Ухвала
від 26.01.2022 по справі 755/19249/21
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/19249/21

У Х В А Л А

про залучення співвідповідача

"26" січня 2022 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Чех Н.А.,

за участі секретаря судового засідання - Буткевич Л.В . ,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

представник позивача - ОСОБА_2 ,

представник відповідача - Чорний В.О. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва, клопотання представника позивача про залучення до участі співвідповідача по справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Дитячої музичної школи № 16 м. Києва директор Вдовиченко Денис Леонідович про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення і поновлення на роботі та зобов`язання виплатити невиплачену заробітну плату, -

установив:

Представник позивача заявив клопотання про залучення у якості співвідповідача Відділ культури Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації. Клопотання обґрунтував тим, що з довідок про заробітну плату було установлено, що виплату заробітної плати позивачу здійснює Відділ культури Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, а тому середній заробіток буде виплачуватись саме вказаним відділом. Позивач підтримав клопотання.

В судовому засіданні представник відповідача заперечував щодо задоволення клопотання.

Вислухавши клопотання представника позивача, думку представника відповідача, суд дійшов до наступного.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Встановлено, що позивачем подану позовну заяву про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення і поновлення на роботі та зобов`язання виплатити невиплачену заробітну плату. Сторона позивача вважає, що виплату заробітної плати позивачу здійснює саме Відділ культури Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, у зв`язку з чим просить залучити Відділ у якості співвідповідача.

Враховуючи, що саме позивач визначає коло відповідачів, суд вважає за можливе задовольнити клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 2, 51, 258, 260, 353 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання представника позивача про залучення до участі співвідповідача по справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Дитячої музичної школи № 16 м. Києва директор Вдовиченко Денис Леонідович про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення і поновлення на роботі та зобов`язання виплатити невиплачену заробітну плату - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Дитячої музичної школи № 16 м. Києва директор Вдовиченко Денис Леонідович про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення і поновлення на роботі та зобов`язання виплатити невиплачену заробітну плату, у якості співвідповідача Відділ культури Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації (код ЄДРПОУ 37397258, адреса: м. Київ, вулиця Будівельників, будинок № 34/1).

Роз`яснити відповідачу його право надіслати (надати) відзив з урахуванням вимог 178 ЦПК України не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали. Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надсиланням (наданням) відзиву до суду.

Копію ухвали направити залученій стороні.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на сторінці офіційного вебпорталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://dn.ki.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.01.2022
Оприлюднено28.01.2022
Номер документу102788442
СудочинствоЦивільне
Сутьвідсторонення і поновлення на роботі та зобов`язання виплатити невиплачену заробітну плату

Судовий реєстр по справі —755/19249/21

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Постанова від 14.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 03.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 25.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Рішення від 18.07.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні