Ухвала
від 27.01.2022 по справі 665/118/22
ЧАПЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 665/118/22

УХВАЛА

"27" січня 2022 р.

Суддя Чаплинського районного суду Херсонської області Березніков О.В., вивчивши матеріали позовної заяви ТзОВ БАШАК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та Фермерського господарства ОАЗИС ПІВДНЯ про витребування майна із чужого незаконного володіння та визнання довіреності недійсною,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ТзОВ БАШАК , адреса місце знаходження: Херсонська область, м.Олешки, вул. Гвардійська, 126 звернулося до Чаплинського районного суду Херсонської області з позовом до ОСОБА_1 , мешканця АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , мешканця АДРЕСА_2 , Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, адреса місце знаходження: м.Херсон, вул. Перекопська, 17, та ФГ ОАЗИС ПІВДНЯ , адреса місце знаходження: с.Наджедівка ,вул. Молодіжна, 24, про витребування майна із чужого незаконного володіння та визнання довіреності недійсною.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, судовий збір сплачено у відповідності з вимогами діючого законодавства, підстав, визначених ст.ст. 185-186 ЦПК України для залишення заяви без руху, відмови у відкритті провадження, повернення заяви не вбачається.

Враховуючи обставини, які мають бути враховані при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд з урахуванням положення ч. 3 ст. 274 ЦПК України, беручи до уваги, що між сторонами існує спір, значення справи для сторін, її складність, необхідність вирішення питання щодо обсягу та характеру доказів, допиту свідків та інших процесуальних питань, суд вважає, що вказану справу необхідно проводити в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України одним із завдань підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, з`ясування заперечень проти позовних вимог, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

В зв`язку з викладеним провадження по цивільній справі за вищеназваним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 19, 177, 185-187, 189-192, 274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву ТзОВ БАШАК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та Фермерського господарства ОАЗИС ПІВДНЯ про витребування майна із чужого незаконного володіння та визнання довіреності недійсною, до розгляду.

Призначити підготовче засідання по справі на "28" березня 2022 року об "10" годині "00" хвилин в приміщенні суду (75201, Херсонська область, смт.Чаплинка, вул. Космонавтів, 23).

В підготовче засідання викликати сторони.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 т. 178 ЦПК України).

Роз`яснити відповідачу його право, відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву, пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3- 5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі Судова влада України за веб -адресою: https://cp.ks.court.gov.ua/.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Херсонського апеляційного суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з недотриманням правил підсудності, протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Чаплинського

районного суду О.В. Березніков

Дата ухвалення рішення27.01.2022
Оприлюднено07.02.2022
Номер документу102944582
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —665/118/22

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Березніков О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні