Ухвала
від 25.01.2022 по справі 164/2093/19
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 164/2093/19

п/с 2/164/35/2022

У Х В А Л А

25 січня 2022 року Смт. Маневичі

Маневицький районний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Токарської І.С.,

з участю секретаря Панасюк Ю.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Маневичі клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про залишення без розгляду позову ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , Товариства з обмеженою відповідальністю ІНВЕСТ ФІНАНС УКРАЇНА , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальне підприємство Волинське обласне бюро технічної інвентаризації про визнання договорів відступлення права вимоги недійсними, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває вказаний цивільний позов.

Представником відповідача ОСОБА_2 на електронну адресу суду скеровано клопотання про залишення позову без розгляду у зв`язку з неодноразовою неявкою в судове засідання без поважних причин позивача ОСОБА_3 . Розгляд даного клопотання та судове засідання просив проводити у відсутності сторони відповідача.

Представник позивача заперечив щодо задоволення даного клопотання, зазначив, що в минулому судовому засіданні, яке відбувалося за його участі та участі відповідача, було зобов`язано ОСОБА_4 надати суду для дослідження договір про відступлення права вимоги від 26 червня 2018 року, у зв`язку з чим оголошено перерву. Клопотання представника відповідача вважає необґрунтованим, у задоволенні якого просив відмовити, та наполягав на витребуванні в сторони відповідача оригіналу вказаного договору.

Заслухавши думку представника позивача та проаналізувавши клопотання представника відповідача, суд приходить наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст. 58 ЦПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Статтею 13 ЦПК України унормовано, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Згідно довіреності від 31 травня 2019 року ОСОБА_3 уповноважено ОСОБА_1 бути його представником у судових органах України будь - якої ланки з усіма необхідними для того повноваженнями, які надані законом, а, отже, беручи до уваги зміст. ст. 58 ЦПК України, клопотання представника відповідача про залишення позову без розгляду є безпідставним та задоволенню не підлягає.

Разом з тим, суд звертає увагу відповідача та його представника на невиконання вимоги суду щодо надання для дослідження оригіналу суду договору про відступлення права вимоги від 26 червня 2018 року, що є необхідним з метою повного та об`єктивного розгляду справи.

Так, згідно зі ст. 95 ЦПК України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Якщо подано копію (електронну копію) письмового доказу, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи може витребувати у відповідної особи оригінал письмового доказу. Якщо оригінал письмового доказу не подано, а учасник справи або суд ставить під сумнів відповідність поданої копії (крім електронної копії) оригіналу, такий доказ не береться судом до уваги.

Зважаючи на вищевикладене, суд вважає доцільним повторно зобов`язати сторону відповідача надати в судове засідання оригінал договору про відступлення права вимоги від 26 червня 2018 року, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю ІНВЕСТ ФІНАНС УКРАЇНА та ОСОБА_4 .

Керуючись ст.ст. 2, 13, 58, 95 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про залишення без розгляду позову ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , Товариства з обмеженою відповідальністю ІНВЕСТ ФІНАНС УКРАЇНА , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальне підприємство Волинське обласне бюро технічної інвентаризації про визнання договорів відступлення права вимоги недійсними, - відмовити.

обов`язати відповідача ОСОБА_4 надати в судове засідання, яке відбудеться о 10 годині 30 хвилин 1 березня 2022 року в приміщенні Маневицького районного суду Волинської області (смт. Маневичі, Незалежності, 13) оригінал договору про відступлення права вимоги від 26 червня 2018 року, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю ІНВЕСТ ФІНАС УКРАЇНА та ОСОБА_4 .

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя

Маневицького районного суду І.С. Токарська

СудМаневицький районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення25.01.2022
Оприлюднено27.01.2022
Номер документу102748407
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —164/2093/19

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Постанова від 22.01.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Постанова від 22.01.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Рішення від 09.10.2023

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Рішення від 09.10.2023

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні