Ухвала
від 13.03.2023 по справі 496/5002/21
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/5002/21

Провадження № 2/496/242/23

У Х В А Л А

13 березня 2023 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Пендюри Л.О.

за участю секретаря Дягилева В.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Біляївка позовну заяву ОСОБА_1 до Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Одеська районна державна адміністрація, державний нотаріус Біляївської районної державної нотаріальної контори Одеської області Шевченко Юлія Анатоліївна про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права власності в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернулась до суду із позовною заявою, в якій просить:

-встановити факт прийняття ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у рівних частках кожним по , спадщини, що відкрилася після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 їх матері ОСОБА_4 , і яка складалася з наступних об`єктів нерухомого майна: житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 ; земельних ділянок площею 0,25 га та площею 0,10 га з цільовим призначенням для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, та з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства відповідно, розташованих за вказаною адресою; земельної частки (паю) площею 4,2 в умовних кадастрових гектарах, без визначення меж в натурі, на землях колишнього КСП «Василівське» Василівської сільської ради Біляївського району Одеської області;

-встановити факт прийняття ОСОБА_3 спадщини, що відкрилася після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 його рідного брата ОСОБА_2 , і яка складалася з наступних об`єктів нерухомого майна: житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 ; земельних ділянок площею 0,25 га та площею 0,10 га з цільовим призначенням для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, та з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства відповідно, розташованих за вказаною адресою; земельної частки (паю) площею 4,2 в умовних кадастрових гектарах, без визначення меж в натурі, на землях колишнього КСП «Василівське» Василівської сільської ради Біляївського району Одеської області; земельної частки (паю) площею 4,2 в умовних кадастрових гектарах, без визначення меж в натурі, на землях колишнього КСП «Василівське» Василівської сільської ради Біляївського району Одеської області;

-встановити факт прийняття нею (позивачкою) спадщини, що відкрилася після смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 батька ОСОБА_3 , і яка складалася з наступних об`єктів нерухомого майна: житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 ; земельних ділянок площею 0,25 га та площею 0,10 га з цільовим призначенням для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, та з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства відповідно, розташованих за вказаною адресою; земельної частки (паю) площею 4,2 в умовних кадастрових гектарах, без визначення меж в натурі, на землях колишнього КСП «Василівське» Василівської сільської ради Біляївського району Одеської області; земельної частки (паю) площею 4,2 в умовних кадастрових гектарах, без визначення меж в натурі, на землях колишнього КСП «Василівське» Василівської сільської ради Біляївського району Одеської області;

-визнати за нею (позивачкою) право власності на в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 батька ОСОБА_3 на усе вище перелічене нерухоме майно,

посилаючись на те, що після батька вона, як єдиний спадкоємець першої черги, звернулась до державного нотаріуса Біляївської районної державної нотаріальної контори Одеської області Шевченко Ю.А. для оформлення права на спадщину, але листом №4439/01-16 від 16.10.2018 року їй було відмовлено у прийнятті заяви про прийняття спадщини, оскільки вона пропустила строк для прийняття спадщини та не надала докази про фактичне прийняття спадщини, та рекомендовано звернутись до суду з цього питання.

Позивачка до підготовчого судового засідання не з`явилась, а від її представника надійшла до суду заява про проведення судового засідання, призначеного на 13.03.2023 року у його відсутність.

Представники відповідача та третіх осіб: державний нотаріус Біляївської районної державної нотаріальної контори Одеської області Шевченко Юлія Анатоліївна та Одеська районна державна адміністрація до підготовчого судового засідання не з`явились, але подали до суду заяви про розгляд справи у їх відсутність.

Ч. 1 ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 196-198, 200 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Одеська районна державна адміністрація, державний нотаріус Біляївської районної державної нотаріальної контори Одеської області Шевченко Юлія Анатоліївна про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права власності в порядку спадкування за законом з урахуванням завантаженості судді на 23 травня 2023 року о 10 год. 00 хв.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Пендюра

Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу109487581
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —496/5002/21

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 24.10.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні