Ухвала
від 02.02.2022 по справі 477/236/22
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №477/236/22

Провадження №2/477/358/22

УХВАЛА

02 лютого 2022 року м. Миколаїв

Суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області Козаченко Р.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Миколаївської міської ради, третя особа - виконавчий комітет Первомайської селищної ради Миколаївського району Миколаївської області, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем та визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

01 лютого 2022 року позивачка звернулась до суду із позовом, в якому просила встановити факт постійного її проживання з рідною сестрою ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та визнати за нею право власності на земельну ділянку, площею 4,06 га, яка розташована на території Киселівської сільської ради Снігурівського району Миколаївської області, в порядку спадкування за законом .

Згідно приписів частини 1 статті 30 ЦПК України позови, що виникають з приводу нерухомого майна пред`являються за місцезнаходженням цього майна або основної його частини (виключна підсудність).

Згідно положень пункту 1 частини 1 статті 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

На підставі викладеного, справу за позовом ОСОБА_1 до Миколаївської міської ради, третя особа - виконавчий комітет Первомайської селищної ради Миколаївського району Миколаївської області, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем та визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом, необхідно передати на розгляд до Снігурівського районного суду Миколаївської області, в зв`язку з непідсудністю справи Жовтневому районному суду Миколаївської області, оскільки спірна земельна ділянка до об`єднання територіальних громад і входження до Первомайської селищної ради Миколаївського району, перебувала у межах Снігурівського району Миколаївської області.

Керуючись статтею 31 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу №477/236/22 за позовом ОСОБА_1 до Миколаївської міської ради, третя особа - виконавчий комітет Первомайської селищної ради Миколаївського району Миколаївської області, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем та визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом передати на розгляд до Снігурівського районного суду Миколаївської області, в зв`язку з непідсудністю справи Жовтневому районному суду Миколаївської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання позивачем її копії.

Суддя Р.В.Козаченко

СудЖовтневий районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення02.02.2022
Оприлюднено04.02.2022
Номер документу102915927
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —477/236/22

Рішення від 19.12.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Рішення від 19.12.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні