керуючись ст.ст. 19, 193, 274, 277, 258-261 ЦПК України, суд, -

постановив:

Прийняти до спільного розгляду зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Майсак Віта Олександрівна, до Комунального підприємства Токмак біоенергія Токмацької міської ради про визнання незаконною та необґрунтованою нарахованої заборгованості за послуги з постачання теплової енергії, з первісною позовною заявою Комунального підприємства Токмак біоенергія Токмацької міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії.

Перейти до розгляду цивільної справи за первісною позовною заявою Комунального підприємства Токмак біоенергія Токмацької міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії, та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Майсак Віта Олександрівна, до Комунального підприємства Токмак біоенергія Токмацької міської ради про визнання незаконною та необґрунтованою нарахованої заборгованості за послуги з постачання теплової енергії, за правилами загального позовного провадження.

Призначити у даній справі підготовче судове засідання на 11 серпня 2021 року о 10-00 год., яке відбудеться в приміщенні Токмацького районного суду Запорізької області за адресою: Запорізька область, м. Токмак, вул. Володимирська, 28.

Відповідачу за зустрічним позовом в п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання вказаної ухвали подати суду відзив на позовну заяву та всі наявні в нього докази, які стосуються предмету спору, з одночасним направленням копії відзиву та додатків до нього всім учасникам справи та наданням суду доказів про здійснення вказаних дій, а також в п`ятиденний строк з моменту отримання відповіді на відзив надати суду заперечення на вказану відповідь, з одночасним направленням копії заперечення та додатків до нього всім учасникам справи та наданням суду доказів про здійснення вказаних дій.

Позивачу за зустрічним позовом в п`ятиденний строк з моменту отримання відзиву на зустрічну позовну заяву надати суду відповідь на відзив, з одночасним направленням її копії та додатків до неї всім учасникам справи та наданням суду доказів про здійснення вказаних дій.

До закінчення підготовчого засідання у справі особи, які беруть участь у справі, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов`язані подати усі наявні у них докази, заяви та клопотання, при цьому позивач також має право звернутись з клопотанням про залучення співвідповідача, заміну первісного відповідача належним, залученням третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, шляхом подання письмової заяви змінити предмет або підставу позову, збільшити або зменшити свої позовні вимоги, відповідач подати заперечення.

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://court.gov.ua/fair.

Суддя:

СудТокмацький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення07.07.2021
Оприлюднено08.07.2021
Номер документу98131607
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —328/1040/21

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

Ухвала від 24.04.2022

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Петренко Л. В.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Петренко Л. В.

Ухвала від 07.07.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Петренко Л. В.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Петренко Л. В.

Ухвала від 14.06.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Гавілей М. М.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Гавілей М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні