Ухвала
від 09.02.2022 по справі 631/402/21
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 631/402/21

Провадження № 2/631/136/22

У Х В А Л А

09 лютого 2022 року смт Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області в складі:

головуючого - судді Пархоменко І. О.,

при секретарі судового засідання - Бондаренко І. М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА ОХОЧЕ про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Нововодолазького районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА ОХОЧЕ про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати .

Ухвалою Нововодолазького районного суду Харківської області від 01 лютого 2022 року по справі призначено судово- почеркознавчу експертизу, провадження у справі зупинено.

Через канцелярію суду за вхідним № 646/21-вх надійшло клопотання судового експерта Національного наукового центру Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М. С. Бокаріуса Сиротенко Н. В. про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи № 1124 від 25.01.2022, відповідно до якого для проведення даної експертизи необхідно надати вільні, умовно-вільні та експериментальні зразки підпису та почерку, сплатити рахунок за проведення експертизи. Зразки необхідно оформити відповідно до п.14 Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 08 жовтня 1998 року №53/5 (зі змінами та доповненнями).

Ухвалою Нововодолазького районного суду Харківської області від 14 грудня 2021 року поновлено провадження у цивільній справі та призначено судове засідання.

08 лютого 2022 року через канцелярію суду позивач ОСОБА_1 звернувся з заявою, зареєстрованою за вхідним 816/22-вх, про надання додаткових матеріалів на виконання клопотання експерта.

Сторони у підготовче судове засідання не з`явилися, належним чином повідомлені про дату, час і місце підготовчого судового засідання, про причини не явки суд не повідомили.

Суд, вивчивши клопотання експерта про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи, дослідивши заяву позивача та матеріали справи у межах заявленого клопотання, дійшов наступного.

Приписами ст. 3 Закону України Про судову експертизу визначені принципи судово-експертної діяльності, а саме, законність, незалежність, об`єктивність і повнота дослідження.

За ст. 4 цього Закону, незалежність судового експерта та правильність його висновку забезпечуються, в тому числі, створенням необхідних умов для діяльності судового експерта.

Згідно з ч. 1 ст. 13 Закону України Про судову експертизу незалежно від виду судочинства судовий експерт має право, зокрема, подавати клопотання про надання додаткових матеріалів, якщо експертиза призначена судом або органом досудового розслідування або ознайомлюватися з матеріалами справи, що стосуються предмета судової експертизи.

Відповідно до ч. 1 ст.107 ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

На виконання клопотання експерта позивач через канцелярію суду надав: умовно-вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_1 у документах, виконаних до травня 2019 року (21 арк.); вільні зразки почерку ОСОБА_1 у вигляді записів, що містять слова з великими літерами: Л , А , Д , М (5 арк.); умовно-вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_1 у документах, виконаних після травня 2019 р. (19 арк.); експериментальні зразки підпису ОСОБА_1 (5 арк.); експериментальні зразки почерку почерку ОСОБА_1 (5 арк.); квитанцію по сплаті виконання експертизи.

Оскільки для проведення експертизи експерту необхідні додаткові матеріали, суд доходить висновку про необхідність задоволення зазначеного клопотання та надання експерту зразків підпису Булгакова Є. Є.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи.

Ураховуючи, що для проведення судової почеркознавчої експертизи потрібен значний проміжок часу, суд вважає, що провадження по даній цивільній справі слід зупинити на час проведення експертизи.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 107, 260-261, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання судового експерта Національного наукового центру Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М. С. Бокаріуса Сиротенко Н. В. про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи № 1124 від 25.01.2022 задовольнити.

Надати експерту Національного наукового центру Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М. С. Бокаріуса Сиротенко Н. В. додаткові матеріали, необхідні для проведення експертизи, а саме: умовно-вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_1 у документах, виконаних до травня 2019 року (21 арк.); вільні зразки почерку ОСОБА_1 у вигляді записів, що містять слова з великими літерами: Л , А , Д , М (5 арк.); умовно-вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_1 у документах, виконаних після травня 2019 р. (19 арк.); експериментальні зразки підпису ОСОБА_1 (5 арк.); експериментальні зразки почерку почерку ОСОБА_1 (5 арк.).

Направити експерту квитанцію №0.02447608286 від 07 лютого 2022 року по сплаті виконання експертизи, додаткові матеріали необхідні для проведення експертизи, документи, витребувані судом за клопотанням представника позивача ОСОБА_2 , а також матеріали цивільної справи № 631/402/21.

Провадження у справі зупинити до отримання судом результатів експертизи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя І. О. Пархоменко

СудНововодолазький районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.02.2022
Оприлюднено16.02.2022
Номер документу103218914
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —631/402/21

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 15.07.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 15.07.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 09.02.2022

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні