Ухвала
від 17.01.2022 по справі 320/14243/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 січня 2022 року Київ №320/14243/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Басай О.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про перегляд матеріалів справи та виправлення судового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до Великопріцьківської сільської ради Кагарлицького району Київської області про визнання протиправним та скасування рішення,

в с т а н о в и в:

У грудні 2020 року до Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Великопріцьківської сільської ради Кагарлицького району Київської області про визнання протиправним та скасування рішення.

Київський окружний адміністративний суд рішенням від 21.05.2021 адміністративний позов задовольнив:

визнав протиправним і скасував рішення Великопріцьківської сільської ради Кагарлицького району Київської області від 09.06.2020 №2.14.1-54-V;

стягнув на користь ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , рнокпп НОМЕР_1 ) за рахунок Великопріцьківської сільської ради Кагарлицького району Київської області (09236, Київська область, Кагарлицький р-н., с. Великі Пріцьки, код ЄДРПОУ 04358253) судові витрати у сумі 840 (вісімсот сорок) грн 80 коп.

Вказане рішення не було оскаржено у встановленому законом порядку та набрало законної сили 22.06.2021.

ОСОБА_1 у грудні 2021 року звернувся до Київського окружного адміністративного суду із заявою, в якій просить переглянути матеріали справи та виправити вказане рішення.

Розглянувши заяву та додані до неї докази, суд зазначає наступне.

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення визначені ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно з ч. 1 вказаної статті, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Розглянувши заяву ОСОБА_1 суд приходить до висновку, що вона не відповідає вказаним вимогам, оскільки у ній не конкретизовано змісту питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника.

Так, заявник просить суд переглянути матеріали справи та виправити рішення у даній справі. Проте, зі змісту заяви слідує, що у ній висловлено незгоду із тим, що відповідачем у справі була Великопріцьківська сільська рада Кагарлицького району Київської області, а не ОСОБА_2 , проте не вказано чому саме дана особа, на думку заявника, повинна бути відповідачем у даній справі. Водночас, з огляду на те, що вказана заява подана до суду вже на стадії виконання судового рішення, суд позбавлений можливості розгляду питання про заміну відповідача у порядку ст. 48 Кодексу адміністративного судочинства України.

При цьому, у заяві також не конкретизовано чи просить заявник розглянути питання про виправлення описки і очевидної арифметичної помилки у судовому рішенні (ст. 253 Кодексу адміністративного судочинства України), виправлення помилки у виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню (ст. 374 Кодексу адміністративного судочинства України), зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення (ст. 378 Кодексу адміністративного судочинства України), заміну сторони виконавчого провадження (ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України), або іншого питання, що може бути розглянуто судом на даній стадії.

Крім того, до заяви не додано доказів їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Отже, заява ОСОБА_1 не відповідає встановленим ч. 1 ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України вимогам і ці недоліки не дають можливості її розглянути.

Згідно з ч. 2 ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Враховуючи викладене, заява ОСОБА_1 підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Також суд вважає за необхідне роз`яснити заявнику, що повернення вказаної заяви без розгляду не позбавляє заявника права повторного звернення до суду після усунення недоліків заяви.

Керуючись ст. ст. 167, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 про перегляд матеріалів справи та виправлення судового рішення повернути без розгляду.

Копію ухвали разом з заявою про заміну сторони виконавчого провадження невідкладно надіслати особі, яка подала заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя Басай О.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.01.2022
Оприлюднено09.02.2022
Номер документу103014496
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/14243/20

Ухвала від 24.08.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 21.06.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Рішення від 21.05.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 04.01.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні