Ухвала
від 11.01.2022 по справі 196/1015/21
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/1015/21

№ провадження 2/196/84/2022

У Х В А Л А

11 січня 2022 року Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді: Руснак А.І.,

секретаря судового засідання: Дорошенко В.В.,

розглянувши у порядку спрощеного судового провадження в залі суду в смт Царичанка Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ про визнання незаконним наказу про звільнення, визнання формулювання причин звільнення неправильними, зобов`язання внесення змін до трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Царичанського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ про визнання незаконним наказу про звільнення, визнання формулювання причин звільнення неправильними, зобов`язання внесення змін до трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди.

Позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 в судове засідання не з`явились, проте позивач надала до суду заяву, в якій прохала відкласти розгляд справи на іншу дату та застосувати до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ (код ЄДРПОУ 42740787, вул. Донецьке шосе, буд. 2-А, м.Запоріжжя, 69120) заходи процесуального примусу у виді тимчасового вилучення документів для дослідження судом.:

- розрахункові листи сум нарахованої та виплаченої та/або невиплаченої заробітної плати за період роботи з дати призначення ОСОБА_1 на посаду наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9, тобто з 17.03.2021 р. по 20.07.2021 р., відповідно до вимог ст.110 КЗпП України та ст.30 ЗУ Про оплату праці ;

- посадову інструкцію наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9 із доказами ознайомлення ОСОБА_1 з цією інструкцією;

- витяг з Журналу обліку руху трудових книжок із зазначенням отримання ОСОБА_1 трудової книжки;

- заяву про звільнення ОСОБА_1 з посади наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9 з підписом ОСОБА_1 ;

- довідку про середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 , наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9;

- табелі обліку робочого часу, що відображають кількість годин/змін, що були відпрацьовані ОСОБА_1 в період з 17.03.2021 р. по 20.07.2021 р.

Представник відповідача ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

У разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі чи у разі якщо відповідно до положень ст. 247 ч.2 ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання позивача підлягає задоволенню, враховуючи наступне.

Згідно ч. 3 ст. 12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Судом встановлено, що ухвалою суду від 01.11.2021 року витребувано від ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ (код ЄДРПОУ 42740787, вул. Донецьке шосе, буд. 2-А, м.Запоріжжя, 69120):

-розрахункові листи сум нарахованої та виплаченої та/або невиплаченої заробітної плати за період роботи з дати призначення ОСОБА_1 на посаду наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9, тобто з 17.03.2021 р. по 20.07.2021 р., відповідно до вимог ст.110 КЗпП України та ст.30 ЗУ Про оплату праці ;

-посадову інструкцію наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9 із доказами ознайомлення ОСОБА_1 з цією інструкцією;

-витяг з Журналу обліку руху трудових книжок із зазначенням отримання ОСОБА_1 трудової книжки;

-заяву про звільнення ОСОБА_1 з посади наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9 з підписом ОСОБА_1 ;

-довідку про середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 , наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9;

-табелі обліку робочого часу, що відображають кількість годин/змін, що були відпрацьовані ОСОБА_1 в період з 17.03.2021 р. по 20.07.2021 р.

Вказані докази (документи) необхідно було надіслати на адресу суду не пізніше 29 листопада 2021 року.

Вищезазначену ухвалу ТОВ СХІД ГАЗ ЗБУТ отримано 01.11.2021 через засоби електронного зв`язку, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа (а.с.46), а також вказана ухвала була направлена рекомендованим повідомленням засобами поштового зв`язку Укрпошта та отримана представником ТОВ СХІД ГАЗ ЗБУТ 09.11.2021, про що свідчить роздруківка з офіційного сайту Укрпошта (а.с.49).

Однак, у встановлений судом строк витребувані документи від ТОВ СХІД ГАЗ ЗБУТ на адресу суду не надійшли, про причини неподання цих доказів останній суд не повідомив.

Ухвалою суду від 29 листопада 2021 року повторно були витребувані від ТОВ СХІД ГАЗ ЗБУТ докази (документи) за клопотанням позивача.

Вказані докази (документи) необхідно було надіслати на адресу суду до 11 січня 2022 року.

Вищезазначену ухвалу ТОВ СХІД ГАЗ ЗБУТ отримано 29.11.2021 через засоби електронного зв`язку, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа (а.с.54)

Проте, у встановлений судом строк витребуванні документи від ТОВ СХІД ГАЗ ЗБУТ на адресу суду так і не надійшли, про причини неподання цих доказів останній суд також не повідомив.

Відповідно до ч.ч. 6, 7ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Частиною 8 статті 84 ЦПК України визначено, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно ст. 143 ЦПК України, заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства. Заходи процесуального примусу застосовуються судом шляхом постановлення ухвали.

Відповідно до п. 3 ч. 1ст. 144 ЦПК України, заходами процесуального примусу є тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

Як визначено у ч.ч. 1, 3 ч. 1 ст. 146 ЦПК України, у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом. Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Оскільки, витребувані ухвалою суду від 01.11.2021 року та повторно ухвалою суду від 29.11.2021 року документи мають суттєве значення для вирішення справи, враховуючи, що ТОВ СХІД ГАЗ ЗБУТ на виконання ухвали суду витребувані докази не надано, не повідомлено суд про неможливість подати відповідні докази, суд дійшов висновку про застосування до ТОВ СХІД ГАЗ ЗБУТ заходів процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення документів для дослідження судом.

Таким чином аналізуючи викладене, клопотання позивача про застосування до ТОВ СХІД ГАЗ ЗБУТ заходів процесуального примусу у виді тимчасового вилучення документів для дослідження судом є обґрунтованим та підлягає задоволенню, а тому судове засідання слід відкласти.

Керуючись ст.ст.84, 143-144, 146, 247, 259-261, 352, 353 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про застосування заходів процесуального примусу шляхом тимчасового вилучення документів для дослідження судом у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ про визнання незаконним наказу про звільнення, визнання формулювання причин звільнення неправильними, зобов`язання внесення змін до трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди - задовольнити.

Відкласти судове засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ про визнання незаконним наказу про звільнення, визнання формулювання причин звільнення неправильними, зобов`язання внесення змін до трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди на 10:00 годину 17 лютого 2022 року, яке відбудеться в приміщенні Царичанського районного суду Дніпропетровської області.

В судове засідання викликати учасників справи.

Застосувати до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ заходи процесуального примусу у виді тимчасового вилучення документів для дослідження судом.

Зобов`язати ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ (код ЄДРПОУ 42740787, вул. Донецьке шосе, буд. 2-А, м.Запоріжжя, 69120) в порядку тимчасового вилучення доказів надати на дослідження судом належним чином засвідчені копії:

- розрахункових листів сум нарахованої та виплаченої та/або невиплаченої заробітної плати за період роботи з дати призначення ОСОБА_1 на посаду наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9, тобто з 17.03.2021 р. по 20.07.2021 р., відповідно до вимог ст.110 КЗпП України та ст.30 ЗУ Про оплату праці ;

- посадової інструкції наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9 із доказами ознайомлення ОСОБА_1 з цією інструкцією;

- витягу з Журналу обліку руху трудових книжок із зазначенням отримання ОСОБА_1 трудової книжки;

- заяви про звільнення ОСОБА_1 з посади наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9 з підписом ОСОБА_1 ;

- довідки про середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 , наповнювача балонів 4-й розряд АГНКС №9;

- табелів обліку робочого часу, що відображають кількість годин/змін, що були відпрацьовані ОСОБА_1 в період з 17.03.2021 р. по 20.07.2021 р.

Стягувач: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Боржник: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СХІД ГАЗ ЗБУТ (код ЄДРПОУ 42740787, вул. Донецьке шосе, буд. 2-А, м.Запоріжжя, 69120).

Вилучення доказів доручити Шевченківському відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), 69068, Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Брюллова, будинок 5.

Ухвала про застосування заходів процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом на підставі ч. 3 ст. 146 ЦПК України та підлягає негайному виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя: А.І. Руснак

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення11.01.2022
Оприлюднено13.01.2022
Номер документу102483347
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —196/1015/21

Ухвала від 06.01.2023

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Рішення від 28.12.2022

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні