Рішення
від 29.06.2010 по справі 44/397
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 44/397 29.06.10

За позовом: TOB «Компанія «Сантрейд»

До 1. Київс ької міської ради

2. Головне управління земел ьних ресурсів виконавчого ор гану Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

про зобов'за ння вчинити дії

Суддя Чеберяк П.П.

Представники:

Від позивача Тонконог В. В. - представник

Від відповідача -1 не з'яв ився

Від відповідача-2 не з'яв ився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до Господарського суду міста К иєва з позовом до відповідач а-1 та відповідача-2 та просить визнати укладеним та зобов' язати зареєструвати договір купівлі-продажу земельної ділянки для будівництва та о бслуговування багатофункці онального торговельно-офісн о-розважального центру на ву л. Шовковична, 39/1 у Печерському районі міста Києва між товар иством з обмеженою відповіда льністю «Компанія «Сантрейд »та Київською міською радою в редакції, яка підписана тов ариством з обмеженою відпові дальністю «Компанія «Сантре йд»з моменту набрання чиннос ті судового рішення на умова х, визначених договором, зобо в'язати Головне управління з емельних ресурсів виконавчо го органу Київради (Київсько ї міської державної адмініст рації) зареєструвати та вида ти договір купівлі-продажу з емельної ділянки, а також заб езпечити підготовку, підписа ння, реєстрацію та видачу в ус тановленому порядку державн ого акта на право власності н а земельну ділянку товариств у з обмеженою відповідальніс тю «Компанія «Сантрейд»для б удівництва та обслуговуванн я багатофункціонального тор говельно-офісно-розважально го центру на вул. Шовковична, 3 9/1 у Печерському районі міста Києва.

Київська міська рада у від зиві на позовну заяву, що наді йшов через канцелярію Господ арського суду міста Києва по зовні вимоги не визнає та про сить суд відмовити в їх задов оленні, також просить суд слу хати справу без участі її пре дставника.

Відповідач-2 у відзиві на по зовну заяву не визнає позовн і вимоги та просить відмовит и в їх задоволенні, оскільки Г оловне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради не порушувало зако нні права та інтереси позива ча, тому що до Головного управ ління земельних ресурсів вик онавчого органу Київради поз ивач не звертався із заявою п ро реєстрацію та видачу держ авного акту на право власнос ті на земельну ділянку. Також відповідач 2 просить суд слух ати справу без участі його пр едставника.

Дослідивши наявні матеріа ли справи та заслухавши пояс нення представника позивача , суд, -

ВСТАНОВИВ:

29 грудня 2009 рок у Солом' янський суд міста К иєва виніс постанову по спра ві №2-а-1267-1/09, яким позовні вимоги ТОВ «Компанія «Сантрейд»до Головного управління земель них ресурсів виконавчого ор гану Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Київської міської ради про визнання пр отиправною бездіяльності та зобов' язання вчинити певні дії - задоволено в повному обс язі.

На підставі вищ езазначеної постанови Солом ' янського суду міста Києва № 2-а-1267-1/09 було визнано укладено ю додаткову угоду до договор у оренди та передана товарис тву з обмеженою відповідальн істю «Компанія «Сантрейд»у с трокову платну оренду на 10 рок ів земельну ділянку площею 2231 кв. м. для будівництва та обсл уговування багатофункціона льного торговельно-офісно-ро зважального центру на вул. Шо вковична, 39/1 у Печерському рай оні міста Києва та визнано ук ладеною додаткову угоду до у годи про сплату авансового в неску за вищевказаною адресо ю земельної ділянки.

Вказана додаткова уго да до договору оренди земель ної ділянки було зареєстрова но в Головному управлінні зе мельних ресурсів виконавчог о органу (Київської міської д ержавної адміністрації) 20 тра вня 2010 року за № 82-6-00586 у книзі запи сів державної реєстрації дог оворів.

Відповідно до вказаного до говору оренди земельної діля нки передбачено, що орендар м ає переважне право на купівл ю Земельної ділянки у разі її продажу.

Тимчасовий порядок п родажу земельних ділянок в м . Києві затверджений рішення м Київради від 14.03.2002 № 304/1738.

Оцінюючи подані позив ачем докази за своїм внутріш нім переконанням, що ґрунтую ться на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судо вому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, суд вв ажає, що вимоги позивача підл ягають задоволенню з наступн их підстав.

Згідно з статтею 32 Го сподарського процесуальног о кодексу України доказами у справі є будь-які фактичні да ні, на підставі яких господар ський суд у визначеному зако ном порядку встановлює наявн ість чи відсутність обставин , які мають значення для прави льного вирішення господарсь кого спору.

Відповідно до статті 33 Г осподарського процесуально го кодексу України кожна сто рона повинна довести ті обст авини, на які вона посилаєтьс я як на підставу своїх вимог і заперечень.

Судом встановлено, що що ТОВ " Компанія Сантрейд" ук лало угоду № 104 від 14.12.2006р. та дода ткову угоду до угоди про спла ту авансового внеску за вище вказаною адресою земельної д ілянки та сплачено авансовий платіж згідно з угодою № 104 від 12.12.2006р. та додаткової угоди до у годи про сплату авансового в неску за вищевказаною адресо ю в сумі 4 712 555, 53 грн. (чотири мільй они сімсот дванадцять тисяч п' ятсот п' ятдесят п' ять г ривень п' ятдесят три копій ки) грн.

На замовлення товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Компанія «Сантрейд»Т ОВ «Агенція «Експертиза та о цінка»було визначено ринков у вартість земельної ділянки на вул.Шовковична, 39/1 у Печерсь кому районі міста Києва, яка п ередбачена для продажу.

Зміст договору купів лі-продажу земельної ділянки на Шовковична, 39/1 у Печерськом у районі міста Києва, що був п ідписаний позивачем та надіс ланий до Київради відповідає вимогам статті 128 Земельного кодексу України.

Відповідно до частин и першої статті 128 Земельного кодексу України продаж грома дянам і юридичним особам зем ельних ділянок державної вла сності, крім земельних ділян ок, на яких розташовані об'єкт и, які підлягають приватизац ії, і земель сільськогоспода рського призначення, та кому нальної власності провадить ся місцевими державними адмі ністраціями, Радою міністрів Автономної Республіки Крим або органами місцевого самов рядування в межах тих повнов ажень.

Відповідно до частин и другої статті 128 Земельного кодексу України громадяни та юридичні особи, зацікавлені у придбанні земельних ділян ок у власність, подають заяву (клопотання) до відповідного органу виконавчої влади або сільської, селищної, міської ради, або державного органу п риватизації, або центральног о органу виконавчої влади з п итань земельних ресурсів. У з аяві (клопотанні) зазначають ся місце розташування земель ної ділянки, її цільове призн ачення та розмір.

Орган державної влад и або орган місцевого самовр ядування у місячний строк ро зглядає заяву (клопотання) і п риймає рішення про можливіст ь продажу земельної ділянки або про відмову в продажу із з азначенням обґрунтованих пр ичин відмови.

Таким чином, товарист вом з обмеженою відповідальн істю «Компанія «Сантрейд»бу ло виконано всі юридичні дії , що вимагаються чинним закон одавством України для одержа ння земельної ділянки у влас ність.

Відповідно до положе нь ст. 116 земельного кодексу Ук раїни громадяни та юридичні особи набувають права власно сті та права користування зе мельними ділянками із земель державної або комунальної в ласності за рішенням органів виконавчої влади або органі в місцевого самоврядування, або державних органів приват изації, або центрального ора гну виконавчої влади з питан ь земельних ресурсів в межах їх повноважень, визначених ц им Кодексом.

Згідно положення ст. 9 Земельного кодексу до повнов ажень Київської міської ради у галузі земельних відносин на її території належить, зок рема, розпорядження землями територіальної громади міст а; передача земельної ділянк и комунальної власності у вл асність громадян та юридични х осіб відповідно до цього ко дексу; передача земельних ді лянок комунальної власності у власність громадян та юрид ичних осіб відповідно до цьо го Кодексу.

Відповідно до змісту п.12 перехідного положення Зем ельного кодексу України до р озмежування земель державно ї і комунальної власності по вноваження в межах населених пунктів щодо розпорядження землями (крім земель, передан их у приватну власність, та зе мель, на яких розташовані дер жавні, в тому числі казені пі дприємства, господарські тов ариства, у статутних фондах я ких державі належить частки (акції, паї) об' єкти незаверш еного будівництва та законсе рвовані об' єкти, а ткож крім продажу земельних ділянок, н а яких розташовані об' єкти, які підлягають приватизації ) здійснюють відповідні сель ські, селещні, міські ради.

Одним із принципів зе мельного законодавства, який визначений ст.. 5 Земельного к одексу України, є забезпечен ня гарантій прав на землю.

Статтею 181 Господарськ ого кодексу України визначен о загальний порядок укладенн я господарських договорів, в ідповідно до якого господарс ький договір за загальним пр авилом викладається у формі єдиного документа, підписано го сторонами та скріпленого печатками. Проект договору м оже бути запропонований будь -якою з сторін. У разі якщо про ект договору викладено як єд иний документ, він надається другій стороні у двох примір никах.

Частиною 3 статті 181 Гос подарського кодексу України передбачено, що сторона, яка о держала проект договору, у ра зі згоди з його умовами оформ ляє договір відповідно до ви мог частини першої цієї стат ті і повертає один примірник договору другій стороні.

Згідно з п. 34 ч. 1 ст. 26 Зако ну України "Про місцеве самов рядування в Україні" виключн о на пленарних засіданнях сі льської, селищної, міської ра ди вирішується питання регул ювання земельних відносин.

Відповідно до статті 42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні" мі ський голова укладає договор и від імені територіальної г ромади та на підставі рішень Київської міської ради.

Згідно з частиною п'ят ою статті 46 Закону України „Пр о місцеве самоврядування в У країні" сесія ради скликаєть ся в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал , а з питань відведення земель них ділянок - не рідше ніж один раз на місяць.

Згідно з п. 3.12 Положення про Головне управління земе льних ресурсів виконавчого о ргану Київ ради (Київсько ї міської державної адмініст рації), затвердженого рішенн ям Київської міської ради ві д 19.12.2002 р. № 182/342, Головне управлінн я земельних ресурсів є підзв ітним та підконтрольним Київ ській міській раді та безпос ередньо підпорядковується К иївському міському голові та готує і подає в установленом у порядку проекти рішень Киї вської міської ради, а також п одає свої висновки, зокрема з питань розпорядження землям и в межах міста Києва та надан ня земельних ділянок в корис тування та у власність.

Головне управління з емельних ресурсів виконавчо го органу Київради (Київсько ї міської державної адмініст рації) зобов'язане здійснити комплексний аналіз технічно ї документації з продажу зем ельної ділянки, підготувати і подати проект,рішення на ро згляд Київської міської ради .

Отже, позивачем вчинено вс і необхідні дії, встановиш за конодавством та рішеннями Ки ївради на викуп землі.

Разом з цим Київська міська рада протягом одного місяця не прийняла відповідного рі шення, як того вимагає частин а 3 статті 128 Земельного кодекс у України, тобто вбачається б ездіяльність Київської місь кої ради, що призвело до поруш ення прав позивача на придба ння землі.

Частиною 10 статті 128 Земельно го кодексу України встановле но, що рішення про відмову про дажу земельної ділянки може бути оскаржено в суді.

Відповідно до частини 3 стат ті 152 Земельного кодексу Украї ни захист прав громадян та юр идичних осіб на земельні діл янки здійснюється шляхом виз нання прав.

Згідно з статтею 10 Господар ського процесуального кодек су України спори, що виникают ь при укладенні господарськи х договорів, можуть бути пода ні на вирішення господарсько го суду.

Статтею 187 Господарськ ого кодексу України визначен о, що спори, які виникають при укладанні господарських дог оворів за державним замовлен ням, або договорів, укладення яких є обов'язковим на підста ві закону та в інших випадках , встановлених законом, розгл ядаються судом.

Інші переддоговірні спо ри можуть бути предметом роз гляду суду у разі, якщо це пере дбачено угодою сторін або як що сторони зобов'язані уклас ти певний господарський дого вір на підставі укладеного м іж ними попереднього договор у.

Враховуючи те, що відповідн о до статті 128 Земельного коде ксу України товариство з обм еженою відповідальністю «Ко мпанія «Сантрейд»вчинило вс і передбачені законодавство м дії, спрямовані на придбанн я землі, а відповідно до части ни 6 статті 128 Земельного кодек су України купівля земельної ділянки посвідчується догов ором купівлі-продажу земельн ої ділянки, суд приходить до в исновку, що одна із сторін без підставно ухиляється від укл адання договору, чим порушує право позивача на придбання земельної ділянки.

Щодо Головного управління земельних ресурсів виконавч ого органу Київради (Київськ ої міської державної адмініс трації), слід зазначити, що від повідно до статті 33 Закону Укр аїни „Про місцеве самоврядув ання в Україні" до відання вик онавчих органів сільських, с елищних, міських рад належат ь реєстрація суб'єктів права власності на землю; реєстрац ія права користування землею і договорів на оренду землі; в идача документів, що посвідч ують право власності і право користування землею.

Відповідно до Положення пр о Головне управління земельн их ресурсів виконавчого орга ну Київради (Київської міськ ої державної адміністрації), що затверджене рішенням Киї вської міської ради від 19.12.2002 № 182/342, дане управління організов ує видачу державних актів на право власності па землю і пр аво користування землею, офо рмлення та видачу договорів оренди земельних ділянок та здійснює їх реєстрацію. Пунк том 2.9 Тимчасового порядку про дажу земельних ділянок в м. Ки єві передбачено, що документ про оплату для Головного упр авління земельних ресурсів К иївської міської державної а дміністрації є підставою для виготовлення та видачі держ авного акта на право власнос ті на землю, а також її державн ої реєстрації.

За таких обставин, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Сантрейд»є обгрунтованими та такими, що підлягають задо воленню в повному обсязі.

Відповідно до статті 49 ГПК У країни в разі задоволення по зову судові витрати підлягаю ть стягненню з відповідачів на користь позивача, але, оскі льки позивачем таких вимог н е заявлено, тому зазначені ви трати покладаються на позива ча.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 32, 33, 44, 49. Господа рського процесуального коде ксу України, Господарський с уд м. Києва,

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити п овністю.

2. Вважати укладеним дого вір купівлі-продажу земельно ї ділянки для будівництва та обслуговування багатофункц іонального торгівельно-офіс но-розважального центру на в ул. Шовковичній,39/1 у Печерсько му районі міста Києва між тов ариством з обмеженою відпові дальністю «Компанія «Сантре йд»та Київською міською радо ю в редакції, яка підписана то вариством з обмеженою відпов ідальністю «Компанія «Сантр ейд», з моменту набрання чинн ості судового рішення на умо вах визначених договором:

ДОГОВІР

купівлі-продажу земельн ої ділянки

несільськогосподарського призначення

Місто Київ, дванадцято го травня дві тисячі десятог о року.

Київська міська рада, і дентифікаційний код 22883141, розт ашована в м. Київ, вул. Хрещати к,36 - далі у тексті - “Продав ець”, в особі Київського м іського голови Черновецьк ого Леоніда Михайловича, що мешкає в АДРЕСА_2 та діє н а підставі ст. 42 Закону Україн и « Про місцеве самоврядуван ня в Україні »- з однієї стор они, та Товариство з обмеже ною відповідальнісю «КОМПАН ІЯ САНТРЕЙД», ідентифікаційн ий код 33295468, розташоване в мі сті Києві по вул. Ямська, 52, що зареєстроване Голосієвс ькою районною у місті Києві д ержавною адміністрацією 07.02.2005 року за №10681020000003525 - далі у тексті - “Покупець”, в особі ген ерального директора Голов ащенко Володимира Івановича , що мешкає в АДРЕСА_1 та ф інансового директора Деми да Дмитро Сергійович, що ме шкає в АДРЕСА_3 який діє на підставі Статуту - з другої с торони, які разом іменуються “Сторони” та кожна окремо як “Сторона”, уклали цей догові р про таке:

1. Предмет договору

1.1. Продавець продав, а Пок упець купив земельну ділянку (кадастровий номер 8000000000:82:026:0035) , місце розташування якої н а вул. Шовковична,39/1 площ ею 0,2231 га, у межах, які пере несені у натуру (на місцевіст ь) і зазначені у технічній док ументації земельної ділянк и.

Земельна ділянка, що пр одається, належить до земель державної власності на підс таві статті 13 Конституції Укр аїни, повноваження щодо розп орядження якими здійснює Ки ївська міська рада згідно з п унктом 12 Перехідних положень Земельного кодексу України.

1.2. Земельна ділянка, заз начена в п.1.1., продається для будівництва та обслуговуван ня багатофункціонального то рговельно-офісно-розважальн ого центру.

2. Ціна прода жу земельних ділянок, строки і порядок оплати

2.1. Ціна продажу земельно ї ділянки за цим договором ст ановить 4 712 550, 00 грн. ( чотири мі льйони сімсот дванадцять тис яч п' ятсот п' ятдесят гриве нь нуль копійок).

В рахунок цієї суми відпові дно до угоди №104 від 14.12.2006 та дода ткової угоди до угоди №104 Поку пцем було сплачено Продавцев і аванс у розмірі 4 712 555, 53 ( чот ири мільйони сімсот дванадця ть тисяч п' ятсот п' ятдесят п' ять гривень п' ятдесят т ри копійки).

3. Обов' язки сторін

3.1. Покупець зобов' язаний:

3.1.1. сплатити грошові суми в строки, у порядку та в розміра х, що передбачені розділом др угим цього договору.

3.1.2. надавати Продавцю необхі дні матеріали, відомості, док ументи тощо для укладення та виконання умов цього Догово ру.

3.1.3. Виконувати обов' язки в ласника земельної ділянки ві дповідно до чинного законода вства України.

3.1.4. з дня виникнення права вл асності на земельну ділянку, придбану за цим договором, сп лачувати земельний податок у розмірах і порядку, передбач ених чинним законодавством У країни про плату за землю.

3.1.5. Забезпечувати вільний до ступ до земельної ділянки дл я контролю за додержанням вл асником умов продажу земельн ої ділянки.

3.1.6. Питання майнових відноси н вирішувати в установленому порядку.

3.1.7 Питання пайової участі в ирішити відповідно до рішенн я Київської міської ради від 06.03.2009 року №124/1179 «Про бюджет міст а Києва на 2009 рік».

3.2. Продавець зобов' язаний :

3.2.1. Після повної сплати Пок упцем суми, зазначеної у розд ілі другому цього договору, т а пені за прострочення плате жів (при наявності такої пені ), оформити Покупцеві державн ий акт на право власності на з емельну ділянку.

4. Відповідальність сторін

4.1. У випадку невиконання По купцем умов цього договору П родавець має право розірвати цей договір у встановленому порядку і вимагати відшкоду вання збитків, спричинених й ого розірванням (підготовка технічної документації земе льної ділянки несільськогос подарського призначення, яка підлягає продажу, оплата вар тості виконання експертної г рошової оцінки, послуг спеці алістів).

4.2. У випадку прострочення По купцем виконання зобов' яза нь, встановлених умовами роз ділу другого цього договору, він сплачує Продавцю пеню у р озмірі 0,5 (нуль цілих і п' ять д есятих) відсотка від несплач еної суми за кожний день прос трочення.

4.3. Сплата пені не звільняє По купця від виконання зобов' я зання, встановленого умовами розділу другого цього догов ору.

4.4. У випадку невиконання Про давцем умов цього договору, П окупець має право вимагати в иконання Продавцем своїх обо в' язків належним чином, а та кож відшкодування збитків, з авданих затримкою виконання , або має право розірвати цей д оговір у встановленому поряд ку і вимагати відшкодування збитків, спричинених його ро зірванням.

4.5. При розірванні цього дого вору з вини Продавця суми, спл ачені Покупцем Продавцю на в иконання цього договору, вкл ючаючи суму авансу(ів), п овертаються йому Продавцем в повному обсязі. Покупець так ож має право на компенсацію з битків, спричинених розірван ням цього договору з вини Про давця.

4.6. При розірванні цього дого вору з незалежних від сторін причин суми, сплачені Покупц ем Продавцю на виконання цьо го договору, включаючи суму а вансу, повертаються Покупцю.

4.7. Відповідальність та прав а Сторін, що не передбачені ци м Договором, встановлюються законодавством України.

5. Гарантії та претензії

5.1. Продавець гарантує, що зе мельна ділянка, яка є предмет ом цього договору, не віднесе на до земель, що не можуть бути передані у колективну та при ватну власність відповідно д о законодавства України, що з азначена земельна ділянка у спорі, під арештом і забороно ю відчуження не перебуває, а т акож, що зазначена земельна д ілянка вільна від будь-яких м айнових прав і претензій тре тіх осіб, про які на момент під писання цього договору Прода вець чи Покупець не могли не з нати.

5.2. Покупець до підписання ць ого договору оглянув земельн у ділянку в натурі та ознайом ився з технічною документаці єю земельної ділянки.

6. Перехід права власності н а земельну ділянку

6.1. Право власності на земел ьну ділянку переходить до По купця після укладення цього договору, сплати коштів Поку пцем Продавцю на умовах цьог о Договору,отримання Покупце м державного акта на право вл асності на землю та реєстрац ії цього права згідно діючог о законодавства.

6.2. З виникненням у Покупця пр ава власності на земельну ді лянку встановлений раніше пр авовий режим користування зе мельною ділянкою втрачає чин ність.

7. Ризик випадкового погірш ення або випадкового псуванн я земельної ділянки

7.1 Ризик випадкового погірш ення або випадкового псуванн я земельної ділянки несе Пок упець з моменту переходу до н ього права власності.

8. Вирішення спорів

8.1. Всі спори, що виникають п ри виконанні умов цього дого вору, вирішуються шляхом пер еговорів або судами України.

9. Зміни умов Договору та йо го розірвання

9.1. Внесення змін та доповне нь до цього договору здійсню ється за погодженням сторін і оформлюється у письмовій ф ормі з їх нотаріальним посві дченням.

9.2. Розірвання цього договор у здійснюється у випадках та у порядку, передбачених зако нодавством України.

9.3. Розірвання цього договор у не поновлює правового режи му користування земельною ді лянкою, дія якого припинена в ідповідно до умов п. 6.2. цього до говору. Використання земельн ої ділянки буде здійснюватис ь згідно з відповідним рішен ням Київської міської ради. У цьому випадку Покупець має п ереважне право на встановлен ня режиму користування земел ьною ділянкою на умовах не гі рше встановлених режимом кор истування земельною ділянко ю, який припинив свою дію відп овідно до п. 6.2 цього Договору.

10. Інші положення

10.1. Цей Договір і документ пр о сплату коштів, передбачени х розділом другим цього Дого вору є підставою оформлення державного акта на право вла сності на землю.

10.2. Договір складено і підпи сано у двох примірниках: по о дному - для кожної із сторін.

ПІДПИСИ СТОРІН

ПРОДАВЕЦЬ ПОК УПЕЦЬ

Київський міський голов а Гене ральний директор


Черновецький Л.М.
Головащенк о В.І.

Фінан совий директор


Демид а Д.С. ПОКУПЕЦЬ

3. Зобов' язати Головне у правління земельних ресурсі в виконавчого органу Київрад и (Київської міської державн ої адміністрації) забезпечит и реєстрацію договору купівл і-продажу земельної ділянки та підписання, реєстрацію та видачу в установленому поря дку державного акту на право власності на земельну ділян ку між Продавцем - Київською м іською радою та Покупцем - тов ариством з обмеженою відпові дальністю «Компанія «Сантре йд»для будівництва та обслуг овування багатофункціональ ного торгівельно-офісно-розв ажального центру на вул. Шовк овичній,39/1 у Печерському райо ні міста Києва в установлено му порядку.

Після набрання рішенням за конної сили видати наказ.

Рішення вступає в законну с илу після закінчення десятид енного строку з дня підписан ня цього рішення, оформленог о у відповідності до статті 84 Господарського процесуальн ого кодексу України

Суддя П.П.Чеберяк

Дата підписання рішен ня 05.07.2010 року

Дата ухвалення рішення29.06.2010
Оприлюднено13.09.2010

Судовий реєстр по справі —44/397

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Шевчук C. Р.

Ухвала від 17.01.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Малетич M.M.

Постанова від 28.01.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 14.01.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 15.11.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 24.10.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Малетич M.M.

Ухвала від 22.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 16.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Плюшко І.А.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Данилова М.В.

Ухвала від 11.09.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Шевчук C. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні