Ухвала
від 31.07.2022 по справі 522/23251/21
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/23251/21

Провадження № 2-о/522/26/22

УХВАЛА

01 серпня 2022 року м. Одеса

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді - Федчишеної Т. Ю.,

за участі секретаря судового засідання Гаркуші Є. О.,

представника заявника адвоката Богданової Пуфф Т. Д.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судуклопотання ОСОБА_1 про витребування доказів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Приморського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа № 522/23251/21 за заявою ОСОБА_1 (заінтересовані особи: Приморський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Фермерське господарство «Богданов і сини»), про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

У судовому засіданні представником ОСОБА_1 - адвокатом Богдановою Пуфф Т. Д. подано клопотання, в якому вона просить витребувати у Приморському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (м. Одеса, вул. Разумовська, 37) всі наявні відомості стосовно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , факту звернення ОСОБА_1 для видачі дубліката свідоцтва про народження.

В обґрунтування клопотання зазначено, що у 2021 році заявник зверталася до відділу РАЦС з метою отримання дубліката свідоцтва про народження, однак письмову відповідь їй надано не було. Заявнику неодноразово було відмовлено в отриманні письмової відповіді за результатом розгляду заяви про видачу дібліката свідоцтва про народження, мотивуючи, що вказані документи використовуються лише для службового користування. Зазначена інформація є конфіденційною та може бути видана лише на ухвалу суду.

Також у клопотанні заявник просить поновити їй строк для подання клопотання про витребування доказів, оскільки такий строк пропущено нею з поважних причин з огляду на ознайомлення представника заявника з письмовими поясненнями органу ДРАЦС у судовому засіданні 01.08.2022.

У судовому засіданні представник заявника указане клопотання підтримала.

Представники заінтересованих осіб: Приморського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) та Фермерського господарства «Богданов і сини» у судове засідання не з`явилися, подали до суду заяви про розгляд справи без їх участі.

Суд, дослідивши подане клопотання, заслухавши представника заявника, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно з ч. 1, ч. 6 статті 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Дослідивши клопотання заявника про поновлення строку для подання клопотання про витребування доказів, суд вважає, що воно підлягає задоволенню, оскільки такий строк було пропущено нею з поважних причин.

За змістом ст. ст. 76, 81, 95 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Одним із засобів встановлення таких даних є письмові докази (документи (крім електронних), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору). Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Положеннями ст. 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити частково та витребувати у Приморського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) відомості про звернення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до Приморського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) щодо видачі дубліката свідоцтва про її народження, оскільки указані відомості мають значення для повного та об`єктивного з`ясування обставин та вирішення справи.

Щодо стосується вимог клопотання в частині витребування у Приморському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) всіх наявних відомостей стосовно ОСОБА_2 , то у задоволенні клопотання в цій частині слід відмовити, оскільки клопотання в цій частині не містить жодних обґрунтувань.

Керуючись ст. ст. 127, 76, 83, 84 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Поновити ОСОБА_1 строк для подання клопотання про витребування доказів.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати у Приморського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (м. Одеса, вул. Разумовська, 37) відомості про звернення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до Приморського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) щодо видачі дубліката свідоцтва про її народження.

У решті клопотання - відмовити.

Витребувані докази надати до суду протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т. Ю. Федчишена

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення31.07.2022
Оприлюднено08.08.2022
Номер документу105593652
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —522/23251/21

Рішення від 08.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Рішення від 08.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 31.07.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 30.05.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 30.05.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 21.04.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні