Ухвала
від 08.02.2022 по справі 523/34/22
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №523/34/22

Провадження №1-кс/523/564/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.02.2022 р. Слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси Лупенко А.В., за участю секретаря Заболотної Л.І., прокурора Пархоменка С.О., розглянувши винесене в кримінальному провадженні за №42021163040000099 слідчим СВ ВП №3 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області Панчуком О.В., погоджене прокурором Суворовської окружної прокуратури м.Одеси, клопотання про надання дозволу на проведення огляду,-

ВСТАНОВИВ:

07.02.2022 року до Суворовського районного суду м.Одеси звернувся слідчий із клопотанням про надання дозволу на огляд будівлі, приміщень та прилеглої території ОЗОШ №15, яка розташована за адресою: м. Одеса, вул. Кримська,80А.

Згідно клопотання слідчого, СВ відділу поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 42021163040000099 від 17.12.2021р., щодо заволодіння бюджетними коштами службовими особами ТОВ «Одесаміськбуд», шляхом зловживання службовим становищем, під час виконання будівельних робіт з капітального ремонту будівлі та елементів благоустрою прилеглої території ОЗОШ № 15, розташованої за адресою: м. Одеса, вул. Кримська,80А, розпочатого за заявою Голови громадської організації «Антикорупційний рух Одещини» ОСОБА_1 .

В ході досудового розслідування даного кримінального провадження, 03.12.2019 року на підставі ухвали слідчого судді Суворовського районного суду м. Одеси, в Управлінні капітального будівництва Одеської міської ради, було вилучено документи по Договору № 111-17/П від 28.08.2017, об`єктом по якому виступав капітальний ремонт будівлі та елементів благоустрою прилеглої території ОЗОШ № 15, розташованої за адресою: м. Одеса, вул. Кримська,80А, з усіма додатками, зокрема тендерну документацію з усіма доповненнями та додатками, проектно-кошторисну документацію, виконавчу документацію, відомості ресурсів до локальних кошторисів, локальні кошториси на будівельні роботи, відомості витрачених ресурсів, дефектні акти, робочі проекти, загальні журнали робіт, креслення, бухгалтерські регістри, акти здачі змонтованого обладнання, платіжні доручення та документи, на підставі яких казначейською службою здійснювалась оплата за виконання будівельних робіт, акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в (акти прихованих робіт), документи щодо технічного нагляду під час виконання робіт тощо.

Під час досудового розслідування кримінального провадження отримано тимчасовий доступ до вищевказаних документів та призначено будівельно - технічну експертизу за експертною спеціальністю 10.6 «Дослідження об`єктів нерухомості, будівельних матеріалів, конструкцій та відповідних документів» з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки, а також прийняття законного процесуального рішення в передбачені законом строки.

До проведення експертизи залучено експертів Одеського НДІ судових експертиз Міністерства Юстиції України, який розташований за адресою: м. Одеса вул. Рішельєвська,8.

В рамках кримінального провадження виникла необхідність у проведенні огляду об`єкта дослідження, a саме будівлі, приміщень, прилеглої території ОЗОШ № 15, розташованої за адресою: м. Одеса, вул. Кримська,80А, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення відповідності даних, внесених в акти ф. КБ-2в по вищевказаному договору з фактичними даними (обсяги та витрати робіт), співставлення даних, внесених до актів ф. КБ-2в з фактичними

обсягами та витратами, встановлення посадових осіб, відповідальних за дані порушення, а також з метою подальшого проведення експертного дослідження.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання слідчого, просив його задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, заслухавши думку прокурора, приходжу до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.237 КПК України, огляд місцевості, приміщення, речей та документів проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення.

Крім цього, згідно ч.2 ст.91 КПК України, доказування полягає у зібранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Разом з цим, згідно ст.237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку, а відповідно до ч.2 ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Керуючись ст.ст.233 - 237 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ ВП №3 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області Панчука О.В. про надання дозволу на проведення огляду - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ відділу поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області Панчуку Олександру Вікторовичу, слідчому СВ відділу поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області Смірнову Євгенію Альбертовичу, слідчому СВ відділу поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області Хмаруку Вячеславу Євгенійовичу, слідчому СВ відділу поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області Самець Оксані Богданівні, старшому слідчому СВ відділу поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області Собітняк Інні Петрівні на проведення огляду будівлі, приміщень, прилеглої території ОЗОШ № 15, розташованої за адресою: м. Одеса, вул. Кримська,80А.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: А.В.Лупенко

СудСуворовський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення08.02.2022
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу103190339
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —523/34/22

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шурупов В. В.

Ухвала від 13.06.2022

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Ружицький В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шурупов В. В.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Лупенко А. В.

Ухвала від 26.05.2022

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Лупенко А. В.

Ухвала від 26.05.2022

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Лупенко А. В.

Ухвала від 22.03.2022

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Лупенко А. В.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Лупенко А. В.

Ухвала від 10.01.2022

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Лупенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні