Ухвала
від 17.01.2022 по справі 440/4449/21
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 січня 2022 р.Справа № 440/4449/21 Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді: Перцової Т.С.,

Суддів: Русанової В.Б. , Жигилія С.П. ,

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24.06.2021 року та питання можливості відкриття апеляційного провадження по справі № 440/4449/21

за позовом Державного підприємства "Агентство місцевих доріг Полтавської області"

до Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю "Шляхове будівництво "АЛЬТКОМ"

про визнання протиправним та скасування висновку,

ВСТАНОВИВ

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 24.06.2021 року задоволено адміністративний позов Державного підприємства "Агентство місцевих доріг Полтавської області" до Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю "Шляхове будівництво "АЛЬТКОМ" про визнання протиправним та скасування висновку.

На зазначене рішення Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області подано апеляційну скаргу в якій заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, в обґрунтування якого зазначено, що повний текст оскаржуваного рішення, отримано Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області 05.10.2021 електронною поштою, що підтверджується відміткою канцелярії для вхідної документації Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області та роздруківкою з офіційної електронної скриньки, доданими до апеляційної скарги, у зв`язку з чим, посилаючись на приписи ч.2 ст. 295 КАС України апелянт вважає, що наявні підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 13.12.2021 року зазначена апеляційна скарга була залишена без руху та надано десятиденний строк для усунення недоліків з дня отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Роз`яснено заявнику апеляційної скарги, що недоліки апеляційної скарги можуть бути усунені шляхом направлення до Другого апеляційного адміністративного суду уточненої апеляційної скарги із зазначенням третьої особи по справі (ТОВ "Шляхове будівництво) та її даних разом з копіями апеляційної скарги відповідно до кількості учасників справи.

12.01.2022 до Другого апеляційного адміністративного суду від Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області надійшла уточнена апеляційна скарга із зазначенням третьої особи по справі (ТОВ "Шляхове будівництво), тобто, апелянтом виконано вимоги ухвали Другого апеляційного адміністративного суду від 13.12.2021 в повному обсязі.

Перевіривши доводи клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження та матеріали справи, колегія суддів вважає, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно з ч.1 ст.295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Матеріалами справи підтверджено, що оскаржуване рішення по справі було прийнято 24.06.2021 в порядку спрощеного позовного провадження.

Отже, строк на апеляційне оскарження сплив 26.07.2021(з урахуванням вихідних).

Відповідно до ч.2 ст.295 КАС України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Згідно ч. 1 ст. 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Як зазначає відповідач в клопотанні, копію оскаржуваного рішення від 24.06.2021 отримано 05.10.2021 електронною поштою, що підтверджується відміткою канцелярії для вхідної документації Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області та роздруківкою з офіційної електронної скриньки, доданими до апеляційної скарги.

Слід зазначити, що в матеріалах справи відсутні докази отримання копії оскаржуваного рішення відповідачем.

Апеляційна скарга подана до суду 04.11.2021 (направлена засобами поштового зв`язку), тобто, в межах 30-денного строку з дня отримання копії повного тексту оскаржуваного судового рішення.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає, що відповідач має право на поновлення строку на апеляційне оскарження в силу ч.2 ст.295 КАС України, тому клопотання підлягає задоволенню, а строк на апеляційне оскарження - поновленню.

Апеляційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам ст. 296 Кодексу адміністративного судочинства України, подана з дотриманням порядку, визначеного ст. 297 КАС України, відсутні підстави для відмови у відкритті апеляційного провадження (ст. 299 КАС України).

З огляду на зазначене, перешкоди для відкриття провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст. 300 КАС України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 121,293, 295-297, 300, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В

Клопотання Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24.06.2021 року - задовольнити.

Процесуальний строк на апеляційне оскарження рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24.06.2021 року по справі № 440/4449/21 - поновити.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24.06.2021 року по справі № 440/4449/21 за позовом Державного підприємства "Агентство місцевих доріг Полтавської області" до Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю "Шляхове будівництво "АЛЬТКОМ" про визнання протиправним та скасування висновку.

Зупинити дію рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24.06.2021 по справі № 440/4449/21.

Встановити учасникам справи строк для подання відзиву на апеляційну скаргу разом з доказами надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи протягом 7 днів від дати отримання копії ухвали.

Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів разом з ухвалою про відкриття апеляційного провадження у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Т.С. Перцова Судді В.Б. Русанова С.П. Жигилій

Дата ухвалення рішення17.01.2022
Оприлюднено10.02.2022
Номер документу103048812
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —440/4449/21

Постанова від 14.07.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 13.12.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 15.11.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Рішення від 24.06.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 05.05.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні