Ухвала
від 06.10.2023 по справі 219/7657/21
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/1446/2023

ЄУН 219/7657/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2023 р. Дружківський міський суд Донецької області в складі:

судді Лапченко О.М.,

за участі секретаря Терещенко С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні м. Дружківка Донецької області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Виконавчого комітету Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області про встановлення факту родинних відносин, визнання дійсним біржового контракту, визнання права власності в порядку спадкування,

встановив:

представник позивача адвокат Басан Ю.П., який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , звернувся до суду з позовною заявою, згідно якої проситьвстановити факт того, що ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зазначена в свідоцтві про смерть ( НОМЕР_1 ), як ОСОБА_3 ,та яка зазначена в свідоцтві про народження заявника ( серії НОМЕР_2 ), як ОСОБА_4 є матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати дійсним біржовий контракт № 022-Н від 13 жовтня 1998 року (договір купівлі- продажу) квартири АДРЕСА_1 , який було укладено між ОСОБА_3 та ОСОБА_2 ; визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , право власності на майно в порядку спадкування, після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_4 , а саме - житлову квартиру АДРЕСА_1 .

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 25 жовтня 2021 року відкрито загальне провадження по справі та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 25 січня 2022 року закрито підготовче провадження, справу призначено до розгляду по суті.

Позивач ОСОБА_1 та його представник - адвокат Басан Ю.П. в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Від представника позивача до суду надійшла заява, згідно якої він просив розглянути справу у його відсутність та відсутність позивача.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, відомості щодо вручення судової повістки про виклик до суду не надходили, причини неявки суду не повідомив.

Представник відповідача -Сіверської міської ради Донецької областів судове засідання не з`явився,про часта місцерозгляду справибув повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: керує ходом судового процесу; сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами; роз`яснює у випадках необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

Згідно ч.ч. 1, 3 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, у межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно дост. 76 ч.1 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст.81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

За такихобставин,з метоюповного тавсебічного розглядусправи,суд вважаєза необхідневитребувати зКомунального підприємства«Бахмутське бюротехнічної інвентаризації» інформацію про те, кому на праві приватної власності належить квартира АДРЕСА_1 .

На підставі ч.2ст.247 Цивільного процесуального кодексу Українив разі неявки всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд вважає, що в зв`язку з викладеним розгляд справи необхідно відкласти, виклик сторін повторити.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 128, 223, 260 ЦПК України, суд,

ухвалив:

розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Виконавчого комітету Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області про встановлення факту родинних відносин, визнання дійсним біржового контракту, визнання права власності в порядку спадкування, відкласти на 22листопада 2023року на 11.00 годину.

Витребувати зКомунального підприємства«Бахмутське бюротехнічної інвентаризації» інформацію про те, кому на праві приватної власності належить квартира АДРЕСА_1 .

Копію ухвали направити сторонам для відома; КП «Бахмутське бюро технічної інвентаризації» - для виконання.

З метою оперативного розгляду справи витребувана судом інформація має бути надана на електронну адресу Дружківського міського суду Донецької області: inbox@dr.dn.court.gov.ua, з приміткою «для судді Лапченко М.О. справа № 219/7657/21».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя- О. М. Лапченко

Дата ухвалення рішення06.10.2023
Оприлюднено10.10.2023
Номер документу113997480
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин, визнання дійсним біржового контракту, визнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —219/7657/21

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Лапченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні