Ухвала
від 25.01.2022 по справі 219/7657/21
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/7657/21

Провадження № 2/219/292/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

25 січня 2022 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області в складі:

судді Лапченко О.М.,

за участі секретаря Лосинської І.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Бахмут Донецької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Виконавчого комітету Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області про встановлення факту родинних відносин, визнання дійсним біржового контракту, визнання права власності в порядку спадкування,

встановив:

до суду звернувся представник позивача - адвокат Басан Ю.П., який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , згідно якої просить встановити факт того, що ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зазначена в свідоцтві про смерть ( НОМЕР_1 ), як ОСОБА_3 , та яка зазначена в свідоцтві про народження заявника ( серії НОМЕР_2 ), як ОСОБА_4 є матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати дійсним біржовий контракт № 022-Н від 13 жовтня 1998 року (договір купівлі- продажу) квартири АДРЕСА_1 , який було укладено між ОСОБА_3 та ОСОБА_2 ; визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , право власності на майно в порядку спадкування, після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_4 , а саме - житлову квартиру АДРЕСА_1 .

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 25 жовтня 2021 року відкрито загальне провадження по справі та призначено підготовче судове засідання.

Позивач ОСОБА_1 та його представник - адвокат Басан Ю.П. в підготовче судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Від представника позивача до суду надійшла заява, згідно якої він просив розглянути справу у його відсутність та відсутність позивача, позовні вимоги підтримав, просив задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином

Представник відповідача - Сіверської міської ради Донецької області в підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Від представника відповідача ОСОБА_5 до суду надійшла заява, згідно якої вона просила розглянути справу у відсутність представника Сіверської міської ради, проти задоволення позовних вимог не заперечувала.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд до третейського суду або врегулювання спору за участю судді, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Позивачем надано всі докази, на які він посилається у позові, клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, їх забезпечення не надходило.

Клопотань про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення, інших заяв та клопотань також не надходило.

Підстав для вирішення питань, визначених пунктами 11-14 ч. 2ст. 197 ЦПК України не встановлено.

За таких обставин, суд вважає за необхідне закінчити підготовче провадження у справі закриттям підготовчого засідання та призначити справу до розгляду по суті.

Відповідно до ст.12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: керує ходом судового процесу; сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами; роз`яснює у випадках необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

Згідно ч. 1, 3 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу , у межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст.76 ч.1 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

За таких обставин, з метою всебічного і повного з`ясування обставин справи, з метою не порушення строків розгляду справи, суд вважає доцільним та необхідним витребувати у

приватного нотаріуса Бахмутського нотаріального округу Сабіної Лейли Валеріївни документальну інформацію щодо відкриття спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12,76,81,197, п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України,

ухвалив:

закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Виконавчого комітету Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області про встановлення факту родинних відносин, визнання дійсним біржового контракту, визнання права власності в порядку спадкування.

Судове засідання по розгляду справи по суті за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Виконавчого комітету Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області про встановлення факту родинних відносин, визнання дійсним біржового контракту, визнання права власності в порядку спадкування призначити на 11.00 годину 11 березня 2022 року у приміщенні Артемівського міськрайонного суду Донецької області (м. Бахмут Донецької області, вул. Миру, 5) з викликом осіб, які беруть участь у справі.

Витребувати у витребувати у приватного нотаріуса Бахмутського нотаріального округу Сабіної Лейли Валеріївни документальну інформацію, а саме - чи було відкрито спадкову справу після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 ? Чи звертався хто-небудь з заявою про прийняття спадщини або відмови від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 ? Чи складався нею заповіт?

Копію ухвали суду направити приватному нотаріусу Бахмутського нотаріального округу Сабіної Л.В. (юридична адреса: 84500, Донецька область, м. Бахмут, вул. Сибірцева,186) для виконання.

У разі неможливості подати витребувані докази або неможливості подати витребувані докази у встановлений строк повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М.Лапченко

Дата ухвалення рішення25.01.2022
Оприлюднено28.01.2022
Номер документу102783616
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин, визнання дійсним біржового контракту, визнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —219/7657/21

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Лапченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні