Ухвала
від 24.01.2022 по справі 440/17881/21
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

24 січня 2022 року м. ПолтаваСправа № 440/17881/21 Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Гіглава О.В., розглянувши клопотання про участь представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві в режимі відеоконференції в розгляді справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до Акціонерного товариства "Полтава-банк" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Акціонерного товариства "Полтава-банк" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації приміщень першого та цокольного поверхів шляхом зобов`язання Акціонерного товариства "Полтава-банк" (місце знаходження юридичної особи: вул. Пилипа орлика, буд. 40А, м. Полтава, Полтавська область,36000), код ЄДРПОУ 09807595, відключити джерела електроживлення першого та цокольного поверхів приміщень, розташованих за адресою: вул. Тарасівська, 30 у Голосіївському районі м. Києва - до повного усунення порушень, зазначених в акті перевірки.

Підставою для звернення до суду позивач визначив порушення публічно-правових відносин через недотримання відповідачем вимог законодавства у сфері пожежної безпеки та створення загрози життю та здоров`ю людей.

Ухвалою суду від 28.12.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі 440/17881/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до Акціонерного товариства "Полтава-банк" про застосування заходів реагування. Розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи. Надано відповідачу строк - п`ять днів з дня вручення ухвали, для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Призначено судове засідання для розгляду справи по суті на 11:00 год. 27 січня 2022 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Пушкарівська, 9/26, м. Полтава.

20.01.2022 до суду надійшло клопотання представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві про розгляд справи №440/17881/21 у режимі відеоконференції в порядку статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, проведення якої доручити одному з судів, а саме, Господарському суду м. Києва, Печерському районному суду м. Києва або Окружному адміністративному суду м. Києва.

Відповідно до частини першої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною другою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно частини шостої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання (частина восьма статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України).

Враховуючи положення вказаної статті та неможливість особистої участі представника відповідача в судовому засіданні, суд вважає за необхідне провести розгляд справи в режимі відеоконференції.

На підставі викладеного, керуючись статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві задовольнити.

Провести розгляд справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до Акціонерного товариства "Полтава-банк" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) в режимі відеоконференції.

Проведення відеоконференції доручити Окружному адміністративному суду м. Києва (вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, м. Київ, 01051).

У відеоконференції братиме участь представник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві.

Засідання відбудеться 27 січня 2022 року об 11:00 год.

У разі застосування судом положень статей 181, 205, 223 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме - відкладення підготовчого/судового засідання чи оголошення перерви судом, наступні засідання проводити у режимі відеоконференції.

Копію ухвали направити Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві та Окружному адміністративному суду м. Києва.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя О.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення24.01.2022
Оприлюднено15.02.2022
Номер документу103152756
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —440/17881/21

Рішення від 07.06.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Рішення від 07.06.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 28.04.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 24.01.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 28.12.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні