Ухвала
від 10.01.2022 по справі 541/2560/21
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/2560/21

Провадження № 2/541/120/2022

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2022 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді Куцин В.М.,

секретаря судового засідання Олешко Н.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду міста Миргород справу за позовом ОСОБА_1 до Миргородської міської ради Полтавської області про визначення розміру часток у спільній сумісній власності та визнання права власності, треті особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в:

В провадженні Миргородського міськрайонного суду Полтавської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

Позивач в підготовче засідання не з`явилася, подала заяву, позовні вимоги підтримала в повному обсязі, просила проводити розгляд справи у її відсутність (а.с.87).

Представник відповідача в підготовче засідання не з`явився. 23 грудня 2021 року в підготовчому засіданні просив витребувати у Першій миргородській державній нотаріальній конторі копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Треті особи ОСОБА_2 , ОСОБА_5 в підготовче засідання не з`явилися, направили заяви, просили проводити розгляд справи у їх відсутність (а.с.88,90).

На підставі п. 7 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до частини 1 статті 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно із частиною 2 статті 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про призначення справи до судового розгляду по суті. Судом встановлено, що укласти мирову угоду, передати справу для розгляду третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді сторони не бажають Докази на які посилається в позові суду надані, всі відомі по справі обставини повідомлені. Підстав для вступу у справу інших осіб не вбачається.

Підстава позову та предмет позовних вимог стосуються визначення розміру часток померлого ОСОБА_4 у спільній сумісній власності та визнання права власності, клопотання представником відповідача про витребування копії спадкової справи відкритої після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 не було вирішене при постановленні ухвали про відкритті провадження, але було заявлене представником відповідача на момент проведення підготовчого засідання та спрямоване на виконання завдань цивільного судочинства із справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів позивача, а тому заявлене вищевказане клопотання представника відповідача, підлягає задоволенню.

Таким чином суд вважає, що всі питання які підлягають вирішенню в підготовчому засіданні з`ясовані, тому необхідно закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.187,197, 200, 222, 260, 274, 354 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Заявлене клопотання представника відповідача про витребування у Першій миргородській державній нотаріальній конторі копію спадкової справи відкритої після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 - задовольнити.

Першій миргородській державній нотаріальній конторі надати Миргородському міськрайонному суду копію спадкової справи відкритої після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Миргородської міської ради Полтавської області про визначення розміру часток у спільній сумісній власності та визнання права власності, треті особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 21 лютого 2022 року о 09 годині 00 хвилин в приміщенні Миргородського міськрайонного суду Полтавської області за адресою вул. Гоголя,133 м. Миргород.

Встановити наступний порядок з`ясування обставин та дослідження доказів: вступне слово учасників справи, дослідження доказів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: В. М. Куцин

СудМиргородський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення10.01.2022
Оприлюднено12.01.2022
Номер документу102472129
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —541/2560/21

Рішення від 23.03.2022

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Рішення від 23.03.2022

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні