Ухвала
від 24.01.2022 по справі 496/5002/21
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/5002/21

Провадження № 2/496/176/22

У Х В А Л А

24 січня 2022 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді - Пендюри Л.О.

за участю секретаря - Богдан Ю.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду міста Біляївка клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Вальчука Ігоря Олександровича про витребування доказів,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Одеська районна державна адміністрація, державний нотаріус Біляївської районної державної нотаріальної контори Одеської області Шевченко Ю.А., про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права власності в порядку спадкування за законом.

В підготовче судове засіданні позивачка не з`явилась, а від її представника - адвоката Вальчука І.О. надійшло клопотання, в якому він просить витребувати з Біляївської районної державної нотаріальної контори Одеської області спадкову справу, яка була заведена після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 . Вказане клопотання просив розглянути у його відсутність.

Представник відповідача - Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області, а також третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - державний нотаріус Біляївської районної державної нотаріальної контори Одеської області Шевченко Ю.А. в підготовче судове засідання не з`явились, хоча повідомлялись про день проведення підготовчого судового засідання належним чином.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Одеської районної державної адміністрації в підготовче судове засідання не з`явився, але направив до суду клопотання про розгляд справи без його участі.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно положень ст. 8 Закону України Про нотаріат , нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо.

Оскільки представник позивачки не може самостійно отримати від нотаріуса копію вказаної спадкової справи, а тому суд вважає можливим її витребувати.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, ст. 8 Закону України Про нотаріат , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Вальчука Ігоря Олександровича про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у державного нотаріуса Біляївської районної державної нотаріальної контори Одеської області належним чином завірену копію спадкової справи, яка була заведена після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити уповноваженій особі Біляївської районної державної нотаріальної контори Одеської області положення ч. 7 ст. 84 ЦПК України, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Пендюра

Дата ухвалення рішення24.01.2022
Оприлюднено31.01.2022
Номер документу102819618
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —496/5002/21

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 24.10.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні