Ухвала
від 09.03.2022 по справі 908/22/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 16/3/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

10.03.2022 Справа № 908/22/22

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Ніколаєнка Романа Анатолійовича, за участі секретаря судового засідання Авраменко К.О., розглянувши матеріали справи №908/22/22

за заявою кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "СМТ Лоджістік", 81100, Львівська обл., Пустомитівський р-н, м.Пустомити, вул.Грушевського Михайла, 8, код ЄДРПОУ 41264792

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Інокс Сервіс", 69002, м.Запоріжжя, пр.Соборний, 77, код ЄДРПОУ 41122148

про банкрутство

Розпорядник майна арбітражний керуючий Сєдова Наталя Іванівна (69005, м.Запоріжжя, вул.Гагаріна, 8, оф.69).

За участі представників:

арбітражний керуючий Сєдова Н.І. особисто, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №496 від 09.04.2013

УСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "СМТ Лоджістік" звернулося до Господарського суду Запорізької області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Інокс Сервіс".

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями розгляд заяви визначено судді Ніколаєнку Р.А.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 18.01.2022 у справі № №908/22/22, після усунення заявником первинно допущених недоліків заяви, про що його було повідомлено судом, заяву ТОВ "СМТ Лоджістік" прийнято до розгляду з урахуванням положень п.2-1 розділу Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства - без застосування автоматизованої системи з визначення кандидатури арбітражного керуючого, прийнявши заявлену кредитором пропозицію щодо призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Сєдову Наталю Іванівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №496 від 09.04.2013; ідент.№ НОМЕР_1 ; 69005, м.Запоріжжя, вул.Гагаріна, 8, оф.69), якою, в свою чергу, надано заяву із згодою на таке призначення (вих.№ 01-21/2095 від 01.12.2021).

За підсумками підготовчого засідання, ухвалою Господарського суду Запорізької області від 01.02.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Інокс Сервіс", визнано грошові вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "СМТ Лоджістік" до боржника у розмірі 15130480,57 грн основного боргу та в розмірі 24810,00 грн судового збору, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Сєдову Наталю Іванівну, попереднє засідання суду призначено на 10.03.2022, 10.00.

Також ухвалою від 01.02.2022 було зобов`язано розпорядника майна надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, скласти та подати суду реєстр вимог кредиторів.

Офіційне оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Інокс Сервіс" відбулося 04.02.2022, номер публікації 68324.

Відповідно до ч.1 ст.45 Кодексу України з процедур банкрутства (надалі - КУзПБ) конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Протягом встановленого КУзПБ строку до суду не надходило заяв кредиторів з вимогами до боржника.

Зазначається, що згідно з наданими на ухвалу суду від 18.01.2022 у даній справі поясненнями Головного управління ДПС у Запорізькій області (вих.№ 6442/6/08-01-20-05-07 від 31.01.2022) податковий борг у ТОВ "Інокс Сервіс" відсутній.

Головне управління ПФУ в Запорізькій області на ухвалу від 18.01.2022 надало інформацію (вих.№1019/07 від 28.01.2022) про відсутність за даними особового рахунку ТОВ "Інокс Сервіс" заборгованості цього Товариства зі сплати страхових внесків та по відшкодуванню пільгових пенсій.

Коростенський міськрайонний відділ державної виконавчої служби у Коростенському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) (за попереднім територіальним місцезнаходженням боржника) на ухвалу від 18.01.2022 повідомив, що виконавчі документи про стягнення з ТОВ «Інокс Сервіс», РНОКПП 41122148 згідно даних АСВП до відділу не надходили і не виконувались.

Розпорядником майна надано письмові пояснення (вих.№01-21/271 від 09.03.2022) яких повідомлено, що до неї не заявлялися кредитори з грошовими вимогами до боржника. Окремо відзначено, що не надходили заяви за вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, а також за вимогами щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян.

У попередньому засіданні суду, яке зафіксовано аудиозаписом за допомогою звукозаписувального технічного засобу - комплексу «Акорд», розпорядник майна письмові пояснення підкріпила.

За підсумками засідання, після заслуховування розпорядника майна, безпосереднього дослідження судом в засіданні матеріалів справи, у нарадчій кімнаті прийнято судове рішення. Постановлено ухвалу, вступну та резолютивну частини якої оголошено після виходу з нарадчої кімнати. Повідомлено розпорядника майна про складання повного тексту ухвали протягом п`яти днів.

Відповідно до положень ч. 2 ст.47 КУзПБ, у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

Як згадано вище, протягом встановленого строку кредитори з грошовими вимогами до боржника не заявлялися ні до суду, ні до розпорядника майна.

Згідно з матеріалами справи заборгованість із заробітної плати працівникам у боржника відсутня. Також відсутнє майно, заставлене на користь інших осіб.

Відповідно до ч.2 ст.47 КУзПБ розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги. Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Таким чином, розпоряднику майна необхідно внести до реєстру вимог кредиторів у справі №908/22/22 про банкрутство ТОВ "Інокс Сервіс" вимоги ініціюючого кредитора - ТОВ "СМТ Лоджістік" до боржника у розмірі 15130480,57 грн основного боргу та в розмірі 24810,00 грн судового збору, які були визнані ухвалою суду від 01.02.2022 (за підсумками підготовчого засідання).

Зазначається, що частина 3 ст. 44 КУзПБ покладає на розпорядника майна, окрім іншого, обов`язок щодо ведення реєстру вимог кредиторів, до якого також включаються у першу чергу задоволення витрати, пов`язані із провадженням у справі про банкрутство в господарському суді. При цьому законодавець не визначає обов`язковим звернення кредитора до суду із заявою про визнання таких витрат та включення їх до реєстру за судовим рішенням. Тому, у разі підготовки такої заяви, кредитор має право скерувати відповідне звернення щодо включення понесених на авансування винагороди арбітражному керуючому витрат до реєстру вимог кредиторів безпосередньо до розпорядника майна, що виключає понесення додаткових витрат на сплату судового збору за розгляд заяви у суді.

Згідно з ч. 4 ст. 45 КУзПБ, для кредиторів, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, усі дії, вчинені у судовому процесі, є обов`язковими так само, як вони є обов`язковими для кредиторів, вимоги яких були заявлені протягом встановленого строку. Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, задовольняються в порядку черговості, встановленої цим Кодексом. Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою цієї статті, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Згідно зі ст.47 КУзПБ, за результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст. 48 КУзПБ протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Проте, суд вважає за необхідне зазначити про наступне.

24.02.2022 в Україні введено воєнний стан.

В Указі Президента України №64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні» зазначається: «У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" постановляю:

1. Ввести в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

2. Військовому командуванню (Генеральному штабу Збройних Сил України, Командуванню об`єднаних сил Збройних Сил України, командуванням видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, управлінням оперативних командувань, командирам військових з`єднань, частин Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України) разом із Міністерством внутрішніх справ України, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати передбачені Законом України "Про правовий режим воєнного стану" заходи і повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

3. У зв`язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30 - 34, 38, 39, 41 - 44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану"».

Враховуючи введення в Україні воєнного стану, суд вважає за необхідне зобов`язати розпорядника майна виконати вимоги ч.1 ст. 48 КУзПБ після закінчення строку, на який воєнний стан було введено.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.2, 45, 47 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 3, 12, 20, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Розпоряднику майна боржника арбітражному керуючому Сєдовій Наталі Іванівні внести до реєстру вимог кредиторів боржника визнані ухвалою Господарського суду Запорізької області від 01.02.2022 у справі № 908/22/22 (за підсумками підготовчого засідання) вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "СМТ Лоджістік" до боржника у розмірі 15130480,57 грн основного боргу та в розмірі 24810,00 грн судового збору, відповідно до ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства, із зазначенням черговості задоволення та права вирішального голосу.

Реєстр, складений у відповідності до положень чинного наказу Міністерства юстиції України від 17.08.2020 №2778/5, надати суду електронною поштою з ЕЦП.

Враховуючи введення в Україні воєнного стану, зобов`язати розпорядника майна виконати вимоги ч.1 ст. 48 КУзПБ після закінчення строку, на який воєнний стан було введено.

Рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів направити господарському суду до початку підсумкового засідання.

Зобов`язати розпорядника майна до дати підсумкового засідання надати суду: аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника; проаналізувати та виявити (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства; за можливості проведення санації боржника розробити план санації боржника та подати його на розгляд зборам кредиторів; рішення зборів кредиторів з клопотанням про введення наступної процедурі у справі; звіт про свою діяльність.

Дату підсумкового засідання суду визначити окремою ухвалою після припинення воєнного стану.

Запропонувати учасникам у справі про банкрутство повідомити про згоду та можливість отримувати ухвали (рішення) суду лише електронною поштою, звернутися до суду з відповідною заявою та надати електронні адреси для повідомлення про розгляд справи шляхом направлення ухвал (рішень) суду по справі (з ЕЦП судді) електронною поштою.

Пропонується надіслати необхідні заяви та документи на електронну адресу суду: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua із скріпленням електронним цифровим підписом.

Контактні дані Господарського суду Запорізької області: веб-сайт https://zp.arbitr.gov.ua; е-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua; номер Єдиного контакт-центру судової влади України (044) 207-35-46. Номер телефону гарячої лінії суду: (061) 764-89-30.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі «Судова влада України» в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5009.

Копії даної ухвали надіслати кредитору, боржнику, розпоряднику майна електронною поштою з ЕЦП судді.

Копії даної ухвали надіслати кредитору, боржнику, розпоряднику майна електронною поштою з ЕЦП судді.

Ухвала господарського суду набирає законної сили негайно після її оголошення суддею, відповідно до ст. 235 ГПК України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів з дня складення повного тексту ухвали за правилами, визначеними ст. ст. 254-259 ГПК України.

Повний текст ухвали складено та підписано 14.03.2022.

Суддя Р.А. Ніколаєнко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення09.03.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103662125
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —908/22/22

Ухвала від 28.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 15.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 13.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 09.05.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 27.04.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 24.04.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 13.03.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 09.03.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 01.02.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні