Ухвала
від 28.04.2022 по справі 440/17881/21
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

29 квітня 2022 року м. ПолтаваСправа № 440/17881/21Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Гіглава О.В., розглянувши клопотання про участь представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві в режимі відеоконференції в розгляді справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до Акціонерного товариства "Полтава-банк" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Акціонерного товариства "Полтава-банк" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації приміщень першого та цокольного поверхів шляхом зобов`язання Акціонерного товариства "Полтава-банк" (місце знаходження юридичної особи: вул. Пилипа орлика, буд. 40А, м. Полтава, Полтавська область,36000), код ЄДРПОУ 09807595, відключити джерела електроживлення першого та цокольного поверхів приміщень, розташованих за адресою: вул. Тарасівська, 30 у Голосіївському районі м. Києва - до повного усунення порушень, зазначених в акті перевірки.

Ухвалою суду від 28.12.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі 440/17881/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до Акціонерного товариства "Полтава-банк" про застосування заходів реагування. Розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи. Надано відповідачу строк - п`ять днів з дня вручення ухвали, для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Призначено судове засідання для розгляду справи по суті.

До суду від представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві надійшло клопотання про проведення засідання з розгляду справи в режимі відеоконференції в порядку частини третьої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України (поза межами приміщення суду).

Оцінюючи обґрунтованість вказаного клопотання, судом враховано наступне.

Відповідно до приписів статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

За викладених обставин, а також враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду адміністративної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві та провести засідання в режимі відеоконференції поза межами суду з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись статтями 195, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві про участь в режимі відеоконференції в розгляді справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до Акціонерного товариства "Полтава-банк" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - задовольнити.

Призначити засідання у справі №440/17881/21 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду на 31 травня 2022 року об 11:30 год.

Попередити учасників справи, що відповідно до частини четвертої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати сторони подати до суду до початку судового засідання скановані копії документів, засвідчених електронним цифровим підписом, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення судом його особи та перевірки повноважень.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon, доступ до якого міститься за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/.

Для участі в засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

У разі застосування судом положень статей 205, 223 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме - відкладення судового засідання чи оголошення перерви судом, наступні засідання проводити у режимі відеоконференції.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення28.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104128324
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —440/17881/21

Рішення від 07.06.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Рішення від 07.06.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 28.04.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 24.01.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 28.12.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні