Ухвала
від 12.01.2022 по справі 755/391/22
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

У Х В А Л А

"12" січня 2022 р.

м. Київ

справа № 755/391/22

провадження № 2/755/1281/22

суддя Дніпровського районного суду м. Києва Галаган В.І., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фобос , треті особи: Компанія Sebastians Company LTD", Дніпровська районна в м. Києві державна адміністрація, про визнання припиненими трудових відносин,

УСТАНОВИВ:

До Дніпровського районного суду міста Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фобос , треті особи: Компанія Sebastians Company LTD", Дніпровська районна в м. Києві державна адміністрація, про визнання припиненими трудових відносин.

Цивільна юрисдикція - це визначена законом сукупність повноважень судів щодо розгляду цивільних справ, віднесених до їх компетенції. Підсудність визначає коло цивільних справ у спорах, вирішення яких належить до повноважень конкретного суду першої інстанції.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 27 Цивільного процесуального кодексу України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч. 1 ст. 28 Цивільного процесуального кодексу України, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, зареєстрованим місцезнаходженням потенційного відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Фобос є: АДРЕСА_1 , що належить до юрисдикції Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області.

Згідно матеріалів позовної заяви позивач ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ., що належить до юрисдикції Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області.

Таким чином, з огляду на відсутність у позивача зареєстрованого місця проживання у м. Києві та з огляду на відсутність адреси зареєстрованого місцезнаходження потенційного відповідача за адресою у м. Києві, Дніпровський районний суд м. Києва визначає підсудність розгляду даного трудового спору за адресою зареєстрованого місця проживання позивача, тобто до Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області.

Згідно ч. 9 ст. 187 Цивільного процесуального кодексу України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 31 Цивільного процесуального кодексу України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 ЦПК України, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана. (ст. 32 Цивільного процесуального кодексу України)

З огляду на викладене, дана справа не підсудна Дніпровському районному суду міста Києва, а тому підлягає передачі до Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області (27500, Кіровоградська обл., м. Світловодськ, вул. Приморська, 48), до територіальної юрисдикції якого у порядку ч. 1 ст. 31 ЦПК України належить розгляд вищезазначеної позовної заяви.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 27, 28, 31, 32, 187, 258-261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суддя -

УХВАЛИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фобос , треті особи: Компанія Sebastians Company LTD", Дніпровська районна в м. Києві державна адміністрація, про визнання припиненими трудових відносин, - передати до Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області, за територіальною підсудністю.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Київського апеляційного суду через Дніпровський районний суд м. Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Передачу справи на розгляд до Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області здійснити протягом п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя: В.І. Галаган

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.01.2022
Оприлюднено17.01.2022
Номер документу102524362
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/391/22

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Мельничик Ю. С.

Рішення від 01.02.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Мельничик Ю. С.

Ухвала від 05.04.2022

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Мельничик Ю. С.

Ухвала від 13.03.2022

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Мельничик Ю. С.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Галаган В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні