Ухвала
від 08.02.2022 по справі 451/1847/21
РАДЕХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 451/1847/21

Провадження № 2/451/184/22

УХВАЛА

судового засідання

08 лютого 2022 року місто Радехів

Радехівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Куцик-Трускавецької О.Б.;

cекретар судового засідання Федорук І.Б.,

за участі:

позивача ОСОБА_1 ;

представника позивача ОСОБА_2 ;

представників відповідача Єнджієвського Р.С., ОСОБА_3 ;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Загальноосвітньої школи І-ІІ-ІІІ ступенів с. Павлів Львівської області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи з виплатою заробітної плати за час вимушеного прогулу,-

встановив:

Ухвалою Радехівського районного суду Львівської області від 11.01.2022 позовну заяву ОСОБА_1 до Загальноосвітньої школи І-ІІ-ІІІ ступенів с. Павлів Львівської області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи з виплатою заробітної плати за час вимушеного прогулу прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін на 08.02.2022.

27.01.2022 на розгляд суду поступив відзив на позовну заяву, який долучено до матеріалів справи.

08.02.2022 позивачем на розгляд суду подано відповідь на відзив на позовну заяву, з доказами його скерування на адресу відповідача 08.02.2022.

У судовому засіданні представник відповідача зазначив, що відповіді на відзив на позовну заяву станом на час розгляду справи він не отримував, що унеможливило подання заперечення на відповідь на відзив на позовну заяву.

01.02.2022 на розгляд суду поступило клопотання Відділу організації діяльності закладів освіти Радехівської міської ради про його залучення до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Вказане клопотання мотивоване тим, зокрема, що Відділ організації діяльності закладів освіти Радехівської міської ради, як Виконавець по Договору № 50 від 19.02.2021, укладеного з Загальноосвітньою школою І-ІІ-ІІІ ступенів с. Павлів, надає послуги з ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності та звітності по виконанні кошторису видатків, розрахунку по заробітній платі працівникам навчального закладу замовника, тобто відповідачу. Відтак, судове рішення у даній справі може вплинути на права або обов`язки Відділу організації діяльності закладів освіти Радехівської міської ради.

У судовому засіданні представники сторін проти задоволення вказаного клопотання не заперечили.

Відповідно до вимог частини 1 статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Нормою частини 5 статті 53 ЦПК України передбачено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи наведені обставини, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення заявленого клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Відділу організації діяльності закладів освіти Радехівської міської ради, оскільки відповідно до Договору № 50 від 19.02.2021, укладеного з Загальноосвітньою школою І-ІІ-ІІІ ступенів с. Павлів, вказаний Відділ надає послуги з ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності та звітності по виконанні кошторису видатків, розрахунку по заробітній платі працівникам навчального закладу замовника, тобто відповідачу.

З метою реалізації третьою особою прав, передбачених статтею 43 ЦПК України, суд дійшов висновку про доцільність відкладення розгляду справи.

Керуючись статтями 53, 223, 247, 260, 261 ЦПК України, Радехівський районний суд Львівської області, -

постановив:

Клопотання Відділу організації діяльності закладів освіти Радехівської міської ради задовольнити.

Залучити до участі у справі №451/1847/21 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Відділ організації діяльності закладів освіти Радехівської міської ради (Львівська область, м. Радехів, пр. Відродження, 3).

Зобов`язати позивача скерувати на адресу третьої особи копію позовної заяви з додатками, докази скерування подати суду.

Встановити третій особі строк п`ять днів з дня отримання позову (відзиву) для подання пояснень (з викладом своїх аргументів і міркування на підтримку або заперечення проти позову (відзиву). До пояснень повинні бути додані докази та документи, передбачені частиною 5 статті 178 ЦПК України, згідно з вимогами частини 3 статті 181 ЦПК України. Роз`яснити третій особі, що копія пояснення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду.

Розгляд справи відкласти на 09.03.2022 о 14 год 15 хв.

Повідомити учасників справи про дату, час і місце наступного судового засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Головуючий суддяО. Б. Куцик-Трускавецька

СудРадехівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення08.02.2022
Оприлюднено10.02.2022
Номер документу103064964
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —451/1847/21

Рішення від 02.05.2022

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Куцик-Трускавецька О. Б.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Куцик-Трускавецька О. Б.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Куцик-Трускавецька О. Б.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Куцик-Трускавецька О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні