Ухвала
від 18.01.2022 по справі 908/22/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 16/3/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18.01.2022 Справа № 908/22/22

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Ніколаєнка Романа Анатолійовича, розглянувши матеріали

кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю «СМТ Лоджістік» , 81100, Львівська обл., Пустомитівський р-н, м.Пустомити, вул.Грушевського Михайла, 8, код ЄДРПОУ 41264792

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Інокс Сервіс» , 69002, м.Запоріжжя, пр.Соборний, 77, код ЄДРПОУ 41122148

про відкриття провадження у справі про банкрутство

УСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «СМТ Лоджістік» звернулося до Господарського суду Запорізької області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Інокс Сервіс» .

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями розгляд заяви визначено судді Ніколаєнку Р.А.

Відповідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 10.01.2022 у справі № 908/22/22 на підставі ч.3 ст.37 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.174 Господарського процесуального кодексу України заяву ТОВ «СМТ Лоджістік» було залишено без руху та встановлено заявнику десятиденний з дня вручення цієї ухвали строк для усунення виявлених недоліків заяви.

На цей час недоліки заявником усунуті, з клопотаннями про долучення матеріалів, отриманими судом 13.01.2022 та 18.02.2022, надані необхідні документи.

У відповідності до ч.1 ст.35 Кодексу України з процедур банкрутства у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу.

Згідно п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом (абз.1).

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією (абз.2).

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу (абз.3).

У відповідності до п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ в заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство кредитором зазначено пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна та заявлено кандидатуру арбітражного керуючого Сєдової Наталі Іванівни (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №496 від 09.04.2013).

До заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство додано адресовану суду заяву (вих.№ 01-21/2095 від 01.12.2021) арбітражного керуючого Сєдової Наталі Іванівни (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №496 від 09.04.2013; ідент.№ НОМЕР_1 ; 69005, м.Запоріжжя, вул.Гагаріна, 8, оф.69) з необхідними додатками.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне прийняти та призначити заяву ТОВ «СМТ Лоджістік» про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Інокс Сервіс» без застосування автоматизованої системи з визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Керуючись ст.ст.2, 34, 35, п.2-1 розділу Прикінцеві та перехідні положення Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.3, 12, 20, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ :

Прийняти заяву кредитора - ТОВ «СМТ Лоджістік» про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Інокс Сервіс» до розгляду.

Присвоїти справі номер провадження 16/3/22.

Підготовче засідання суду призначити на 01.02.2022, 10.50.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул.Гетьманська, 4.

Зобов`язати завчасно, до дня проведення засідання представити суду:

кредитора

документи про правовий статус, оригінали доданих до заяви документів (для огляду в судовому засіданні);

листування з боржником щодо заявленої заборгованості (за наявності, з доказами надсилання чи вручення вихідної кореспонденції);

інформацію про стан заборгованості боржника на дату засідання;

боржника

обґрунтований відзив на заяву кредитора (з доказами завчасного направлення відзиву кредитору); оригінали документів на підтвердження заперечень (за наявності);

довідку про загальну суму заборгованості перед кредиторами, в т.ч. по заробітній платі працівникам, а також заборгованості по податках і зборах (обов`язкових платежах);

довідку про майно та його місцезнаходження, а також про всі рахунки в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків, довідки про залишки коштів на рахунках;

письмові пояснення з приводу достатності (недостатності) активів для розрахунків з кредитором, документи на підтвердження пояснень;

відомості про вжиті заходи до погашення заборгованості перед кредитором;

ГУ ДПС у Запорізькій області - довідку про податкову заборгованість боржника та про надання ним останньої податкової звітності; відомості про наявні у боржника рахунки в установах банків із зазначенням дат відкриття та закриття;

Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області, Олександрівський ВДВС у місті Запоріжжі, Коростенський ВДВС у Коростенському районі Житомирської області - письмову інформацію про наявність виконавчих документів щодо боржника та про вжиті заходи щодо стягнення безспірних сум з боржника, звернення стягнення на майно боржника з документальним підтвердженням;

ГУ ПФУ в Запорізькій області - інформацію щодо надання боржником звітності до органу Пенсійного фонду України, довідку про наявність у боржника заборгованості перед Пенсійним фондом України;

Головне управління статистики у Запорізькій області - довідку про включення боржника до ЄДРПОУ, про надання звітності в органи статистики за період з 01.01.2019 по цей час.

Явку уповноважених представників сторін в судове засідання визнати обов`язковою.

Пропонується надіслати необхідні заяви та документи на електронну адресу суду: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua із скріпленням електронним цифровим підписом.

Контактні дані Господарського суду Запорізької області: веб-сайт https://zp.arbitr.gov.ua; е-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua; номер Єдиного контакт-центру судової влади України (044) 207-35-46. Номер телефону гарячої лінії суду: (061) 764-89-30.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі Судова влада України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5009.

Запропонувати учасникам взяти участь у засіданні в режимі відеоконференції (в тому числі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів), для чого подати до суду заяву з дотриманням положень ст.197 ГПК України.

Копії даної ухвали надіслати кредитору, боржнику, арбітражному керуючому Сєдовій Н.І., Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Виконавчому комітету Коростенської міської ради, ГУ ПФУ в Запорізькій області, ГУ ДПС у Запорізькій області, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Південно-Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м.Дніпро), Управлінню забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області, Олександрівському ВДВС у місті Запоріжжі, Коростенському ВДВС у Коростенському районі Житомирської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, відповідно до ч.2 ст.235 ГПК України. Не підлягає оскарженню окремо від судового рішення.

Ухвалу складено та підписано 18.01.2022.

Суддя Р.А. Ніколаєнко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення18.01.2022
Оприлюднено26.01.2022
Номер документу102727609
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/22/22

Ухвала від 28.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 15.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 13.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 09.05.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 27.04.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 24.04.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 13.03.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 09.03.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 01.02.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні