Ухвала
від 07.02.2022 по справі 947/37915/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/37915/21

Провадження № 1-кс/947/1757/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.02.2022 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_5 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №32021160000000012 від 25.01.2021 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 204 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з поданого клопотання, у ході проведення досудового розслідування встановлено, що до Одеської обласної прокуратури надійшла інформація від Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України про те що, група невстановлених осіб на території житлових та нежитлових приміщень на території міста Одеси та Одеської області, здійснює незаконне виготовлення з метою збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв зі спирту.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що до реалізації злочинної схеми залучено низку осіб, які займаються зберіганням, перевезенням та збутом, можуть бути причетні до виготовлення, з метою використання при продажу товарів, а також збуту підроблених марок акцизного податку, у тому числі використання таких марок при продажу підакцизних товарів.

Крім того, вбачається, що вказані особи можуть бути причетні до налагодженого незаконного виготовлення спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, з розміщенням у різних частинах території Одеської області потужностями для кожного циклу незаконного виробництва напоїв елітних марок.

Під час проведення оперативних заходів на встановлення осіб причетних до незаконного виготовлення, зберігання та збуту контрафактних підакцизних товарів, було встановлено, що громадянин ОСОБА_6 , здійснює виготовлення, зберігання та збут фальсифікованих підакцизних товарів за наступним адресом: АДРЕСА_1 , торгове приміщення № 15 (ТК «Нове Місто»).

Так, для повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, виникла необхідність провести обшук за вищевказаною адресою, з метою вилучення товарів підакцизних груп (спиртні напої) без марок акцизного збору та з підробленими марками акцизного збору без відповідних документів, приходних та розхідних документів на зазначені товари, печатки установ, організацій та підприємств; чорнових записів, квитанцій (чеків), грошових коштів, а також інші речі і документи, які будуть мати доказове значення по даному кримінальному провадженню.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого у судовому засіданні, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим суддею встановлено, що органом досудового розслідування на теперішній час обґрунтовано здійснюється досудове розслідування в рамках даного кримінального провадження, за фактом можливого вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 204 КК України, що підтверджується долученими до даного клопотання матеріалами в сукупності.

Як вбачається з долучених до даного клопотання матеріалів, встановлено, що до вчинення кримінальних правопорушень має відношення громадянин ОСОБА_6 , який ймовірно здійснює виготовлення, зберігання та збут фальсифікованих підакцизних товарів за наступним адресом: АДРЕСА_1 , торгове приміщення № 15 (ТК «Нове Місто»).

Згідно витягів з Державного реєстру речових прав не нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «РЕДІ-МЕЙД», земельна ділянка з кадастровим номером 5123755200:02:002:0015, загальною площею (га): 27.6059, знаходиться за адресою: Одеська обл., Овідіопольський р., смт. Авангард, вулиця Базова, земельна ділянка 17, цільове призначення для розміщення торгівельного комплексу та митного терміналу "Нове місто", перебуває у комунальній власності Авангардівської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, код ЄДРПОУ 23211248.

З огляду на викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що в результаті надання дозволу на проведення обшуку може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії, оскільки у вказаному приміщенні можуть зберігатися речі та документи, які можуть мати значення доказів в рамках даного кримінального провадження.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінальних правопорушень, а також осіб, які можуть бути причетними до їх вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотаннястаршого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_5 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №32021160000000012 від 25.01.2021 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 204 КК України - задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи та прокурорам, якими здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням Одеської обласної прокуратури, у кримінальному провадженні №32021160000000012 від 25.01.2021 року, дозвіл на проведення обшуку у торгівельному приміщенні АДРЕСА_2 (ТК «Нове Місто»), з метою відшукання та вилучення:

- незаконно виготовлених товарів підакцизних груп (спиртні напої, спирт етиловий, спиртові дистилятори та інші алкогольні напої, тютюнові вироби) без марок акцизного збору та з підробленими марками акцизного збору без відповідних документів, сировини та фурнітури, необхідної для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв (спирт, тара, упаковка, лійка, спиртометр, насоси, діжки, цистерни, тощо), приходних та розхідних документів на зазначені товари; печатки установ, організацій та підприємств; чорнових записів, квитанцій (чеків), а також інших предметів, що використовувались у протиправній діяльності, і які будуть використані як доказ вчинення кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.02.2022
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу103104098
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження №32021160000000012 від 25.01.2021 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —947/37915/21

Ухвала від 23.12.2022

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 04.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 04.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 18.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 07.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 07.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні