Ухвала
від 27.01.2022 по справі 521/22067/21
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ

Справа №521/22067/21

Пр. №2/521/2123/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 січня 2022 року м. Одеса

Малиновський районний суд міста Одеси в складі:

головуючого - судді Сегеди О.М.,

при секретарі - Кіреу Д.С.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Одесі клопотання ОСОБА_1 про залучення до участі у справі співвідповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Одеського регіонального структурного підрозділу Державного підприємства обслуговування повітряного руху України про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи з відсутністю вакцинації COVID-19,

встановив:

У грудні 2021 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Одеського регіонального структурного підрозділу Державного підприємства обслуговування повітряного руху України про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи з відсутністю вакцинації COVID-19.

Ухвалою суду від 28 грудня 2021 року було відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання (а.с. 25-26).

27 січня 2022 року позивачка надала через канцелярію суду клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача - Державне підприємство обслуговування повітряного руху України та розглянути дане клопотання за її відсутністю.

Сторони в судове засіданні не з`явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлялися судом у відповідності до вимог ст. 128 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши подане клопотання, суд вважає за можливе його задовольнити, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Оскільки предметом спору у даній справі є визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи з відсутністю вакцинації COVID-19 , суд вважає за необхідне на підставі ст. 51 ЦПК України за заявою позивачки залучити до участі у справі в якості співвідповідача - Державне підприємство обслуговування повітряного руху України.

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання ОСОБА_1 про залучення до участі у справі співвідповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Одеського регіонального структурного підрозділу Державного підприємства обслуговування повітряного руху України про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи з відсутністю вакцинації COVID-19 - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Одеського регіонального структурного підрозділу Державного підприємства обслуговування повітряного руху України про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи з відсутністю вакцинації COVID-19 в якості співвідповідача - Державне підприємство обслуговування повітряного руху України.

Повідомити, що розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Одеського регіонального структурного підрозділу Державного підприємства обслуговування повітряного руху України про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи з відсутністю вакцинації COVID-19 , призначено на 28 лютого 2022 року об 11 годині 30 хвилин в залі суду №213.

Направити співвідповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати співвідповідачу у строк не пізніше 15 (п`ятнадцяти) днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі надати відзив на позов, у відповідності до вимог ст. 178 ЦПК.

У строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, співвідповідач має право надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву співвідповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.М. Сегеда

Дата ухвалення рішення27.01.2022
Оприлюднено31.01.2022
Номер документу102819746
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —521/22067/21

Постанова від 30.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 29.06.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 06.06.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Рішення від 29.05.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Рішення від 29.05.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 27.03.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні