Ухвала
від 10.01.2022 по справі 522/23251/21
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/23251/21

Провадження № 2-о/522/26/22

УХВАЛА

10 січня 2022 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду м. Одеси Федчишена Т. Ю., вирішуючи питання про відкриття провадження за матеріалами заяви ОСОБА_1 (заінтересовані особи: Приморський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції у місті Одесі, Фермерське господарство Богданов і сини ) про встановлення фактів, що мають юридичне значення, -

ВСТАНОВИЛА:

До Приморського районного суду м. Одесизвернулася ОСОБА_1 із заявою про встановлення фактів, що мають юридичне значення, у якій в порядку окремого провадження просить встановити юридичний факт, що ОСОБА_2 є рідною сестрою ОСОБА_1 , а ОСОБА_3 є рідним сином ОСОБА_4 та пасинком ОСОБА_2 .

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Згідно з частиною першою статті 316 ЦПК України заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

З відповіді, наданої відділом адресно-довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області, наданої на запит суду, слідує, що заявник ОСОБА_1 зареєстрованою у м. Одесі та Одеській області не значиться.

За таких обставин, заявнику слід надати докази на підтвердження місця її проживання на території Приморського району м. Одеси.

У пункті 1 постанови Пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року № 5 Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення роз`яснено, що в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, зокрема якщо згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян.

Згідно зі ст. 318 ЦПК України у заяві повинно бути зазначено: 1) який факт заявник просить встановити та з якою метою; 2) причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт; 3) докази, що підтверджують факт.

Проте, заявником не зазначено з якою метою вона просить суд встановити факт того, що ОСОБА_2 є рідною сестрою ОСОБА_1 , а ОСОБА_3 є рідним сином ОСОБА_4 та пасинком ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Статтею 175 ЦПК України визначено вимоги до позовної заяви.

Так, відповідно до п. п. 8, 10 ч. 3 указаної статті позовна заява повинна містити, зокрема зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Проте, заявником не зазначено щодо наявності у неї або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви; не надано підтвердження заявника про те, що нею не подано іншої заяви (заяв) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Крім того, відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Так, у додатках до заяви заявник зазначає про долучення до заяви засвідчених копій витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, однак указані докази не додані до заяви, про що працівниками канцелярії суду складено акт щодо відсутності додатків від 02 грудня 2021 року.

Відповідно до частини першої статті 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Проте заявником не надано копії заяви та копії всіх документів, що додаються до неї для заінтересованих осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже, заяву ОСОБА_1 слід залишити без руху та надати їй строк для усунення зазначених недоліків поданої заяви.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185, 260, 294, 316, 318 ЦПК України, -

УХВАЛИЛА:

Заяву ОСОБА_1 (заінтересовані особи: Приморський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції у місті Одесі, Фермерське господарство Богданов і сини ) про встановлення фактів, що мають юридичне значення - залишити без руху.

Надати заявнику десятиденний строк з дня отримання копії ухвали суду для усунення недоліків поданої заяви.

У разі неусунення зазначених недоліків у встановлений строк заява вважатиметься неподаною та буде повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т. Ю. Федчишена

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення10.01.2022
Оприлюднено13.01.2022
Номер документу102508103
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —522/23251/21

Рішення від 08.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Рішення від 08.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 31.07.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 30.05.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 30.05.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 21.04.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні