Ухвала
від 05.03.2024 по справі 496/5002/21
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/5002/21

Провадження № 2/496/1000/24

УХВАЛА

05 березня 2024 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Пендюри Л.О.

за участю секретаря Дягилева В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Біляївка клопотання представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Пилаєвої Вікторії Володимирівни про витребування доказів,

УСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Одеська районна державна адміністрація, державний нотаріус Біляївської районної державної нотаріальної контори Шевченко Ю.А. про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права власності в порядку спадкування за законом

Від представника позивачки до суду надійшло клопотання про витребування доказів, в якому вона просить витребувати з Василівської сільської ради належним чином завірені копії усіх документів, які були зазначені в ухвалі суду від 24.10.2022 року про витребування доказів.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що ухвалою суду від 24.10.2022 року за клопотанням колишнього представника позивачки з Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області судом було витребувано належним чином завірені копії усіх документів, на підставі яких Василівською сільською радою Біляївського району Одеської області прийнято рішення від 17.10.2022 року №48/6-ХХІV про надання ОСОБА_2 у власність двох земельних ділянок на території АДРЕСА_1 : першої загальною площею 0,2500 га (цільове призначення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), кадастровий номер земельної ділянки 5121081000:02:002:0005); другої загальною площею 0,190 га (цільове призначення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер земельної ділянки 5121081000:02:002:0006). З матеріалів справи, з якими вона ознайомилась вже після закриття підготовчого провадження, вона встановила, що копії документів, які витребовував суд, до суду не надійшли у зв`язку з тим, що при реорганізації Василівська сільська рада не передавала вказані документи Вигодянській сільській раді. Самостійно витребувати ці документи вона позбавлена можливості, а тому просить суд витребувати їх повторно, але вже з Василівської сільської ради.

Позивачка в судове засідання не з`явилась, а від її представника до суду надійшла заява, в якій вона просить розглянути клопотання про витребування доказів без її участі.

Представник відповідача Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області в судове засідання не з`явився, але направив до суду заяву, в якій вказав, що позовні вимоги ОСОБА_1 підтримує в повному обсязі та просить провести судове засідання без його участі.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Одеської районної державної адміністрації в судове засідання не з`явився, але направив до суду заяву, в якій просив провести судове засідання без його участі.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача державний нотаріус Біляївської районної державної нотаріальної контори Шевченко Ю.А. в судове засідання не з`явилась, а від завідувача Біляївською державною нотаріальною конторою Одеської області Грабовенко-Ворсуляк Д.М. до суду надійшла заява про розгляд справи без представника нотаріальної контори.

За змістом ч. ч. 1, 5 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Ч. 1 ст. 222 ЦПК України встановлено, що головуючий з`ясовує, чи мають учасники справи заяви чи клопотання, пов`язані з розглядом справи, які не були заявлені з поважних причин у підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом, та вирішує їх після заслуховування думки інших присутніх у судовому засіданні учасників справи.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у зв`язку з необхідністю витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що клопотання представника позивачки підлягає задоволенню, а відповідні докази витребуванню, оскільки вказані відомості необхідні для розгляду справи по суті, і представник позивачки з поважних причин не могла заявити їх під час підготовчого судового засідання, оскільки на той час не надавала правову допомогу позивачці та не має можливості самостійно надати ці доказі.

Керуючись ст.ст.81,84,223ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Пилаєвої Вікторії Володимирівни про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Василівської сільської ради Одеського району Одеської області належним чином завірені копії усіх документів, на підставі яких було прийнято рішення від 17.10.2022 року №48/6-ХХІV про надання ОСОБА_2 у власність двох земельних ділянок на території АДРЕСА_1 :

-загальною площею 0,2500 га (цільове призначення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), кадастровий номер земельної ділянки 5121081000:02:002:0005);

-загальною площею 0,190 га (цільове призначення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер земельної ділянки 5121081000:02:002:0006).

Роз`яснити уповноваженій особі Василівської сільської ради Одеського району Одеської області положення ч. 7 ст. 84 ЦПК України, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Пендюра

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117635326
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —496/5002/21

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 24.10.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні