Ухвала
від 20.01.2022 по справі 628/3690/21
КУП'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 628/2650/19

Провадження 2/628/55/20

У Х В А Л А

про витребування доказів

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

09 листопада 2020 р. Куп`янський міськрайонний суд Харківської області

у складі: головуючого - судді Шиховцової А.О.,

за участю секретаря судових засідань - Шевченко О.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Куп`янську цивільну справу за позовом ТОВ Кей-колект , до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа: виконавчий комітет Куп`янської міської ради Харківської області, про визнання протиправними дій та скасування рішення про реєстрацію місця проживання ,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Куп`янського міськрайонного суду знаходиться цивільна справа за позовом ТОВ Кей-колект , до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа: виконавчий комітет Куп`янської міської ради Харківської області, про визнання протиправними дій та скасування рішення про реєстрацію місця проживання.

Стороною відповідача - представником ОСОБА_1 адвокатом Гладченко І.С. до суду подане клопотання про витребування оригіналів письмових доказів та огляду їх у судовому засіданні, а саме: договору факторингу № 2, укладеного між ПАТ УкрСиббанк та ТОВ КЕЙ-КОЛЕКТ від 13 лютого 2012 року так додатків до нього; договору про надання споживчого кредиту від 25 липня 2007 року № 11375212000; договору про відступлення права вимоги за договором іпотеки з випискою від 13 лютого 2012 року; договору іпотеки від 25 липня 2007 року, зареєстрованого в реєстровому номері 4002; довідки № 151 від 12 квітня 2021 року з зареєстрованого місця проживання та склад сім`ї, посилаючись на те, що виникає сумнів щодо вказаних письмових документів.

Представник позивача подав до суду письмові заперечення на клопотання про витребування оригіналів письмових доказів, згідно яких просить суд відмовити у його задоволенні, посилаючись на невідповідність клопотання вимогам ст.. 84 ЦПК України, відсутність законних підставі для його задоволення, та відсутність доказів вжиття заходів самостійного отримання доказів, що витребовуються.

Вирішуючи клопотання, суд виходить з наступного.

Згідно ч. 6 ст. 95 ЦПК України, якщо подано копію (електронну копію) письмового доказу, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи може витребувати у відповідної особи оригінал письмового доказу. Якщо оригінал письмового доказу не подано, а учасник справи або суд ставить від сумнів відповідність поданої копії (електронної копії) оригіналу, такий доказ не береться судом до уваги.

При цьому, слід зазначити, що необхідно відрізняти витребування доказів відповідно до ст. 84 ЦПК України, за якою учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом та якою передбачено певні вимоги про те, що має бути зазначено у клопотанні, в тому числі і вжиті особою заходи для їх отримання самостійно, від витребування оригіналів письмового доказу у разі подання учасником справи копії (електронної копії) письмового доказу.

При поданні позову до суду позивачем надані копії документів, про що зазначено у Додатках , оригінали деяких з них сторона відповідача просить витребувати, у зв`язку з сумнівом відповідності поданих копій. Позовні заява не містить посилань про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, доданих до позовної заяви.

У відповідності до ч.5 ст. 95 ЦПК України, учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Таким чином, клопотання про витребування оригіналів письмових доказів та огляду їх судом підлягає задоволенню, а посилання представника позивача на невідповідність поданого клопотання вимогам ст. 84 ЦПК України, є безпідставним.

Положеннями ст.189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 95, 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про витребування оригіналів письмових доказів задовольнити.

Витребувати у позивача ТОВ Кей-колект , оригінали письмових доказів, які додані до позовної заяви у копіях, та перелічені у Додатках до позовної заяви, для огляду їх у судовому засіданні, а саме:

-Договір факторингу № 2, укладеного між ПАТ УкрСиббанк та ТОВ КЕЙ-КОЛЕКТ від 13 лютого 2012 року так додатків до нього;

-Договір про надання споживчого кредиту від 25 липня 2007 року № 11375212000;

-Договір про відступлення права вимоги за договором іпотеки з випискою від 13 лютого 2012 року;

-Договір іпотеки від 25 липня 2007 року, зареєстрований в реєстровому номері 4002;

-Довідку з місця проживання про склад сім`ї та реєстрацію № 151.

Закрити підготовче провадження по справі за позовною заявою ТОВ Кей-колект , до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа: виконавчий комітет Куп`янської міської ради Харківської області, про визнання протиправними дій та скасування рішення про реєстрацію місця проживання.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 11.02.2022 року об 11-00 год. у приміщенні №1, Куп`янського міськрайонного суду Харківської області за адресою: Харківська область, м. Куп`янськ, вул. 1-го Травня, 27-А.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.О.Шиховцова

Дата ухвалення рішення20.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102605564
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —628/3690/21

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Шиховцова А. О.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Шиховцова А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні