Ухвала
від 08.02.2022 по справі 635/4936/18
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/4936/18

Провадження № 2/635/27/2022

У Х В А Л А

08 лютого 2022 року смт Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді - Савченка Д.М.,

секретар судового засідання - Кордіваров А.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у приміщенні суду в смт Покотилівка Харківського району Харківської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 , третя особа - Мереф`янська міська рада Харківського району Харківської області про виділ в натурі частки майна, що знаходиться у спільній частковій власності, та визначення порядку користування земельною ділянкою, -

ВСТАНОВИВ :

У провадженні Харківського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 , третя особа - Мереф`янська міська рада Харківського району Харківської області про виділ в натурі частки майна, що знаходиться у спільній частковій власності, та визначення порядку користування земельною ділянкою.

Представник позивачів адвокат Лаєвська М.Л. подала до суду заяву про зменшення позовних вимог, в якій просила виділити ОСОБА_1 та ОСОБА_3 в окремий об`єкт нерухомості з правом присвоєння окремої поштової адреси належні їм на праві спільної часткової власності 76/200 часток житлового будинку з відповідною частиною надвірних будівель та споруд (не враховуючи прибудови літ. А5-1 та тамбур літ. а 2 , на які не надано дозволу на проведення будівельних робіт), що розташовані по АДРЕСА_1 , а саме:

-приміщення в житловому будинку літ. А-1 № 2-3 - житлова кімната площею 5,50 кв.м., в прибудові літ. А 1 -1 № 2-2 площею 8,00 кв.м., в прибудові літ. АЗ-1 № 2-1 площею 14,30 кв.м., в прибудові літ. А4-1 № 2-7 площею 9,20 кв.м., № 2-6 площею 5,00 кв.м.; а всього приміщень загальною площею 42 кв.м., з яких житлова - 19,80 кв.м., допоміжна 22,20 кв.м.;

-надвірні будівлі та споруди: сарай літ. И, Д , льох літ. д , вбиральня літ. Л , літній душ літ. М , гараж літ. П , колодязь літ. К , колонка літ. К1 , вигрібна яма літ. Я , огорожа № 3, ворота с хвірткою № 6.

Також ОСОБА_5 просила повернути надмірно сплачений судовий збір.

В підготовче судове засідання учасники справи не з`явились, повідомлялись своєчасно і належним чином, представник позивачів надала заяву про проведення судового засідання без її участі.

Враховуючи, що в підготовче судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Згідно з п.2 ч.2 ст.49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом.

Викладені обставини дають суду підстави для прийняття зменшених позовних вимог, поверненні надмірно сплаченого судового збору за однією позовною вимогою в сумі 704,80 грн.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Сторонами надані всі докази в обґрунтування позову та заперечень проти нього, клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, їх забезпечення не надходило, що надає суду можливість встановити порядок дослідження доказів під час судового розгляду справи по суті.

Клопотань про виклик у судове засідання експертів, залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення, інших заяв та клопотань також не надходило.

Згідно з п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста.

В підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа - призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.49, 51 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Уточнену позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 , третя особа - Мереф`янська міська рада Харківського району Харківської області про виділ в натурі частки майна, що знаходиться у спільній частковій власності- прийняти до розгляду.

Повернути ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , у зв`язку зі зсменшенням позовних вимог, сплачений судовий збір в розмірі 704 (сімсот чотири) гривні 80 коп. за квитанцією № 38 від 18 липня 2018 року, на реквізити Управління Казначейства в Харківському районі.

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 , третя особа - Мереф`янська міська рада Харківського району Харківської області про виділ в натурі частки майна, що знаходиться у спільній частковій власності, - закрити .

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи на 30 березня 2022 року на 10 годину 00 хвилин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Д.М. Савченко

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення08.02.2022
Оприлюднено10.02.2022
Номер документу103059882
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/4936/18

Рішення від 29.03.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 30.12.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 13.11.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 10.11.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Бобко Т. В.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Бобко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні