Ухвала
від 04.02.2022 по справі 4/280
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

04 лютого 2022 року СєвєродонецькСправа № 4/280

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Шембелян В.С., перевіривши матеріали заяви Кремінського районного центру зайнятості про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі №4/280 за позовом Прокурора м.Красний Луч Луганської області в інтересах держави в особі Краснолуцького міського центру зайнятості, м. Красний Луч Луганської області до Луганського обласного державного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго", м. Луганськ про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Кремінського районного центру зайнятості про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі №4/280 за позовом Прокурора м.Красний Луч Луганської області в інтересах держави в особі Краснолуцького міського центру зайнятості, м. Красний Луч Луганської області до Луганського обласного державного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго", м. Луганськ про стягнення зборгованості.

Вирішуючи питання про прийняття до розгляду заяви Кремінського районного центру зайнятості про заміну сторони у виконавчому провадженні, суд враховує наступне.

Вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення визначені статтею 167 КАС України.

Частиною першою статті 167 КАС України встановлено, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Згідно з абзацом десятим частини першої статті 167 КАС України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Суд зазначає, що заява про заміну сторони у виконавчому провадженні подано Кремінським районним центром зайнятості на стадії виконання судового рішення.

При цьому до заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 4/280 заявником не надано доказу надіслання копії вказаної заяви іншим учасникам справи.

Відповідно до частини другої статті 167 КАС України, якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Враховуючи, що заяву Кремінського районного центру зайнятості про заміну сторони у виконавчому провадженні подано без додержання вимог частини першої статті 167 КАС України (до заяви не додано докази її надіслання відповідачу) і ці істотні недоліки перешкоджають її розгляду в десятиденний строк, суд вважає за необхідне повернути заяву Кремінському районному центру зайнятості без розгляду.

Керуючись статтями 159, 166, 167, 253, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Кремінського районного центру зайнятості про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі №4/280 за позовом Прокурора м.Красний Луч Луганської області в інтересах держави в особі Краснолуцького міського центру зайнятості, м. Красний Луч Луганської області до Луганського обласного державного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго", м. Луганськ про стягнення 20671,16 грн повернути заявнику без розгляду.

Копію ухвали разом з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні та видачу нового виконавчого листа у справі невідкладно надіслати особі, яка подала заяву.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви без розгляду не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду.

Суддя В.С. Шембелян

Дата ухвалення рішення04.02.2022
Оприлюднено14.02.2022
Номер документу103143677
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4/280

Ухвала від 04.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 23.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 16.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 09.09.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 30.08.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Іванов А.В.

Ухвала від 06.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вовк П.В.

Судовий наказ від 28.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Рішення від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Рішення від 26.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні