Ухвала
від 01.02.2022 по справі 923/33/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження

01 лютого 2022 року м. Херсон Справа № 923/33/22

Господарський суд Херсонської області у складі судді Литвинової В.В. , розглянувши матеріали заяви

за позовом прокурора - керівника Бериславської окружної прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі

позивача-1- Новорайської сільської ради Бериславського району Херсонської області

позивача-2 - Державного навчального закладу "Бериславський професійний аграрний ліцей"

до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "ОМТ-ЛІДЕР"

про визнання недійсним договору про співробітництво та зобов"язання звільнити та повернути земельну ділянку

встановив:

11.01.2022 до суду надійшла позовна заява прокурора - керівника Бериславської окружної прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі позивача-1- Новорайської сільської ради Бериславського району Херсонської області, позивача-2 - Державного навчального закладу "Бериславський професійний аграрний ліцей" до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "ОМТ-ЛІДЕР", яким прокурор просить:

1) Визнати недійсним договір про співробітництво укладений 11.08.2021 без № між державним навчальним закладом Бериславський професійний аграрний ліцей та товариством з обмеженою відповідальністю ОМТ-ЛІДЕР .

2) Зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю ОМТ-ЛІДЕР звільнити та передати державному навчальному закладу Бериславський професійний аграрний ліцей займану ним земельну ділянку комунальної форми власності площею 177,3007 га загальною вартістю 11 976 662,29 грн.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11.01.2022, справу розподілено судді Литвиновій В.В.

Ухвалою від 12.01.2022 позовну заяву залишено без руху та встановлено строк для усунення недоліків - 10 днів з дня отримання ухвали суду.

Відповідно до поштового повідомлення прокурор отримав ухвалу 19.01.2022.

31.01.2022 у встановлений строк, від прокурора надійшли докази усунення недоліків позовної заяви. Крім того, прокурор просить розглядати справу у спрощеному позовному провадженні з викликом сторін.

Відповідно до ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження або позовного провадження (загального або спрощеного).

У порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи, справи незначної складності як визначено ч.5 ст.12, ч.1 ст. 247 ГПК України.

До малозначних справ, за змістом ч.5 ст. 12 ГПК України віднесені справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ст. 176 ГПК України в ухвалі про відкриття провадження у справі суд має визначити за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа, дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті, якщо справа буде розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін та встановити строки проведення учасниками справи певних дій.

Згідно з частинами 1 та 2 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Таке клопотання має стосуватися розгляду в порядку спрощеного позовного провадження всієї справи і не може стосуватися лише певної частини позовних вимог, інакше суд не приймає його до розгляду, про що зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (ч.3 ст.247 ГПК України).

Згідно ст. 249 ГПК України, клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Відповідно до ч.ч.3-5 ст.12 ГПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Дослідивши матеріали позовної заяви, ціну позову, предмет та підстави позову, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, значення для суспільного інтересу, враховуючи карантин у зв"язку з пандемією короновірусу, суд дійшов висновку, цей спір є незначної складності і його слід віднести до категорії малозначних, а тому його можна розглядати в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями 176, 247, 250, 251,252 ГПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) учасників справи.

3. Встановити Відповідачу строк, відповідно до ст. 251, 252 ГПК України, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, для подання суду (з доказами надіслання іншим учасникам справи): відзив на позов з документальним обґрунтуванням викладених обставин, заяви з процесуальних питань (за наявності), належним чином засвідчені копій статутних та реєстраційних документів, заяву із запереченнями (в разі наявності) проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

4. Роз`яснити Відповідачу, що відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України, у разі ненадання заяв по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Встановити Прокурору та позивачам строк, відповідно до ст. 251, 252 ГПК України, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву (якщо такий буде поданий), для подання суду (з доказами надіслання іншим учасникам справи): відповіді на відзив, заяв з процесуальних питань (за наявності).

6. Копію ухвали надіслати сторонам по справі.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/

Відповідно до приписів ст. 235 ГПК України ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення.

Дата підписання (складання) повного тексту ухвали: 01.02.2022

Суддя В.В.Литвинова

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення01.02.2022
Оприлюднено04.02.2022
Номер документу102913901
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/33/22

Судовий наказ від 09.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Пінтеліна Т.Г.

Рішення від 09.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 14.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 11.02.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 01.02.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 12.01.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні