Ухвала
від 20.01.2022 по справі 308/9950/19
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/9950/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.01.2022 року місто Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

в особі: головуючого судді - Бедьо В.І.

за участі секретаря судових засідань - Пазяк С.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ужгород клопотання представника ТзОВ Факторингова компанія ФК Факторинг Іванов В.О. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник - адвокат Мельник Ярослав Юрійович, до ОСОБА_2 та товариства з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія ФК Факторинг , треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача: приватний нотаріус Ужгородського міського нотаріального округу Кішкін Денис Володимирович, приватний нотаріус Ужгородського міського нотаріального округу Капітула Ганна Денисівна, про витребування майна з чужого незаконного володіння,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області знаходиться вищезазначена цивільна справа.

Представник ТзОВ ФК ФК Факторинг Іванов ВО.. надіслав на адресу суду клопотання, в якому просить розгляд даної справи, що призначено на 08.02. 2022 рік, забезпечити в режимі відеоконференції, аргументуючи клопотання складною епідемічною ситуацією в країні у зв`язку з розповсюдженням короно вірусної хвороби.

Дослідивши матеріали клопотання та справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. ч. 1, 2, 5 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обовязковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за пять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Аналіз вищенаведеної норми свідчить про те, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду та вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони. Такий спосіб участі має винятковий характер та має бути зумовлений обґрунтованими причинами, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь у справі сторони в судовому засіданні.

Під час розгляду клопотання суд, враховує той факт, що в приміщенні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області облаштовані тільки декілька зал судових засідань для забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції, де розглядаються також справи, у яких особи тримаються під вартою, а також враховує велике навантаження справ в Ужгородському міськрайонному суді, що виключає можливість проведення розгляду даної справи в режимі відеоконференції.

Заявлене клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції належним чином не обґрунтовано, у клопотанні не наведено вагомих причин неможливості з`явитися в судове засідання до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області, відтак суд вважає, що відсутні обґрунтовані підстави для задоволення клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, а тому в задоволенні відповідного клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 260 , 212 ЦПК України , суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника ТзОВ Факторингова компанія ФК Факторинг Іванов В.О. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник - адвокат Мельник Ярослав Юрійович, до ОСОБА_2 та товариства з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія ФК Факторинг , треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача: приватний нотаріус Ужгородського міського нотаріального округу Кішкін Денис Володимирович, приватний нотаріус Ужгородського міського нотаріального округу Капітула Ганна Денисівна, про витребування майна з чужого незаконного володіння- відмовити.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду В.І. Бедьо

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення20.01.2022
Оприлюднено28.01.2022
Номер документу102793864
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/9950/19

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 18.07.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 29.06.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Рішення від 15.05.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Рішення від 15.05.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Постанова від 22.07.2020

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні