Ухвала
від 17.01.2022 по справі 684/496/21
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 684/496/21

Провадження № 2/684/34/2022

17 січня 2022 року смт. Стара Синява

Старосинявський районний суд Хмельницької області в складі:

головуючої судді Галиш І.Б.,

за участі секретаря с/з Гонти Н.І.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду у смт. Стара Синява цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Фермерського господарства Велес Агро М. про усунення перешкод у користуванні майном шляхом припинення права оренди та повернення земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

В провадженні Старосинявського районного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до Фермерського господарства Велес Агро М. про усунення перешкод у користуванні майном шляхом припинення права оренди та повернення земельної ділянки.

Ухвалою судді Старосинявського районного суду від 17 грудня 2021 року у вказаній справі призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача - адвокат Головатюк С.А. подав суду заяву про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТОВ Агро-Велес , посилаючись на те, що рішення суду у даній справі може вплинути на права на обов`язки вказаної юридичної особи, так як судом розглядається справа за позовом ФГ Велес Агро М. до ОСОБА_3 , ТОВ Агро-Велес про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування рішення та запису про державну реєстрацію права оренди та позовні вимоги обґрунтовуються тим, що оспорюваний договір оренди землі з кадастровим номером 6824481500:03:017:0094 укладений між ОСОБА_3 та ТОВ Агро-Велес під час строку дії раніше укладеного між позивачем та відповідачем ОСОБА_3 договору оренди від 04.01.2012 року щодо цієї ж земельної ділянки, тому підлягає визнанню недійсним, відтак висновок суду у даній справі про факт укладення договору оренди від 04.01.2012 року вказуватиме на недійсність договору оренди між ОСОБА_3 та ТОВ Агро-Велес .

Представник відповідача у підготовчому засіданні заперечував відносно задоволення клопотання, посилаючись на те, що рішення у даній справі на права чи обов`язки ТОВ Агро-Велес не може впливати, а заява про залучення третьої особи не була надіслана стороні відповідача одночасно із її направленням суду, тому просив відмовити у задоволенні заяви.

Суд, заслухавши позицію учасників справи, проаналізувавши матеріали справи, вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача.

Так, відповідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Під час підготовки справи до судового розгляду на стадії підготовчого судового засідання, заслухавши доводи учасників справи, суд прийшов до висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ Агро-Велес щодо сторони позивача, з огляду на встановлені обставини щодо укладення позивачем ОСОБА_3 договорів оренди земельної ділянки з кадастровим номером 6824481500:03:017:0094 із ФГ Велес Агро М. та ТОВ Агро-Велес , та щодо яких розглядається судом спір про їх дійсність та укладення, тому суд вважає за необхідне залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача вказану юридичну особу.

Згідно п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Виходячи з вищенаведеного, керуючись ст.ст. 53, 197-200 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в:

Заяву представника позивача задовольнити.

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_3 до Фермерського господарства Велес Агро М. про усунення перешкод у користуванні майном шляхом припинення права оренди та повернення земельної ділянкитретю особу на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Велес , ЄДРПОУ 39069819.

Відкласти підготовче судове засідання на 15 год. 00 хв. 01 лютого 2022 року в приміщенні Старосинявського районного суду Хмельницької області (смт.Стара Синява, вул. Грушевського, 53).

Копії ухвали про залучення третьої особи, а також копії позовної заяви та доданих до неї документів надіслати третій особі ТОВ Агро-Велес .

Роз`яснити третій особі ТОВ Агро-Велес право подати пояснення щодо позову протягом десяти днів із дня вручення цієї ухвали.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони у визначеному законом порядку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя Галиш І.Б.

Дата ухвалення рішення17.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102676867
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні майном шляхом припинення права оренди та повернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —684/496/21

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 04.01.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 24.08.2022

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 20.06.2022

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні